Διευκρινίσεις επί του εξωδίκου για τους 32χρονους από τον δικηγόρο Χρήστο Ταγαράκη

Από τον δικηγόρο Χρήστο Ταγαράκη, πήραμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι διευκρινιστική επιστολή σχετικά με το εξώδικο προς την ΕΚΑΣΘ για τους 32χρονους:

«Επί της στοχοποιημένης και χωρίς κανένα λόγο επιθετικής και προσβλητικής δια το άτομό μου επιστολής, που απεστάλη από το σωματείο των Μαύρων Προβάτων, θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής, διότι αναφέρθηκε πλέον προσωπικά το όνομά μου και γενικά η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί ιδιαίτερα, κάτι που σίγουρα δεν συνάδει με τον αθλητισμό και με αυτό που πρέπει να πρεσβεύουν τα σωματεία:

1. Η ιδέα δια την αντίδραση εναντίον του μέτρου που έχει αποφασίσει η ΕΚΑΣΘ, ήταν του κου Γρηγορίου Χατζημιχαήλ, εκπροσώπου του Σωματείου, Άγιος Νικόλαος Καλαμαριάς.

2. Ανήρτησε στο facebook σχετική ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τα σωματεία να αντιδράσουν σε αυτή την απόφαση.

3. Με αυτόν τον τρόπο και το Σωματείο μας (ΣΑΕ Αστέρια)-το οποίο στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν και έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον παράνομων και αντισυνταγματικών αποφάσεων της Ενώσεως και της ΕΟΚ- αποφάσισε να συνταχθεί με τον Άγιο Νικόλαο προς αυτή την κατεύθυνση.

4. Σε επικοινωνία με τον κο Χατζημιχαήλ, μου ανέφερε ότι πολλοί εκπρόσωποι από  σωματεία της πόλης μας, έχουν επικοινωνήσει αυτοβούλως μαζί του και του είπαν ότι συναινούν στην αποστολή εξωδίκου προς την ΕΚΑΣΘ και εν γένει στην αντίδραση στην ανωτέρω απόφαση.

5. Με τον τρόπο αυτό, λόγω του ελαχίστου χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, συνέλεξε ο κος Χατζημιχαήλ τα ενδιαφερόμενα Σωματεία που αναφέρονται στο εξώδικο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου απέστειλε τα ονόματά τους, ώστε να συμπεριληφθούν στο εξώδικο (υπάρχουν άπαντα τα email).

6. Μετά την αποστολή του εξωδίκου, τα σωματεία ΕΛΠΙΔΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, με ανακοινώσεις τους, διέψευσαν την χορήγηση προς εμένα εξουσιοδότησης δια την αποστολή εξωδίκου.

7. Επειδή θίγεται άνευ λόγου η επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να διευκρινίσω το τι ακριβώς ειπώθηκε και με ποια πρόσωπα, ώστε να διαλευκανθεί το τοπίο και κυρίως να αποσαφηνιστεί η αλήθεια:

Α. Σε ότι αφορά τις ΕΛΠΙΔΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ:

Όπως μου ανέφερε ο κος Χατζημιχαήλ, προσωπικά επικοινώνησε με τον κο Νίκο Τερμεντζή, ο οποίος εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος των ΕΛΠΙΔΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και έλαβε την θετική του απάντηση δια την ένταξη του σωματείου του στο εξώδικο. Το τηλέφωνο του κου Τερμεντζή είναι στη διάθεση όποιου το αναζητήσει.

Μάλιστα, ο κος Χατζημιχαήλ, ενοχλημένος από την διάψευση του σωματείου ΕΛΠΙΔΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, επικοινώνησε εκ νέου μαζί του και ο κος Τερμεντζής, ανέφερε ότι δεν κατάλαβαν τι είναι το εξώδικο και θεώρησαν ότι είναι δικαστική πράξη και προς τούτο και απέστειλαν ότι απέστειλαν.

Β. Σε ότι αφορά τα ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ: ο κος Πάρις Ξανθόπουλος, εκπρόσωπος του Σωματείου Πύρρος Ευόσμου, επικοινώνησε με άτομο-εκπρόσωπο των ΜΑΥΡΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ, ο οποίος και του έδωσε την θετική του απάντηση ώστε να συμπεριληφθεί το Σωματείο του στην αποστελείσα εξώδικη.

Δεν γνωρίζω κανένα από τα ανωτέρω άτομα και φυσικά, επειδή πρόκειται για άτομα που πρεσβεύουν τον αθλητισμό από την μία και από την άλλη δεν θιγόταν ουδείς με το περιεχόμενο της εξωδίκου, δεν τους αναζήτησα ποτέ, λόγω φόρτου εργασίας και λόγω περιορισμένου χρόνου αντίδρασης προς την ΕΚΑΣΘ. 

Συνεπώς και για να τελειώνουμε με το θέμα:

Όλα τα σωματεία που αναγράφονται στην εξώδικη, μέσω ατόμων που είναι στις ομάδες τους, έδωσαν  την συγκατάθεσή τους δια την αποστολή εξωδίκου.

Δε θα ήταν δυνατόν να συμπεριλαμβάναμε σωματεία τα οποία δεν είχαν καμία επικοινωνία, είτε μαζί μου, είτε με τον κο Χατζημιχαήλ, διότι με αυτή τη λογική, θα είχαμε συμπεριλάβει 100 σωματεία στην εξώδικη και όχι μόλις 13!

Αν οι εκπρόσωποι των εν λόγω Σωματείων θεωρούν ότι τα άτομα που εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι τους, δεν εξέφραζαν την βούληση των Σωματείων τους, ας απευθυνθούν σε αυτά τα άτομα προς αναζήτηση ευθυνών.

Η διαδικασία αποστολής του συγκεκριμένου εξωδίκου ήταν ιδιαίτερα πιεστική χρονικά και δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος ώστε να ζητήσουμε έγγραφη συγκατάθεση από τα Σωματεία (κάτι που για όσους γνωρίζουν νομικά δεν είναι απαραίτητο) και φυσικά δεν ζητήθηκε από κανέναν η παραμικρή οικονομική συνδρομή. Όλα τα έξοδα καλύφθηκαν προσωπικά και αποκλειστικά από εμένα και δεν ζητήθηκε ούτε ένα ευρώ από κανένα ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

Εγώ προσωπικά επικοινώνησα μόνο με εκπρόσωπο του Σωματείου ΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ και άτομο με μεγάλη μπασκετική επιφάνεια και κύρος, ο οποίος και μου έδωσε επίσης προφορική εντολή για να συμπεριλάβω το Σωματείο του στην εξώδικη, όπερ και εγένετο.

Πιστεύω ότι τόσο εγώ με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, όσο και ο κος Χατζημιχαήλ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ), που συνέλεξε όλα τα άλλα σωματεία, απευθυνόμασταν σε άτομα υπεύθυνα που εξέφραζαν την βούληση των σωματείων που εκπροσωπούσαν

Θεωρώ ότι με την αντίδρασή μας δείχνουμε προς την Ένωση ότι δεν είμαστε πρόβατα και έχουμε φωνή και ασφαλώς διεκδικούμε το δίκαιό μας. Συγχαρητήρια στα υπόλοιπα 11 Σωματεία που σήκωσαν το ανάστημά τους και είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτή την άδικη απόφαση της ΕΚΑΣΘ. Καλούμε όσα ΣΩΜΑΤΕΙΑ επιθυμούν να συνταχθούν μαζί μας, να το πράξουν άμεσα.

ΜΕ την εξώδικη το μόνο που ζητάμε είναι να μας καλέσει η Ένωση για να συναποφασίσουμε για το ποιοι πρέπει να παίζουν και ποιοι όχι.

Αν το Σωματείο ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ και οι ιθύνοντές του πιστεύουν ότι έχουν υποστεί δυσφήμιση, τους προκαλώ να προβούν σε όσα τα ένδικα μέσα εναντίον όσων θεωρούν υπεύθυνους.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι με τις αντιδράσεις των δύο αυτών Σωματείων, η υπόθεση έχει εκτραχυνθεί πλήρως και οι ιθύνοντες της ΕΚΑΣΘ θα "χαίρονται" που τα Σωματεία ασχολούνται το ένα με το άλλο και έχουν αποπροσανατολιστεί πλήρως από την αρχική ιδέα και τον σκοπό της εξωδίκου.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρω ότι εστάλη ήδη προς την Ένωση διευκρινιστική επιστολή, με την οποία τα δύο ανωτέρω Σωματεία, έχουν εξαιρεθεί από την εξώδικη.

Με εκτίμηση

ΤΑΓΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια