Οι προτάσεις του Πορφυριακού για τη νέα χρονιά

Ο ΑΣ Πορφυριακός έδωσε για άλλη μία χρονιά το «παρών» στην ετήσια συνάντηση των σωματείων της ΕΚΑΣΘ, παρουσία μόνο οκτώ σωματείων από τα 42 της Γ1 κατηγορίας, ώστε να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν όλους τους συμμετέχοντες. Οι προτάσεις του είναι οι εξής:

«Ο σύλλογος μας έδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν μένει στα λόγια, αλλά προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να συμμετέχει στην βελτίωση του πρωταθλήματος.

Ως νούμερο ένα ζήτημα ο σύλλογος μας ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη παρουσίας γιατρού ή νοσοκόμου ή εκπαιδευμένου ατόμου στις πρώτες βοήθειες σε κάθε αγώνα της ΕΚΑΣΘ.

Μία λύση είναι η συνεργασία με κάποιο νοσοκομείο ή ιατρική σχολή με κάποια συμβολική αποζημίωση η οποία οφείλει να προέλθει είτε από ιατρικό/ασφαλιστικό χορηγό ή από εγκεκριμένο κονδύλι του εκάστοτε δήμου για τα γήπεδα του.

Ως δεύτερο ζήτημα θίξαμε την επίσης επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου το 2018 υπάρχουν γήπεδα χωρίς ζεστό νερό, με βρώμικα αποδυτήρια, χωρίς θέρμανση/ψύξη και γενικά σε μία τραγική κατάσταση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και εδώ η εύρεση βασικού χορηγού της ΕΚΑΣΘ που διενεργεί 4.500 αγώνες ετησίως, είναι αναγκαία.

Τελευταίο από τα σημαντικά ζητήματα είναι και το θέμα της διαιτησίας το οποίο έχει αναγκάσει την ομάδα μας αλλά και δεκάδες άλλους συλλόγους να βγάζει ανακοινώσεις για τα αυτονόητα. Ο σύλλογος μας επειδή κατανοεί τις θέσεις των διαιτητών, αντιλαμβάνεται τα δίκαια επιχειρήματα τους αλλά κυρίως θέλει να αυξήσει τον ανταγωνισμό πρότεινε τα εξής:

1. Αξιολόγηση των διαιτητών σε όλους τους αγώνες με την παρουσία ατόμου από την ΚΕΔ.

2. Αύξηση της αποζημίωσης ανά αγώνα των δύο διαιτητών με την ισόποση χρηματική συμμετοχή γηπεδούχου, φιλοξενούμενου και ΕΚΑΣΘ.

3. Την βράβευση με έπαινο και χρηματικό έπαθλο 140 ευρώ για τον καλύτερο διαιτητή (μετά από ψήφιση) σε κάθε έναν από τους τρείς ομίλους ή 420 ευρώ για τον καλύτερο της κατηγορίας, το οποίο θα προκύψει από την συνδρομή 10 ευρώ ανά σύλλογο με την αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Οι προτάσεις μας έχουν κατατεθεί προφορικά στην ΕΚΑΣΘ και σύντομα θα κατατεθούν και γραπτώς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια