Πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και στους παμπαίδες η ΔΕΚΑ-Επικράτησε μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι με 56-51 των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων

Εχοντας προβάδισμα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι η ΔΕΚΑ επικράτησε με 56-51 των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα παμπαίδων της ΕΚΑΣΘ.

Η ομάδα του Ευόσμου ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 6-0 και παρά το γεγονός ότι οι Μαχητές μείωσαν ακόμη και στον πόντο (21-22 στην αρχή της δεύτερης περιόδου), διατήρησε το προβάδισμα και πήγε τη διαφορά στους δέκα πόντους (25-35 στο 17ο λεπτό).  

Με σερί 7-2 στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, οι Μαχητές μείωσαν στο τρίποντο (38-41), αλλά άμεση ήταν η απάντηση της ΔΕΚΑ. Η ομάδα του Νίκου Χατζηβρέττα είχε σταθερά μια διαφορά κοντά στους πέντε πόντους, που μειώθηκε στο καλάθι με τρίποντο του Καρακύργιου ακριβώς με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Με βολές του Κυργάκη η ομάδα των Πεύκων ισοφάρισε σε 49-49, εννέα λεπτά πριν το τέλος και το παιχνίδι άρχισε από την αρχή. Ο Βαγγέλης Τσιμερίκας με τρίποντο έκανε το 51-54 για τη ΔΕΚΑ, 3:40 πριν τη λήξη και ο Φωταρούδης της έδωσε «μαξιλαράκι» πέντε πόντων με δύο βολές που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Βαγγέλης Τσιμερίκας και Καρακύργιος ήταν οι κορυφαίοι των δύο ομάδων. 

Την απονομή στον τέταρτο Ηρακλή έκανε ο γ.γ. της ΕΚΑΣΘ Αντώνης Μαυρογένης, στην τρίτη ΧΑΝΘ το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Κωνσταντινίδης, στους δεύτερους Μαχητές Πειραματικού Πεύκων το μέλος του ΔΣ Λεωνίδας Παπακώστας και στην πρωταθλήτρια ΔΕΚΑ τα μετάλλια ο Αντώνης Μαυρογένης και το κύπελλο ο Λεωνίδας Παπακώστας. 

Τέλος στον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης Βαγγέλη Τσιμερίκα της ΔΕΚΑ το αναμνηστικό παρέδωσε το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Δεκάλεπτα: 19-22, 31-39, 47-49, 51-56
Διαιτητές: Ηλιόπουλος-Καραβάς
Μαχητές Πειραματικό Πεύκων (Χασόπουλος-Μπιτζάνης): Πίσσας 4, Σπρίντζιος 14(1), Κατσαγάνης, Αδαμίδης, Φεστόπουλος, Καρακύργιος 22(1), Καλαϊτζής 3, Κυργάκης 8(2), Παπουτσής, Χαραλαμπίδης. 
ΔΕΚΑ (Κυριαζής-Χατζηβρέττας): Κεχαγιάς, Τσιμερίκας Β. 27(1), Πτωχίδης 8, Τσιμερίκας Α., Λαζαρίδης 4, Φωταρούδης 12, Βυρσωκίνος, Σαμοντούροβ 5(1), Μαστροδήμος. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια