Κρίνεται η πρωτιά στην Α1 Γυναικών-Τι δήλωσαν Καπογιάννη, Σταμάτη, Πρέκας και Καλέντζου για το ντέρμπι Ελληνικό-Παναθηναϊκός

Ένα μεγάλο ντέρμπι περιλαμβάνει αύριο η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των Γυναικών. Στο κλειστό ΑΠΧ Αργοναύτες της Αργυρούπολης το Ελληνικό υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στις 14:00 σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.





 Ο νικητής θα αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ  με τις δύο ομάδες να είναι πανέτοιμες για τον κρίσιμο αυτό αγώνα.

Η προπονήτρια του Ελληνικού Ελένη Καπογιάννη μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ανέφερε για την αυριανή αναμέτρηση. «Είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό ματς για μας. Έχουμε ετοιμαστεί για να παίξουμε και να κερδίσουμε. Θα μετρήσει σίγουρα η ποιότητα των παικτριών και η καρδιά τους. Έχω εμπιστοσύνη στις αθλήτριές μου, που μπορεί να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ακόμα και αν είναι σε «δύσκολη» θέση».

Η Εβίνα Σταμάτη αναγνωρίζει ότι το παιχνίδι έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. «Είναι από τα πιο δύσκολα ματς του πρωταθλήματος και θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν την νίκη που τη θέλουν πολύ. Θα γίνει ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με πολύ πάθος. Σε τέτοιου είδους ματς η θέληση παίζει καθοριστικό ρόλο και ιδίως στα τελευταία λεπτά του αγώνα, εκεί όπου κρίνονται όλα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Πέτρος Πρέκας υποστήριξε αναφορικά με το αυριανό ντέρμπι. «Θα παίξουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στο νικητή, αν οι δύο ομάδες βρεθούν αντιμέτωπες στα πλέι οφ. Εμείς έχουμε ετοιμαστεί όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και θα τα δώσουμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να κατακτήσουμε τη νίκη».

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού Τούλα Καλέντζου με τη σειρά της σχολίασε:  «Είναι το ματς της χρονιάς για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, το οποίο θα κρίνει το πλεονέκτημα της έδρας και αν τα καταφέρουμε, θα είναι πολύ σημαντικό για μας. Όλοι, άλλωστε, ξέρουν ότι μέσα στην έδρα μας αποκτάμε δύναμη. Το Ελληνικό στον αυριανό αγώνα έχει πλεονέκτημα γιατί αγωνίζεται στην έδρα του, είναι η πρωταθλήτρια ομάδα, αλλά αυτό δίνει και περισσότερο άγχος στον αντίπαλό μας. Μιλώντας υποθετικά, αν εμείς κάνουμε το 2-0 στις νίκες κόντρα στο Ελληνικό θα είναι ένα τεράστιο υπέρ μας βήμα σε περίπτωση που βρεθούμε οι δύο μας στον τελικό του πρωταθλήματος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια