Λαμπρόπουλος: «Κάθε παίκτρια είναι πρωταγωνίστρια στον Ηρακλή»

Αποφασισμένος να εξοντώσει με το… ρόπαλό του όποιον στεκόταν εμπόδιο στις φιλοδοξίες του ήταν φέτος ο Ηρακλής. Και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο πανηγυρίζοντας πολύ γρήγορα την επιστροφή του στην Α1 Γυναικών.

Ήταν η ομάδα που ξεχώρισε από το ξεκίνημα και έφτασε δίκαια στην άνοδο.  Ο γηραιός δεν νίκησε μόνο τους αντιπάλους του στο παρκέ, αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς. Το χάσταγκ #424 που παραπέμπει σε νοσοκομείο και το χρησιμοποιούσαν συνεχώς στις αναρτήσεις στο facebook οι παίκτριες της ομάδας, άλλωστε, τα λέει όλα…

Ο προπονητής του Ηρακλή Παναγιώτης Λαμπρόπουλος που μετρά 20-0 νίκες από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μίλησε στο Basketa.gr για το επίτευγμα της ανόδου. Αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την Λίνα Τραμουντάνη, αλλά και για τις παίκτριές του και αποκάλυψε τη φιλοσοφία του.

Ο Ηρακλής επέστρεψε στην Α1 Γυναικών μετά από 10 χρόνια. Η άνοδος ήταν ο στόχος της χρονιάς;

«Ο Ηρακλής στήθηκε από την Λίνα Τραμουντάνη, η οποία, δίχως, υπερβολή είναι όλη η ομάδα. Βοηθάει οικονομικά το τμήμα και αποτελεί την ψυχή της ομάδας. Ο Ηρακλής ξεκίνησε με άλλο προπονητή την σεζόν, τον κ. Τζιότζιο και εγώ ανέλαβα από τη δεύτερη αγωνιστική.  Ο Ηρακλής, πιστεύω, μαζί με την Πυλαία και τον Αρη είχαν από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας. Σημαντικό, βέβαια, ήταν για μας που κερδίσαμε τον Αρη στο ντέρμπι, όμως εκείνο που χαροποίησε τα κορίτσια ήταν το παιχνίδι με την Πυλαία εκτός έδρας. Μας έδωσε το ψυχολογικό αβαντάζ που θέλαμε. Μετά είχαμε την διακοπή των Χριστουγέννων και έτσι βρήκαμε το χρόνο να δουλέψουμε πάνω στους τομείς που θέλαμε. Είχαμε προβλήματα και η πιο έμπειρη αθλήτρια στην κατηγορία, η Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου έπαιξε στα τρία από τα 11 παιχνίδια του πρώτου γύρου. Κάθε εβδομάδα και κάποια μας έλειπε. Μέσα στα Χριστούγεννα έπαθε ρήξη χιαστού και η Κική Δημητριάδου και αναγκαστικά  έγινε μια αναπροσαρμογή των θέσεων στο ρόστερ».

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα σας;

«Όταν ανέλαβα την ομάδα, μετά τη δεύτερη αγωνιστική ρώτησα τις αθλήτριες ποιος είναι ο στόχος του Ηρακλή. Και όλες έδωσαν λάθος απάντηση. Μου είπαν ότι είναι η άνοδος και εγώ τους απάντησα πολύ απλά, ότι η ομάδα πρέπει να βγει πρωταθλήτρια.  Η Α1 είναι το αποτέλεσμα,  δεν είναι ο στόχος. Εχουμε καλό κλίμα και καλή χημεία και μας χαρακτηρίζει η αμυντική προσήλωση. Επίσης στον Ηρακλή μετά από 21 παιχνίδια δεν υπάρχει κάποια παίκτρια στις 10 πρώτες σκόρερ του πρωταθλήματος. Κάνουμε ροτέισον και κάθε αθλήτρια στην ομάδα είναι πρωταγωνίστρια. Η ομάδα δεν πήρε το πρωτάθλημα με πέντε ή έξι παίκτριες, αλλά με όλες. Ο Ηρακλής είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα και των δύο ομίλων».

Κρατάτε κάτι από αυτή τη χρονιά; Πώς τη ζήσατε;

«Θα κρατήσω την καθημερινή τριβή με τις αθλήτριές μου. Εδειχναν μεγάλη αγάπη για την ομάδα και η επιβράβευση της προσπάθειας γι’ αυτές ήρθε μέσα από τα αποτελέσματα των αγώνων. Δεν θα ξεχάσω την τριβή στην προπόνηση για να δουλέψουμε και να  δείξουμε πως θα κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Ημουν τυχερός, γιατί οι αθλήτριες δέχτηκαν να δουλέψουν με τη δική μου φιλοσοφία κάτι το οποίο ήταν σημαντικό για μένα.

Πώς είδατε το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών;

«Ήταν  ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα…. Για παράδειγμα αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί στους Τιτάνες Δράμας θα έπαιζαν μεγαλύτερο λόγο στην διαμόρφωση της κατάταξης. Κατά την γνώμη μου η Πυλαία ήταν η πιο επιθετική ομάδα της κατηγορίας, η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου η πιο σκληροτράχηλη, ο Αρης διάθετε πολύ ταλέντο και η άτυχη ήταν η Δράμα.  Υπήρχαν και άλλες ομάδες που έκαναν ζημιά… Θεωρώ ότι ο Ηρακλής κατάφερε να ξεφύγει γιατί αντιμετώπιζε κάθε Κυριακή την κάθε ομάδα εντελώς διαφορετικά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια