Διονυσία Αλεξανδρή και Ζωή Κορρέ στο EOK WebRadio για την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών

Ο Παναθηναϊκός και οι Εσπερίδες είναι οι δύο απ’ τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στο Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών και οι παίκτριες των δύο ομάδων, Διονυσία Αλεξανδρή και Ζωή Κορρέ αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Woman to Woman» του ΕΟΚ WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση.

 

Η Διονυσία Αλεξανδρή είπε:

 

Για το πού οφείλεται η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο:

 

«Μας έδωσε τη νίκη ο 6ος παίκτης μας. Εφόσον η στατιστική πάνω-κάτω ήταν ίδια, ο 6ος παίκτης μας ήταν πολύ σημαντικός. Για άλλη μια φορά ήταν εκεί ο κόσμος και μας στήριξε».

 

Για το 2/2 στις νίκες επί του Ολυμπιακού φέτος:

 

«Και στα δύο παιχνίδια δεν έχουμε παρουσιαστεί καλά. Δεν έχουμε παίξει καλό μπάσκετ, δεν ήμασταν ελεύθερες να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Θεωρώ ότι και στα δύο παιχνίδια η ομάδα μας ήταν αγχωμένη και δεν έπαιξε αυτό που μπορεί. Είμαστε… τρελή ομάδα φέτος. Στα εντός έδρας δεν είμαστε καλοί και στα εκτός έδρας είμαστε πάρα πολύ καλοί, είναι απίθανο αυτό που συμβαίνει».

 

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:

 

«Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Πραγματικά θέλουμε να κερδίσει η ομάδα και δε μας νοιάζει πώς. Έχουμε ένα σύνολο Ελληνίδων από πέρυσι, όπου θεωρώ πως αυτό κρατάει τα ηνία. Έρχονται κορίτσια που είναι καλοί χαρακτήρες, κάτι που έχει προσέξει η ομάδα, και “κουμπώνουμε” γιατί στόχος όλων είναι η νίκη. Ακόμη κι όταν δε βάζει καλάθι κάποια, πάλι θα πούμε “μπράβο”, θα εμψυχώσουμε τη συμπαίκτρια και θα ευχαριστηθούμε να τη δούμε να παίζει καλά».

 

Για το πώς είναι να παίζει συμπαίκτρια με την Τζάσμιν Τζόουνς:

 

«Νιώθεις μεγάλη ασφάλεια, ξέρεις ότι όταν η μπάλα “καίει” θα την πάρει και θα κάνει κάτι καλό. Κατά 90% θα πάει μόνη της στο καλάθι, μία με πέντε, αλλά θα το βάλει. Το καλό με τις ξένες μας είναι ότι και οι τρεις είναι πάρα πολύ καλά παιδιά και νιώθουμε παραπάνω ασφάλεια με αυτό. Έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα και έχουμε “κουμπώσει” όλες μαζί».

 

Για τον αποκλεισμό τους απ’ το EuroCup:

 

«Στην Ευρώπη αποκλειστήκαμε στη φάση των “16”. Ήταν λίγο δύσκολος ο όμιλος μας, αλλά μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα. Θέλαμε να πάμε λίγο παρακάτω σαν ομάδα, δεν τα καταφέραμε, οπότε οι τίτλοι της Ελλάδας είναι μονόδρομος».

 

Για το πού οφείλονται οι δύο ήττες απ’ την Άρκα Γκντίνια:

 

«Με τη Γκντίνια παίξαμε σε κακό timing. Έπρεπε να παίξουμε με την Άρκα και είχαμε δύο βδομάδες ρεπό απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα, ήμασταν εκτός αγωνιστικού ρυθμού, δεν κάναμε προπονήσεις στο γήπεδό μας, στον Χολαργό που ήταν η έδρα μας κάναμε μια προπόνηση. Δεν είναι ο λόγος που χάσαμε, αλλά σίγουρα δεν ήμασταν τόσο έτοιμες όσο θα έπρεπε στον 1ο παιχνίδι. Βάλαμε 56 πόντους, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί φέτος, γιατί η επίθεση είναι το καλό μας στοιχείο».

 

Η Ζωή Κορρέ μίλησε:

 

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο:

 

«Το θέλαμε πάρα πολύ, κάναμε πολύ καλή προετοιμασία πριν παίξουμε με τον ΠΑΟΚ. Δεν αλλάζει κάτι, ξέρουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο ασχέτως με το ποιες είναι οι άλλες ομάδες. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός, όπως και οι άλλες δύο ομάδες. Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ, η διοίκηση και ο προπονητής είναι πολύ χαρούμενοι. Θα είναι καλό να κληρωθούμε είτε με το Μοσχάτο είτε με τα Γιάννενα, θεωρώ όμως ότι όλες οι ομάδες είμαστε ίδιες. Όποια ομάδα θα το θέλει πάρα πολύ θα είναι στον τελικό, όποια παίξει καλύτερα. Στον τελικό άμα είμαστε με τον Παναθηναϊκό με το καλό θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

 

Για την εξαιρετική της εμφάνιση στο παιχνίδι, με 19 πόντους και 5 τρίποντα:

 

«Αρχικά, δε θεωρώ ότι άλλαξε κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εγώ έχω δουλέψει και βγαίνουν αυτά τα νούμερα όπως και τα υπόλοιπα κορίτσια. Οι Εσπερίδες με βοηθούν να παίρνω τα σουτ, γιατί οι Αμερικανίδες μας είναι καλές στο drive, οπότε εγώ μένω μόνη μου έξω. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και μαρκαρισμένα που ήταν μερικά έτυχε μέσα από τη δουλειά και τα έβαλα. Ο ΠΑΟΚ και τα Γιάννενα επέλεξαν να μας παίξουν ζώνη, κάτι το οποίο δεν ήταν πολύ σωστή επιλογή απ’ ό,τι φάνηκε».

 

Για το τι πάει λάθος στις κακές της μέρες αγωνιστικά:

 

«Παίζουν πάρα πολλά ρόλο, δεν είναι μόνο η ψυχολογία. Εγώ γενικά με την ίδια ψυχολογία σουτάρω, είμαι σίγουρη για τα σουτ μου. Σίγουρα κάποιες μέρες δε θα βγουν, παίζει ρόλο η κούραση, είναι πολλά πράγματα, όπως και το παιχνίδι. Δε γίνεται σε κάθε παιχνίδι να έχω την ίδια ευστοχία. Εγώ τα ίδια σουτ θα πάρω και άστοχη να ξεκινήσω, θα συνεχίσω να σουτάρω γιατί είμαι σίγουρη για αυτό που κάνω».

 

Για το πόσο τη βοηθάει η συμμετοχή της και στο 3x3:

 

«Το 3×3 με βοήθησε αρκετά σε πολλά κομμάτια, σε άλλα όμως είναι πολύ διαφορετικό από το 5 εναντίον 5. Δηλαδή μου έχουν μείνει πράγματα από το 3×3 που δε χρειάζεται να γίνονται στο 5×5. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, όμως με την κούραση από το καλοκαίρι ήθελα λίγο καιρό για να συνέλθω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια