er

Βελτσίστας: «Η ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας ήρθε για να μείνει»

 

Η ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας επιβλήθηκε με 62-53 εκτός έδρας του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Νότου της Α2 Γυναικών και ο προπονητής των νικητών, Γιώργος Βελτσίστας, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με την Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

 

Για το 2/2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος:

 

«Πάντα η νίκη σού δίνει ηρεμία και χώρο να δουλέψεις καλά. Ιδιαίτερα όταν είναι μια καινούργια ομάδα όπως εμείς, που χρειάζεται υπομονή, να γνωριστούμε με τα κορίτσια, να μπορέσουμε να δουλεύομε όλοι στο ίδιο μοτίβο. Δεν είναι εύκολο. Κάθε παιχνίδι εμφανιζόμαστε καλύτεροι και πιο… αυτοματοποιημένοι, πράγμα που μου δίνει μεγάλη χαρά. Τα Μελίσσια είναι μια δύσκολη έδρα, ασχέτως του τι έγινε στο Κύπελλο. Είναι μια τρομερά αξιόμαχη και αξιόλογη ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή. Ξέραμε ότι δε θα είναι εύκολο, δεν ήμασταν κι εμείς όσο καλοί έπρεπε. Το διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά και όταν έφτασε κοντά το ματς δεν υπήρξε κανένας πανικός. Απέναντι στον Κρόνο κάναμε ένα βήμα παραπέρα, παίξαμε ακόμη καλύτερα. Όσο κερδίζεις, έχεις ηρεμία και δουλεύεις είναι ακόμη καλύτερα. Η διοίκηση στηρίζει και πιστεύει πάρα πολύ αυτό που κάνουμε και μας δίνει και η ίδια την ηρεμία που χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα».

 

Για το αν τους βοήθησε η ήττα απ’ τον Άρη Χολαργού στο Κύπελλο:

 

«Μας βοήθησε πάρα πολύ. Μόνοι μας βάλαμε ένα άγχος και ένα “πρέπει”, ενώ είναι πάρα πολύ νωρίς και η ομάδα είναι καινούργια. Με τον Άρη Χολαργού ήμασταν πάρα πολύ κακοί και υπήρχε ένα “πρέπει” δίχως να υπάρχει λόγος. Μας βοήθησε για να καταλάβουμε ότι η χρονιά είναι μεγάλη. Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ροή, θέλουμε επανάληψη. Το θέμα είναι να καταλαβαίνουμε τι κάνουμε λάθος και πως προχωράμε. Ήταν στην αρχή και σε πολύ καλή στιγμή για εμάς ώστε να καταλάβουμε. Τώρα έχουμε συνεχόμενα ντέρμπι».

 

Για το φετινό format της Α1 Γυναικών:

 

«Είναι κάτι καινούργιο. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που έχουμε μπροστά μας. Είναι κάτι που μας ιντριγκάρει σαν ομάδα. Δεν κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Για ‘μένα το σημαντικότερο είναι να έχουμε την υγεία μας. Είναι πολλά τα ματς, έχει πάρα πολύ δρόμο η σεζόν. Σίγουρα θέλει ηρεμία, δουλειά, υγεία πάνω απ’ όλα και να είσαι έτοιμος σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να το καταφέρει, να είναι έτοιμη και να δώσει τα πάντα μέχρι το τέλος».

 

Για την ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας:

 

«Είναι μια νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Πραγματικά μπορώ να πω ότι είναι απ’ τα πιο ωραίες χρονιές. Κάθε χρονιά έχεις την ανυπομονησία όταν ξεκινάς, όταν στήνεται κάτι καινούργιο και υπάρχει η φιλοδοξία. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η χρονιά. Είναι μια ομάδα που ήρθε για να μείνει. Θέλει να επενδύσει πάνω στο μπάσκετ γυναικών. Και τα προηγούμενα χρόνια έκανε μια πολύ καλή δουλειά, σε αγόρια και κορίτσια, στις μικρές ηλικίες. Προσπαθούμε όλοι μαζί να το φτιάξουμε όλο αυτό και να πάει παρακάτω. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί οι άνθρωποι πραγματικά το αγαπούν και υπάρχει μια σωστή δομή σε όλο αυτό».

 

Για τη δουλειά που γίνεται στο αναπτυξιακό κομμάτι της ομάδας:

 

«Του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα σε αυτό το κομμάτι, είτε μιλάμε για Rising Stars, είτε για U23, είτε γενικότερα για τις ακαδημίες μας. Γενικά υπάρχει διάθεση, υπάρχει στόχος. Την υγεία μας να έχουμε και όλα τα άλλα θα γίνουν βήμα-βήμα. Υπάρχει αυτή η δομή που μπορείς να δουλέψεις με ευχαρίστηση και συγκέντρωση, να μπαίνεις στο γήπεδο και να κάνεις απλά τη δουλειά σου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια