Πήραν το ντέρμπι του Βόλου για το κύπελλο ΕΣΚΑΘ οι παίκτες του Ολυμπιακού

Νέοι Αθλητές Νίκης και Ολυμπιακός Βόλου αναμετρήθηκαν το Σάββατο για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν εύκολα με 54-77.








Αρκετοί φίλοι του βολιώτικου μπάσκετ βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού της Νέας Ιωνίας για να παρακολούθησαν ένα όμορφο και ενδιαφέρον παιχνίδι. Από τη μία πλευρά η πλήρως ανανεωμένη και νεανική ομάδα του Θανάση Κασαπίδη που φέτος θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 τοπικής κατηγορίας, ενώ από την άλλη, η έμπειρη ομάδα του Λάμπρου Πρέκα ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης του Κυπέλλου αλλά και του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα οι Νέοι Αθλητές Νίκης καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, κατάφεραν να προηγούνται στο σκορ μέχρι και επτά πόντους (25-18) στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου. Όμως, ακολούθησε η αντίδραση του Ολυμπιακού Βόλου ο οποίος έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με έξι πόντους προβάδισμα (38-44). Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και με πολύ καλή άμυνα έφτασαν στην τελική επικράτηση με 54-77 που τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Πάντως, αξίζει της προσοχής, η σοβαρή και στοχευμένη προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος η ομάδα των Νέων Αθλητών Νίκης, με το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και το ταλέντο της αποτελεί επένδυση για το μέλλον της Νίκης Βόλου. Διακριθέντες για τους κυανόλευκους ήταν ο 13χρονος Θοδωρής Σούλης ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία ως πλέι μέικερ και σημείωσε 11 πόντους, ο έμπειρος γκαρντ Χρήστος Νικολόπουλος επίσης με 11 και ο μαχητικός Στέφανος Τύμπας με 17 πόντους και ένα τρίποντο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παικτών του είναι ο προπονητής των Νέων Αθλητών Νίκης Θανάσης Κασαπίδης, ο οποίος είναι βέβαιος ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στη συνέχεια.
Δεκάλεπτα: 22-18, 38-44, 45-61, 54-77
Διαιτητές: Παργιαννόπουλος-Τσουμαχίδης
ΝΕΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΝΙΚΗΣ(Κασαπίδης): Καρσέλας 4 (1), Παπανικολάου, Κοντογιάννης, Σούλης 11, Καραθανάσης, Σαπούνης, Νικολόπουλος Αγγ. 2, Τύμπας 17 (1), Νικολόπουλος Χρ. 11, Αγάλου-Λωρίτης 5, Μουχάρεμ 2, Μακρόπουλος 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Πρέκας): Παραλλίκης 2, Καλογερόπουλος 9, Μακρίδης 1, Αλεξίου 5 (1), Αχριάνης, Ροδολάκης 4, Παυλόπουλος 16 (1), Καραθάνος 7 (1), Φωσσές 17, Αναστασόπουλος 4, Μαυροφώτης 12 (1), Θέος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια