er

Κακλαμάνος: «Πολλά τα οφέλη του ΓΣ Σοφάδων απ’ τη σύνδεση με τον ΑΣ Καρδίτσας, είχε λείψει ο αθλητισμός στην περιοχή»

 

Ο Γ.Σ. Σοφάδων επικράτησε με 85-52 του Προμηθέα 2014, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της National League 1 και ο προπονητής των Θεσσαλών, Νίκος Κακλαμάνος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο. Αναλυτικά είπε:

 

Για το 2/2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος:

 

«Είχα προσπαθήσει να περάσω στα παιδιά ότι όλα είναι καλά. Μην ξεχνάμε ότι ένα καλός παίκτης του Εθνικού Λιβαδειάς είναι όλο το μπάτζετ το δικό μας. Τους εξηγούσα με πολλά παραδείγματα ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Το ευχάριστο στην περίπτωση αυτή ήταν ότι από τα 10 που είπα, τα 8 τα είχαν πιάσει, οπότε για ‘μένα έγινε πολύ εύκολο το παιχνίδι αυτό έτσι όπως εξελίχθηκε. Όσον αφορά το δεύτερο παιχνίδι με τον Προμηθέα, ήταν η πρώτη ομάδα που το είχε κάνει αυτό με τη θυγατρική. Μπήκαμε μέσα και είδαμε 10 άνδρες να παλεύουν κάθε λεπτό και κάθε στιγμή. Αυτό μάς δίνει μόνο χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον».

 

Για τη στήριξη του κόσμου:

 

«Επειδή έχω ζήσει 3 χρόνια αυτήν την ομάδα, αυτό που είδα φέτος ήταν κάτι ξεχωριστό. Είχε λείψει ο αθλητισμός στην περιοχή, είχαμε πληγεί πέρσι με τις καταστροφές και περίμεναν πώς και πώς το παιχνίδι. Θεωρώ ότι τα παιδιά έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και στο επόμενο παιχνίδι θα δούμε πολύ περισσότερο κόσμο».

 

Για τη σύνδεση με τον Α.Σ. Καρδίτσας:

 

«Είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα, την ονομάζουμε σαν θυγατρική. Αυτό που κάνουμε εμείς εδώ είναι να δώσουμε χώρο στα νέα παιδιά. Ήταν ένα όραμα που το υλοποίησε ο γενικός διευθυντής του Α.Σ. Καρδίτσας, Χρήστος Δεληγιάννης, μαζί με την ομάδα του Γ.Σ. Σοφάδων, που είναι άλλη μια παρέα με επικεφαλής τον Δημήτρη Πώποτα, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ομάδας. Ήρθαν σε συμφωνία πριν 2 χρόνια. Θεωρούμε ότι έχουμε πάρα πολλά οφέλη και οι δύο οργανισμοί. Στην ουσία είναι ένας οργανισμός ο Α.Σ Καρδίτσας, με επικεφαλής το προπονητικό team της Α1, και εγώ συνδέω αυτές τις δύο ομάδες. Είμαι στις προπονήσεις τις Α1 και μεταδίδω όλη την τεχνογνωσία που χρειάζεται σε αυτά τα παιδιά».

 

Για τη διαδικασία:

 

«Πέρυσι είχαμε κάποιες δυσκολίες με τις ώρες προπόνησης, αλλά φέτος τα έχουμε ρυθμίσει τόσο καλά ώστε να είναι αλληλοσύνδετα τα κομμάτια. Παρακολουθώ τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και μετά έχουν πάντα οι Σοφάδες, όπου πρέπει να περάσω το παικτικό και τη φιλοσοφία. Στην αρχή και εγώ σαν προπονητής είδα ότι θέλει πολλή υπομονή, γιατί είναι παιδιά που φεύγουν πρώτη φορά από το σπίτι τους, φεύγουν από τα τμήματα των εφηβικών, που είναι σε νεαρή ηλικία, και μπαίνουν ξαφνικά σε πρωταθλήματα που είναι για άνδρες. Η αρχή είναι δύσκολη, γιατί πρέπει να περάσουμε στον καθένα ποιος θα είναι ο ρόλος τους. Η μεγάλη επιτυχία πέρυσι είναι ότι στείλαμε 4 παιδιά στην Εθνική Νεών. Μεγάλη επιτυχία, έφεραν μετάλλια, είμαστε πανευτυχής γι’ αυτό. Τέσσερα παιδιά πλαισιώνουν φέτος την ομάδα της Α1. Το μόνο μείον για εμένα σαν προπονητής του Γ.Σ. Σοφάδων είναι ότι δεν ξέρω ποιους θα έχω στον αγώνα».

 

Για το αν υπάρχει πίεση:

 

«Η πίεση που τους βάζω εγώ είναι να γίνουν καλοί χαρακτήρες και να κάνουν προπόνηση. Αυτή η πίεση είναι από το πρωί που τους βρίσκω μέχρι το βράδυ που τους αφήνω. Να προσέχουν τη διατροφή τους, να γυμνάζονται, να γίνουν ομάδα και να είναι καλοί συμπαίκτες και άνθρωποι. Είμαι πολύ τυχερός που έχω πετύχει πολύ καλούς χαρακτήρες και βγάζουν ένα πολύ ωραίο πρόσωπο από τις 2 πρώτες αγωνιστικές που δεν το περιμέναμε. Βλέπω από τις 2 πρώτες αγωνιστικές να κάνουν πράγματα που ζητάμε πολύ γρήγορα. Όπως λέω και στα αποδυτήρια πριν από κάθε αγώνα, “εσείς ορίζεται τους στόχους σας, εμείς δεν πρόκειται να κόψουμε κανενός τη φόρα που έχει πάρει αυτή η ομάδα, εσείς θα τη πάτε όπου θέλετε”».

 

Για την ικανοποίησή του από το πρόγραμμα:

 

«Εμένα μου αρέσει, γιατί ήμουν προϊόν δουλειάς και αυτό μεταδίδω και στους παίκτες μου κάθε μέρα. Μπαίνουμε στο γήπεδο και δουλεύουμε, δεν το σκεφτόμαστε και ό,τι είναι να πάρουμε θα το πάρουμε μέσα από τη δουλειά. Δε σταματούν να δουλεύουν. Βλέπουν ότι έχουν οφέλη, οπότε έχουν όλοι μια ικανοποίηση από αυτό το πρόγραμμα».

 

Για το διπλό δελτίο:

 

«Το σκεφτήκαμε πέρσι με τα διπλά δελτία, είδαμε ότι λειτούργησε πάρα πολύ. Πέρυσι είχαμε εμείς 4 παιδιά που έπαιζαν τοπικό πρωτάθλημα. Αυτά τα παιδιά μέσα σε ένα χρόνο έχουν κάνει “άλματα” προόδου, καλούνται στην Εθνική Νέων και παίζουν μεγάλο ρόλο για να πάρει ένα μετάλλιο η Εθνική. Όταν είδαμε ότι με μόνο 2 δελτία είχαμε κέρδος, αμέσως το καλοκαίρι που μας πέρασε είπαμε να γίνει θυγατρική, να έχουμε 10 παιδιά, να μπουν σε αυτή τη διαδικασία πολλά παιδιά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια