Κάντια Σούμπερτ, η πρώτη σκόρερ της Α1 Γυναικών-Από τις αποκαλύψεις της σεζόν, πάντα χαμογελαστή, θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη-Συνέντευξη στην «Metrosport» και στον Στέλιο Παρθενάκη

Το γυναικείο ελληνικό μπάσκετ έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε υποδομές και δημοτικότητα. Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική μας ομάδα γυναικών, που έχει υψηλές βλέψεις. Στη Θεσσαλονίκη ΠΑΟΚ και Παναθλητικός θα είναι την επόμενη χρονιά στην Α1 και Αρης, Ηρακλής και Απόλλων στην Α2 του Βορρά. Για το λόγο αυτό επιλέγονται και καλές Αμερικανίδες παίκτριες.

Ποια είναι όμως η παίκτρια που ξεχώρισε φέτος; Σε αυτό μιλούν συνήθως οι αριθμοί. Η Αμερικανίδα σέντερ του Παναθλητικού ανακηρύχθηκε πρώτη σκόρερ με 404 πόντους στην κανονική διάρκεια, παίρνοντας την… μπουκιά από το στόμα από τη Μίριαμ Μακένζι του Αρη, που είχε 403. Παράλληλα, ήταν  3η στην αξιολόγηση με 0.793, δείχνοντας την αγωνιστική της αξία. Η χρονιά ολοκληρώθηκε επιτυχώς για την νεαρή Αμερικανίδα, που είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν.

Η Khadijah Kandii Shumpert, ύψους 1,83 μ., που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο κολέγιο N.Mexico της περιφέρειας MountainWest (NCAA I). «Ηταν νομίζω ευλογία για μένα να αγωνιστώ στον Παναθλητικό Συκεών. Ειχα πολύ καλή υποστήριξη από τις συμπαίκτριές μου και το τεχνικό τιμ. Για το λόγο αυτό είχαν καλή χρονιά. Το μυστικό ήταν στις συμπαίκτριές μου, για αυτό αναδείχθηκα πρώτη σκόρερ και  παράλληλα κατακτήσαμε την 6η θέση», μας λέει αρχικά.

«Θα ήθελα να είμαι και του χρόνου»

Ηταν η πρώτη της σεζόν μακριά από την χώρα της. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που στην πρώτη μου χρονιά μετά το κολλέγιο έπαιξα στην Ελλάδα για το σωματείο του Παναθλητικού. Είχα ακούσει πολύ καλά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη από την προπονήτρια μου Βέρα Μπούστος που είχε παίξει στο παρελθόν σε μια άλλη ομάδα της πόλης. Θα ήθελα να ξανάρθω, πέρασα πολύ ωραία και έχω καλές αναμνήσεις».

 «Δεν ήταν στόχος μου η πρωτιά στους πόντους»

Τελείωσε την χρονιά με 404 πόντους, 193 ριμπάουντ, 57%  και γενικά ήταν η MVP της χρονιάς για τον Παναθλητικό Συκεών. «Η δουλειά μου είναι πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό μέσα στο γήπεδο.  Δε με ενδιαφέρει η προσωπική μου διάκριση, πάνω από όλα είναι οι νίκες και η ομαδική πορεία. Είναι δύσκολο να είσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά στον Παναθλητικό ήμασταν σαν οικογένεια».

Το WNBA και οι προσωπικοί της στόχοι

Αποτέλεσε μία εκ των κορυφαίων σκόρερ και ριμπάουντερ στην ιστορία του κολλεγίου Ν.Mexico του οποίου αποτέλεσε τον ηγέτη από την 2η κιόλας χρονιά της οδηγώντας το μάλιστα το 2015 στους τελικούς και το 2016 στους ημιτελικούς της περιφέρειας. «Πάντα το να αγωνιστεί μια Αμερικανίδα παίκτρια στο WNBA είναι στόχος. Ομως, υπάρχουν πολλές επιλογές και μένα αυτό με ενδιαφέρει είναι κάθε φορά να βελτιώνομαι και να πηγαίνω ένα σκαλί παραπάνω».

Ξάδελφός της ο Ι. Σούμπερτ

Το μπάσκετ είναι στο DNA της οικογένειας της Σούμπερτ. Μάλιστα, είναι μακρινά ξαδέρφια με τον Ιμάν Σούμπερτ (παίζει στους Καβς), οπότε δεν είναι τυχαίο πως και η Κάντια έγινε επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια. Μετά την αναχώρησή της από την Ελλάδα, έχει βρεθεί στην Μαλαισία, στην Ιαπωνία, αλλά και στο Λας  Βέγκας. Ποια γυναίκα, άλλωστε, δεν αγαπάει τα ταξίδια. «Θέλω να πάω σε όλο τον κόσμο», μας τόνισε και έχει όλα τα χρόνια μπροστά της. Εχει πολλά ακόμα να δει, όντας μόλις 23 ετών!

Θαυμασμός  για την Ελλάδα


«Ζείτε σε μια πανέμορφη χώρα με πολύ ωραίους ανθρώπους. Οι στιγμές μέσα και έξω από το γήπεδο είναι γεμάτες όμορφες αναμνήσεις» τονίζει στη «Μ». Αλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που όλη η γυναικεία ομάδα βρέθηκε έξω, για να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν. Η Σούμπερτ σίγουρα με τόσο καλή χρονιά θα έχει πολλές προτάσεις, αλλά είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως θα ήθελε να είναι και του χρόνου στον Παναθλητικό Συκεών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια