Κατσικάρης: «Ήμασταν διαβασμένοι και πειθαρχημένοι»- Αγραβάνης: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι»

Η Εθνική Ανδρών σημείωσε την πρώτη της νίκης στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο και ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης σχολίασε μετά τον αγώνα με το Ιράν.




«Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του τουρνουά, καθώς ξέρουμε τους αντιπάλους μας εξ αρχής. Έχουμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που ήξερε όλος ο κόσμος για τόσα χρόνια, λόγω της αποχώρησης κάποιων παικτών και κάποιων τραυματισμών. Αλλάξαμε τη φυσιογνωμία, ακόμη και το στυλ του παιχνιδιού. Είχαμε ένα πολύ σύντομο διάστημα για προσαρμογές και για να αντιληφθούμε τη φιλοσοφία μας, ποιες είναι αρετές και οι αδυναμίες μας. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος με το παιχνίδι μας. Είχαμε υπομονή και τρέξαμε όταν μπορούσαμε. Φυσικά υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Ήταν σημαντικό που μοιράσαμε το χρόνο συμμετοχής. Το Ιράν είναι καλή ομάδα, με αρχές του Ντιρκ Μπάουερμαν στο παιχνίδι του, και είναι επικίνδυνη ομάδα αν τους επιτρέψεις να τρέξουν. Όμως ήμασταν καλά διαβασμένοι και παίξαμε πειθαρχημένα στην άμυνα».

Σχετικά με τις αλλαγές στην Εθνική σχολίασε: «Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πρόκληση. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει έμμονη ιδέα με την Εθνική. Η ομάδα αυτή είχε τους καλύτερους γκαρντ μαζί τα προηγούμενα χρόνια και τώρα έπρεπε να αλλάξουμε τα πάντα. Για μένα αυτή η μετάβαση είναι πιο εύκολη, γιατί είμαι θιασώτης αυτού του γρήγορου μπάσκετ και με τα νέα παιδιά που έρχονται μπορούμε να το υπηρετήσουμε. Δεν είναι κακό. Άλλωστε το μπάσκετ αλλάζει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε μια μικρή χώρα με μια μεγάλη κρίση και είμαστε ακόμη εδώ και αγωνιζόμαστε».

Αναφορικά με την παρουσία των αδερφών Αντετοκούνμπο στην 12άδα της Εθνικής είπε: «Ο Θανάσης δεν έχει πολλή εμπειρία από το μπάσκετ της FIBA, αλλά η προσαρμογή του είναι φανταστική. Μπορεί να προσφέρει περισσότερα στη συνέχεια. Δίνει πολλή ενέργεια, μπορεί να αμυνθεί από το 1 ως το 4 και μπορεί να είναι παντού. Ο Γιάννης, από την άλλη, έχει νέο ρόλο και στους Μπακς. Ακολουθήσαμε κι εμείς λίγο αυτή τη βελτίωση και είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν να συνεχίσει να παίζει το μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο για τον ίδιο, γιατί έχει ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ συμπαικτών. Η προσαρμοστικότητά του είναι μια μεγάλη αρετή του, παρά την ηλικία του. Έχει πάντα διάθεση και συγκέντρωση να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Φέτος έχει περισσότερες ευθύνες, αλλά χωρίς να χάνει τις ευθύνες του στην άμυνα. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Άρχισε σαν σούτινγκ γκαρντ και παιχνίδι με παιχνίδι μπορεί να γίνει καλύτερος για μας».

Για το ματς με το Μεξικό είπε: «Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Στην Ελλάδα κάνουμε το λάθος να νομίζουμε πως παίζουμε μόνοι μας, αλλά όλοι έχουν τις πιθανότητές τους. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με συγκέντρωση και ενέργεια. Το Μεξικό είναι επικίνδυνη ομάδα, με παίκτες-μαχητές που παλεύουν για 40 λεπτά».

Ο Φώτης Κατσικάρης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις λίγες θέσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες. «Για μένα δεν είναι δίκαιο. Θα μείνουν πολλές καλές ομάδες εκτός. Όμως έτσι είναι το σύστημα και πρέπει να προσπαθήσουμε με τους κανόνες που υπάρχουν. Είναι ήδη πολλά τα παιχνίδια και βλέπουμε πολλούς σημαντικούς παίκτες να μην μπορούν να ακολουθήσουν τις ομάδες τους».

Αγραβάνης: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι»

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος δήλωσε: «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στο Ιράν. Έπαιξε σκληρά και μας βοήθησε να κάνουμε καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε μπερδεμένοι, αλλά βελτιωθήκαμε. Κάναμε μερικά λάθη. Προσπαθήσαμε πολύ. Πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα για να προκριθούμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια