«Και οι… πεθαμένοι βρίζουν!»-Νέο άρθρο του Γιάννη Πάλλα για την Εθνική ομάδα και την ΕΟΚ

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει στο www.basketnet.gr για όσους ξεπερνούν τα όρια στην κριτική, που αφορά την Εθνική ομάδα και την ΕΟΚ:

«Μια εβραϊκή παροιμία λέει πως «μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια: όσο πιο φτηνοί είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν». Αυτό το διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα στο επίπεδο της κριτικής που ασκήθηκε για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 2017, όπου η… μπάλα πήρε από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον γενικό γραμματέα Τάκη Τσαγκρώνη, μέχρι τον Κώστα Μίσσα και τους παίκτες.

Λες και όλοι αυτοί ήθελαν να αποτύχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να μην βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή σε μια μεγάλη διοργάνωση. Με κριτικές που ξεπερνούσαν τα όρια, ειπώθηκαν τα πάντα, από την επιλογή του προπονητή, τον χειρισμό της υπόθεσης του ταξιδιού του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Κίνα, μέχρι το μικρό ροτέισιον στο νοκ άουτ προημιτελικό με την Ρωσία.

Εν ενεργεία προπονητές, εν αποστρατεία κόουτς, πρώην αθλητές, διεθνείς και μη είπαν το μακρύ τους και το κοντό τους, λησμονώντας ορισμένοι εξ αυτών ότι βρέθηκαν κάποτε σε θέσεις που τους ζητήθηκε να προσφέρουν από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τα έκαναν θάλασσα.

Εσχάτως, υπήρξαν και προπονητές που έχουν εγκαταλείψει την προπονητική κάποιες δεκαετίες τώρα και άφησαν αιχμές για ηθικά ζητήματα, όσον αφορά την διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Αφηγήθηκαν και ιστορίες, για τις οποίες καλό θα είναι να μπορούν να τις αποδείξουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είναι η ύψιστη αθλιότητα να πετούν λάσπη, μόνο και μόνο για να… μείνει κάτι στο τέλος. Πρακτική άλλης εποχής που είναι και ξεπερασμένη…

Με άλλα λόγια, την διοίκηση της ΕΟΚ και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο μπορείς να τους ψέξεις για θέματα άσκησης διοίκησης και αποτελεσματικότητας σε ότι αφορά τις επιδόσεις των Εθνικών ομάδων. Κι εκεί βέβαια, οι διακρίσεις μιλούν από μόνες τους, δεν χρειάζονται υπερασπιστές και… κλακαδόρους.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί κάποιος να θέτει ζητήματα ηθικής τάξης σε μια Ομοσπονδία, όπου το έργο που έχει γίνει από το έπος του 1987 και εντεύθεν, έχει φέρει την Ελλάδα στην κορυφή του μπασκετικού χάρτη παγκοσμίως.

Όποιος επιδίδεται σε τέτοιου τύπου κριτική δικαιώνει απλώς την εβραϊκή παροιμία με τα φθηνά παπούτσια που κάνουν πολύ θόρυβο.


ΥΓ: Ο Γιώργος Πρίντεζης στην επιστροφή της αποστολής της Εθνικής ομάδας στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη, μίλησε λέγοντας ότι «πρέπει αυτή η ομάδα να αγαπηθεί και από τους μέσα». Τέτοιους τύπος εννοούσε ο Γιώργος, που είναι μέσα στο μπάσκετ, αλλά πετούν πέτρες. Ο κόσμος αγαπά την «επίσημη αγαπημένη», αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι η αντιμετώπιση της Εθνικής από όσους είναι κοντά στο άθλημα και το χρησιμοποιούν για δικά τους μικροπολιτικά οφέλη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια