Ο Σωτήρης Νικολαΐδης στη ΧΑΝΘ

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης, ένας πιστός «στρατιώτης» της ΧΑΝΘ επιστρέφει στο σπίτι του, στην ομάδα που τον ανέδειξε ως καλαθοσφαιριστή αλλά και στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα ως προπονητής, για να αναλάβει αυτή την φορά τις τύχες της αντρικής μας ομάδας.










Η «Αδελφότητα» μετά και την επισημοποίηση της συνεργασίας της με τον Νικολαΐδη, την απόκτηση του Νίκου Γεωργάκη, την επέκταση συνεργασίας με τον Μιχάλη Βλάχο θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια υλοποίησης του πλάνου της στοχεύοντας στην δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου ενόψει μιας δύσκολης και απαιτητικής σεζόν.

Το βιογραφικό του

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης γεννημένος στην Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου του 1974, ήταν βασικό και αναπόσπαστο μέλος των τμημάτων υποδομής(μίνι, παιδικό, εφηβικό) της Χ.Α.Ν.Θ. με την οποία πανηγύρισε φορώντας την φανέλα της αντρικής μας ομάδας και μια άνοδο στην Β΄ Εθνική.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ακόμη είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων της Α1 με τις εμφανίσεις του. Το 1995 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίσθηκε μέχρι το 2000 πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδος στο ΣΕΦ το 1999.

Το 2000 κατηφόρισε στο Μαρούσι με το οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα το 2001. Ακολούθησε συνεργασία του με τον Ηρακλή(2002-03)ενώ τον επόμενο χρόνο βρέθηκε στην ΑΕΚ. Το 2005 επέστρεψε στο Μαρούσι, το 2007 πήγε ξανά στην ΑΕΚ και ακολούθησαν συνεργασίες με Ρέθυμνο, Ηλυσιακό και Απόλλωνα Πάτρας για να κρεμάσει τελικά τα παπούτσια του στην ΧΑΝΘ.

Στην πλούσια καριέρα του ως αθλητής ο Νικολαΐδης που διακρίνονταν για την αγωνιστική του συνέπεια και μαχητικότητα έχει επίσης κατακτήσει ως βασικό μέλος της Εθνικής Παίδων το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1991. Έχει 27 συμμετοχές με την Εθνική Παίδων, 16 με την Ελπίδων, 5 με την Νέων Ανδρών και 1 συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών.

Ως προπονητής εργάσθηκε για τρία χρόνια στα τμήματα υποδομής της ΧΑΝΘ, ακολούθως συνεργάσθηκε με την ΜΕΝΤ, με τα Τρίκαλα στην Α1 ως συνεργάτης του Κώστα Φλεβαράκη, ενώ την τελευταία διετία ήταν τεχνικός στο Στρατώνι (Β΄ Εθνική).

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, παντρεμένος με δύο παιδιά. Η ΧΑΝΘ του εύχεται καλή δύναμη και επιτυχίες στα νέα του καθήκοντα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια