Συνεχίζονται οι εγγραφές στο summer camp Περαία 2024-Αλεξ Ζωγράφος: «Να συνδυάσουμε το πνεύμα και τα προτερήματα που υπάρχουν στην σερβική και στην αμερικανική σχολή»

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την έναρξη του summer camp Περαία 2024 που διοργανώνεται στο ΔΑΚ Περαίας από 8-20 Ιουλίου με τη συμπαράσταση του τοπικού Αχιλλέα και του Δήμου Θερμαϊκού.

 

Αρχίζει  να συμπληρώνεται το σχήμα των προπονητών και σήμερα είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε τον Άλεξ Ζωγράφο από την Βοστώνη ενώ αναμένονται και οι υπόλοιποι.

 

Ο Αλέξανδρος αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κύρια ειδίκευση στην καλαθοσφαίριση.

 

Είναι αδειούχος προπονητής με διπλά μεταπτυχιακά στην κινησιολογία και την εμβιομηχανική και 9 χρόνια εμπειρίας σε ομάδες νέων και επαγγελματίες αθλητές. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη αθλητών, στο σκάουτινγκ και στην ανάλυση κίνησης.

 

Η εμπειρία του περιλαμβάνει εργασία σε ομάδες καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα και ως μεταπτυχιακός βοηθός σε πανεπιστήμιο Division I στις ΗΠΑ, συν-πρωταθλητής στην κανονική περίοδο του CAA.

 

Με αφορμή την άφιξή του θα μας δώσει το σκεπτικό και το τι περιμένουμε από αυτό το καμπ:

 

«Προσπαθούμε με μια ομάδα από ανθρώπους με σπουδές στον αθλητισμό και ειδίκευση στο μπάσκετ να συνδυάσουμε το πνεύμα και τα προτερήματα που υπάρχουν στην σερβική και στην αμερικανική σχολή.

 

Θα γίνει μια προσπάθεια να δοθούν κατευθύνσεις και ερεθίσματα  στους νέους μαθητές ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν ακόμη καλύτερα το μαγικό αυτό παιχνίδι.

 

Οι κύριοι στόχοι αυτού του καμπ είναι να βελτιώσουμε τις βασικές δεξιότητες και να ενισχύσουμε την κατανόηση του παιχνιδιού.

 

Την πρώτη εβδομάδα, εστιάζουμε στην ντρίμπλα, το σουτ, την πάσα και την άμυνα για να χτίσουμε μια ισχυρή βάση. Τη δεύτερη εβδομάδα, δίνουμε έμφαση στην εφαρμογή αυτών των δεξιοτήτων σε αγωνιστικές καταστάσεις, διδάσκοντας τακτικές, λήψη αποφάσεων και game intelligence. Στόχος μας είναι η εμφανής βελτίωση στην ικανότητα και την αυτοπεποίθηση κάθε παίκτη».

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται στην ιστοσελίδα του καμπ: PEREA SUMMER BASKETBALL CAMP (pereacamp.gr)

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια