Προολυμπιακό Τουρνουά: Στον… αέρα εισιτήρια του τελικού από επιστροφές- Δομινικανή Δημοκρατία-Κροατία 77-80

Το Προολυμπιακό Τουρνουά φτάνει στο τέλος του και η Εθνική Ομάδα διεκδικεί αύριο (7/7, 21.00, ΣΕΦ) απέναντι στην Κροατία μία από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στο Παρίσι 2024. Τα εισιτήρια που υπάρχουν από επιστροφές μετά και από τα σημερινά παιχνίδια, θα είναι διαθέσιμα online από το επίσημο site της ticketmaster από τις 00.30 απόψε.

 

Μπορείτε να κάνετε «κλικ» για μία από τις λίγες διαθέσιμες θέσεις που θα σας οδηγήσουν δίπλα στην Εθνική Ομάδα: https://www.ticketmaster.gr/eok-2024-fiba-olympic-qualifying-tournament_sen_2006535.html

 

*Η ticketmaster είναι αποκλειστικός πάροχος διάθεσης εισιτηρίων των αγώνων των Εθνικών Ομάδων και της ΕΟΚ.

 

Δομινικανή Δημοκρατία-Κροατία 77-80

 

Η Κροατία επιβλήθηκε 80-77 της Δομινικανής Δημοκρατίας στον δεύτερο ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά και θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής την Ελλάδα στο ΣΕΦ (21:00) με έπαθλο μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ίβιτσα Ζούμπατς με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

 

Οι Δομινικανοί μπήκαν καλύτερα στον ημιτελικό φτάνοντας στο 12-6 με τον Ντουάρτε «ζεστό». Η Κροατία επενδύοντας στο μέγεθος του Ζούμπατς απάντησαν με ένα επί μέρους 3-13 φτάνοντας στο +4 (15-19) στις αρχές της δεύτερης περιόδου και απάντησε με ένα 8-0 στην αντίδραση των αντιπάλων ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στους οκτώ (27-35).

 

Η συνεισφορά του Χεζόνια στην επίθεση οδήγησε την «χρβάτσκα» σε διψήφια διαφορά, 40-50, στα μισά της τρίτης περιόδου, ωστόσο οι παίκτες του Νέστορ Γκαρσία πλησίασαν άμεσα στους τρεις (47-50) και στο φινάλε του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν στην ισοπαλία, 53-53. Με τρίποντα από Λις και Νούνιες μπήκε στην τελευταία περίοδο η Δομινικανή Δημοκρατία για το 60-55, ωστόσο η Κροατία πέρασε μπροστά με τα τρίποντα Σάριτς και Σμιθ, 64-65. Το κάρφωμα του Μ. Ντρέζνιακ 35’’ πριν τη λήξη έφερε την ομάδα του Γιόζιπ Σέσαρ στους επτά, 71-78, αλλά οι Δομινικανοί με μείωσαν στον πόντο, 77-78, με 7,3’’ να απομένουν. Ο Χεζόνια ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή στα 6’’ για το 77-80, ενώ μετά το τάιμ άουτ του Νέστορ Γκαρσία το τρίποντο του Ντουάρτε οριακά δεν βρήκε στόχο στην εκπνοή.

 

Δεκάλεπτα: 15-16, 32-37, 53-53, 77-80

 

Δείτε την στατιστική του αγώνα: https://www.fiba.basketball/en/events/fiba-olympic-qualifying-tournament-2024-piraeus-greece/games/121110-DOM-CRO#boxscore

 

Διαιτητές: Ανάγια (Παναμάς), Ματσόνι (Ιταλία), Αλ-Σουβαϊλί (Ιράκ).

 

Νέστορ Γκαρσία (προπονητής Δομινικανής Δημοκρατίας): «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, πολύ κλειστό. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί πάλεψαν ως το τέλος απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα όπως η Κροατία, που έχει μακρά παράδοση. Δώσαμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Μπορεί να μην τα καταφέραμε, αλλά είμαι περήφανος».

 

Αντρές Φελίς (παίκτης Δομινικανής Δημοκρατίας): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, το περιμέναμε. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας, αντιμετωπίζαμε μια πολύ καλή ομάδα. Στο τέλος το σουτ ήταν πολύ κοντά στο στόχο για να πάμε στην παράταση, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για το μέλλον. Είναι δύσκολο να βρεθείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόνο λίγες ομάδες τα καταφέρνουν. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί και σοφοί στο μέλλον».

 

Γιόσιπ Σέζαρ (προπονητής Κροατίας): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πρόκριση. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε πολλά ανοιχτά σουτ, αλλά στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα στον τελικό. Θα θέλαμε δύο μέρες ρεπό για τον αυριανό αγώνα (γέλια). Θα πρέπει να ξεκουραστούμε καλά γιατί θα είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας. Κανείς δεν περίμενε πέρσι να κερδίσουμε μέσα στην Τουρκία και τα καταφέραμε για να είμαστε εδώ. Τώρα έχουμε ένα ακόμη πιο δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, απέναντι στην Ελλάδα.

 

Τζεϊλίν Σμιθ (παίκτης Κροατίας: «Ξέραμε πως δεν θα ήταν εύκολο το έργο μας. Συγχαρητήρια στη Δομινικανή Δημοκρατία, τώρα ετοιμαζόμαστε για τον τελικό. Έχω συνηθίσει να παίζω σε γεμάτα γήπεδα. Η Ελλάδα θα έχει περισσότερη πίεση. Εμείς δεν έχουμε πίεση για τον τελικό. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια