Αναμνήσεις του ΒΑΟ με αφορμή το Πανελλήνιο Εφήβων της Ελευθερούπολης

Ανεξίτηλες μνήμες φέρνει στο Βυζαντινό το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων  που θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη Καβάλας από 1-5/05/2019. Την ΕΚΑΣΘ εκπροσωπεί ο Αρης, στον οποίο όλοι εύχονται ολόψυχα να φθάσει στην κορυφή της διοργάνωσης.

Η πόλη της Ελευθερούπολης ανέλαβε εκ νέου την διοργάνωση μετά από 26 χρόνια αφού τον Ιούλιο του 1993 φιλοξένησε το ίδιο αθλητικό γεγονός.

Την αγωνιστική περίοδο 1992-1993 άξιος εκπρόσωπος της ΕΚΑΣΘ ήταν η εκπληκτική εφηβική ομάδα του ΒΑΟ με αντιπάλους τον Πανιώνιο, τον Δαναό Τρικάλων, την ΑΓΕ Χαλκίδας, τους Ικάρους Σερρών και την Απολλωνιάδα Πατρών. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 10/07/1993 και ολοκληρώθηκε με τον τελικό μεταξύ Πανιωνίου – ΒΑΟ στις 14/07/1993 που έκρινε και τον πρωταθλητή Πανιώνιο με 93-86.

Η τελική βαθμολογία είχε ως εξής:

Πανιώνιος                  10
ΒΑΟ                          9
Α.Γ.Ε. Χαλκίδας     8
Δαναός Τρικάλων      7
Ίκαροι Σερρών          6
Απολλωνιάδα Πατρών 5

Αξίζει να αναφερθούμε στους «αστέρες» της εποχής, οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοση τους σε αυτή την τελική φάση. Οι περισσότεροι συνέχισαν λαμπρή αθλητική σταδιοδρομία σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας κατακτώντας τρόπαια ακόμα και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην καλύτερη πεντάδα ψηφίστηκαν από τους προπονητές των ομάδων οι Μακρυδήμας και Καράγκουτης του Πανιωνίου, Αγγέλου της ΑΓΕ Χαλκίδας, Μασλαρινός του ΒΑΟ και ο Ευθύμης Ρεντζιάς του Δαναού Τρικάλων. MVP ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Καράγκουτης του Πανιωνίου.

Η εφηβική ομάδα του ΒΑΟ έφθασε αήττητη στην τελική φάση και κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Όρθιοι: Ζηλαισκόπουλος Γιάννης(1976) , Μανίκας Δημήτρης (1974), Στεφανίδης Λάκης (1974), Καράπουρνος Γιάννης (1974), Νικολούδης Σάκης(1974), Γκαρίπης Παναγιώτης (1976), Τούσας Θωμάς (coach)

Καθήμενοι : Διαμαντόπουλος Άγγελος (1975), Αρμούτης Παναγιώτης(1975), Μασλαρινός Γιώργος (1974), Γκουσγκούνης Τάσος (1974), Τέμπος Τάσος (1974), Καρανίκας Γιάννης (1974).

Έφορος του τμήματος ήταν ο αείμνηστος Μιχάλης Γκουσγκούνης και Γενικός Αρχηγός όλου του Τμήματος, ο προσφάτως εκλιπών Γιώργος Γεωργουδάκης επί προεδρίας  N. Κωνσταντούλα. Επίσης μεγάλος απών από το σήμερα ο Τάσος Τέμπος. Αυτή ο ομάδα αποτέλεσε άλλωστε και τη βάση της μετέπειτα πορείας μέχρι την Α1.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΒΑΟ συμμετείχε για δεύτερη φορά σε τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος μετά την αγωνιστική περίοδο 1977-1978 που κατέκτησε την πρώτη θέση. Έτσι ο ιστορικός σύλλογος είναι ο πρώτος πρωταθλητής εφήβων Ελλάδος καθώς το 1978 ξεκίνησε ο θεσμός.

Την ίδια επίσης χρονιά ο ΒΑΟ συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων στη Ρόδο, μπαίνοντας στην ελίτ των ομάδων που κατάφεραν την ίδια χρονιά να συμμετέχουν με παίδες και έφηβους ταυτόχρονα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

*Από το αρχείο του ΒΑΟ με την συνδρομή των Τάσου Γκουσγκούνη και Μιχάλη Περδίκα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια