ΓΑΣ Καλυβίων και ΑΕ Πυλαίας για μια θέση στην Α1 γυναικών-Τι δήλωσαν οι προπονητές των δύο συλλόγων

Η εμπειρία συναντά τον ενθουσιασμό στη σύγκρουση για το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στην Α1 Γυναικών. ΓΑΣ Καλυβίων και ΑΕ Πυλαίας θα δώσουν αύριο (16:00) στη Νέα Ιωνία Βόλου, τη μάχη τους για μια θέση  στην κατηγορία των μεγάλων του γυναικείου μπάσκετ.

Μια μάχη αμφίρροπη δεδομένου ότι συγκρούονται δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες που ωστόσο παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση σε καθέναν από τους δύο ομίλους του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών.

Τα Καλύβια θεωρούνται πιο έμπειρη ομάδα διαθέτοντας παίκτριες που έχουν αγωνιστεί χρόνια στην Α1, ενώ η ΑΕ Πυλαίας στηρίζεται στον ενθουσιασμό των νεαρών επί το πλείστον παικτριών που διαθέτει στο ρόστερ της. Οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Δημήτρης Αναγνώστου και η Χρύσα Λίτσου μίλησαν στο basketa.gr για το μπαράζ ανόδου αναλύοντας το μεγάλο αυτό παιχνίδι.

Ο προπονητής των Καλυβίων Δημήτρης Αναγνώστου δεν έκρυψε ότι η ομάδα του το καλοκαίρι φτιάχτηκε με στόχο την άνοδο στην Α1. «Όταν το καλοκαίρι κάναμε το σχεδιασμό μας συγκροτήσαμε την ομάδα για να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Παρουσιάστηκαν  βέβαια πολλές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά τελικά καταφέραμε να διεκδικούμε την άνοδο. Το μπαράζ είναι ανοιχτό και για τις δύο ομάδες και θέλει μεγάλη σοβαρότητα». 

Από την πλευρά της η Χρύσα Λίτσου σχολίασε για την πορεία της ΑΕ Πυλαίας: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με την περυσινή σεζόν που καταλάβαμε την 5η θέση. Πιστεύαμε στο κάτι παραπάνω, ήρθε το μπαράζ και δεν θα πούμε σίγουρα όχι και στην άνοδο».

Σε νοκ άουτ παιχνίδια παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες που μπορεί να κρίνουν την έκβασή του. «Αυτό που παίζει ρόλο σε τέτοια παιχνίδια είναι το θέλω. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», υποστηρίζει ο προπονητής των Καλυβίων… Η τεχνικός της Πυλαίας από την άλλη θεωρεί ότι οι λεπτομέρειες και το άγχος θα κρίνουν πολλά. «Πιστεύω ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ποια ομάδα θα είναι πιο έτοιμη.  Αν οι παίκτριες μπουν  αγχωμένες μπορεί αυτό να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Είναι ένα παιχνίδι και δεν θα πρέπει να υπάρχει άγχος. Το πρωτάθλημα του Νότου βέβαια είναι πιο δυνατό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται».

Στην ερώτηση αν τα Καλύβια έχουν το προβάδισμα λόγω των έμπειρων παικτριών που διαθέτουν στο ρόστερ τους ο Δημήτρης Αναγνώστου επισημαίνει… «Ένα προβάδισμα μπορεί να μας δίνει η εμπειρία, αλλά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα νεανική και εμείς έχουμε μόνο οκτώ παίκτριες λόγω των τραυματισμών δεν μας χρίζει φαβορί. Η πλάστιγγα δεν γέρνει σε καμιά από τις δύο πλευρές».

Η Χρύσα Λίτσου τέλος με τη σειρά της αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της ΑΕ Πυλαίας επισημαίνοντας: «Πέρα από μία δύο εξαιρέσεις έχουμε ένα νεανικό σύνολο και αυτό μας χαρακτηρίζει. Υπάρχει μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμός από την πλευρά των κοριτσιών, από την αρχή της σεζόν βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και αυτό μας ευχαριστεί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια