Κεραμιδάς: «Μεγάλη και ιστορική νίκη»- Μάλτση: «Βγάλαμε ελληνική καρδιά»-Νικολοπούλου: «Νέο πλάνο για αύριο»- Συγχαρητήρια από Βασιλακόπουλο-Νέο φωτορεπορτάζ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη μεγάλη νίκη επί της Σερβίας

Μια ιστορική νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία πέτυχε η Εθνική Γυναικών και στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, όπως ήταν φυσικό, το κλίμα ήταν πανηγυρικό. 

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη που θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη αξία αν η Εθνική κερδίσει αύριο (19.00, ΕΡΤ)  και την Σλοβενία στον δεύτερο αγώνα της για το Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας.

Ο προπονητής της Εθνικής Κώστας Κεραμιδάς έκανε λόγο για μια ιστορική νίκη μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είναι μια πολύ μεγάλη και ιστορική νίκη. Τα κορίτσια έπαιξαν καταπληκτικά και έκαναν αυτό που είχαμε πει στην άμυνα. Δείξαμε τρομερή ψυχή, ενέργεια, μαχητικότητα και πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε βάλει σε άμυνα και επίθεση. Εφαρμόσαμε αυτό που είχαμε πει στα αποδυτήρια. Είχαμε τονίσει ότι από την ώρα που θα μπούμε στο ματς, θα σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά μέσα στο γήπεδο για μας θα φοράνε το 7, το 9 και το 11 στην φανέλα τους και δεν κοιτάμε τα ονόματα τους. Η ομάδα έκανε αυτό που είχαμε πει και στηριζόμενη στη Μάλτση, στην Καλτσίδου και στα υπόλοιπα κορίτσια που βοήθησαν τα μέγιστα κάναμε αυτή την ιστορική νίκη. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Το Ευρωμπάσκετ για μας μόλις τώρα αρχίζει και αρχίζει με αξιώσεις».

Μάλτση: «Βγάλαμε ελληνική καρδιά»-Νικολοπούλου: «Νέο πλάνο για αύριο»

Από την πλευρά της η αρχηγός της Εθνικής Εβίνα Μάλτση σημείωσε: «Σήμερα αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Ερχόμενη εδώ όλοι έλεγαν ότι η Μάλτση βάζει 30 πόντους στα φιλικά, αλλά μίλησα στις συμπαίκτριές μου και είπα αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αφήστε τες να κυνηγάνε εμένα και εσείς να κάνετε τη δουλειά σας στο γήπεδο. Είμαι περήφανη για όλα τα κορίτσια, έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και ματώνουν κάθε μέρα στην προπόνηση. Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με καλύτερους αντιπάλους, πιο δυνατές ομάδες, πιο μεγάλα ονόματα, αλλά δώσαμε μια υπόσχεση μεταξύ μας. Ότι θα πολεμήσουμε με ό,τι μπορούμε και θα μείνουμε μαζί μέχρι το τέλος. Ολες μαζί, καμιά ξεχωριστά και θα μείνουμε και συγκεντρωμένες στο πλάνο μας. Πιστευω ότι δικαιώσαμε το προπονητικό τιμ, γιατί ήμασταν μέσα στο πλάνο. Νομίζω ότι κερδίσαμε μάχες,  βγάλαμε ελληνική καρδιά, πάθος και δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε ομάδα».

Τέλος η Αγγελική Νικολοπούλου είπε με τη σειρά της: «Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό που μας κράτησε είναι ότι μείναμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας επί 40 λεπτά. Μπορεί κάποια στιγμή να χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, αλλά ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε τη νίκη. Οσον για τον αγώνα με τη Σλοβενία ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολος. Θα πανηγυρίσουμε τη νίκη μας μέχρι σήμερα και αύριο είναι μια τελείως διαφορετική μέρα. Μια μέρα που υπάρχει ένα και μόνο παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Νέο πλάνο λοιπόν για αύριο, συγκέντρωση και μαχητικότητα».

Συγχαρητήρια από Βασιλακόπουλο

Μετά το τέλος της ιστορικής αναμέτρησης με τη Σερβία ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος πήγε στα αποδυτήρια της Εθνικής μαζί με τους Παναγιώτη Τσαγκρώνη και Αρη Ζώη. Έδωσε συγχαρητήρια στις παίκτριες της Εθνικής για την τεράστια νίκη που σημείωσαν και τους ευχήθηκε να έχουν μια ανάλογη συνέχεια.



















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια