Επανήλθε με εντυπωσιακό άρθρο για την Εθνική Ανδρών ο Νίκος Συρίγος: «Τσακωθείτε ρε, τι σας ζητάνε;»

Ο Νίκος Συρίγος σχολιάζει τη... μεγάλη ζημιά που έκανε η Εθνική περνώντας στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ:

Όσο πλησιάζει η ώρα για την αναμέτρηση του Σαββάτου με την Λιθουανία, τόσο σκέφτομαι πόσο μεγάλη ζημιά έκανε η Εθνική, περνώντας στην επόμενη φάση.

Μεγάλη ζημιά… Και αποτυπώθηκε σε μία φράση. Αν έπιασα καλά τη φωνή, ήταν του αρχηγού, Γιάννη Μπουρούση, στα αποδυτήρια λίγο μετά το τέλος του ματς με την Πολωνία: «Τσακωθείτε ρε…», είπε ο κάπτεν που λίγη ώρα πριν ακούστηκε να λέει «ήρεμα μαλάκες, είναι η κάμερα εδώ».

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι ολοφάνερο ότι οι αθλητές ξέρουν πολύ καλά και το τι γράφεται και το τι λέγεται εδώ για πάρτη τους. Ξέρουν ότι υπήρχε πολύς κόσμος που τους περίμενε στη γωνία για να τους στήσει κρεμάλες αν έχαναν από τους Πολωνούς.

Ξέρουν ότι υπάρχει πολύς κόσμος που αναλύει μέχρι και το πως… κλάνει ο Παππάς για να το κάνει πρώτο θέμα. Και κυρίως ξέρουν ότι για μια ακόμη φορά υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι που ήλπιζαν και ελπίζουν όχι απλά να χάσει αλλά να ξεφτιλιστεί η Εθνική για τους δικούς τους λόγους και σκοπούς…

Κι ο Μπουρούσης ως αρχηγός αυτής της ομάδας, θέλησε όχι τόσο να την προστατεύσει, όσο να στείλει το μήνυμα σε όλους αυτούς ότι οι παίκτες ξέρουν… Γιατί, είπαμε και χθες, άλλο η κριτική και άλλο η ισοπέδωση. Κι αυτό που επιχειρείται είναι ξεκάθαρα προσπάθεια ισοπέδωσης. Όχι τόσο από τους Ελληνάρες του FB που βρήκαν λόγο να υπάρχουν και παίρνουν ρεβάνς επειδή δεν τους έπαιζαν οι συμμαθητές τους στο σχολείο ή έτρωγαν/τρώνε ξύλο από τη γυναίκα τους, όσο από αυτούς που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και δεν σέβονται καν ότι αυτοί που πήγαν στο Ελσίνκι και πάνε τώρα στην Κωνσταντινούπολη, φοράνε στο στήθος το εθνόσημο.

Υπάρχουν αυτοί που αγαπάνε την Εθνική ανάλογα με το αν τους εξυπηρετεί… Υπάρχουν και άλλοι που τραγουδάνε παντού και πάντα το «εγώ θα σ’αγαπώ και μην σε νοιάζει…». Ή κι αν δεν το τραγουδούν το νιώθουν… Κι αυτό θαρρώ πως είναι αχτίδα αισιοδοξίας… Και για την Εθνική και για την πατρίδα και για την κοινωνία…


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια