Στους τέσσερις του κόσμου τα κορίτσια του 1ου Λυκείου Βούλας-Δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Τουρκία τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλήτριες του 1ου Λυκείου Βούλας που εκπροσωπούν την χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα της Κροατίας και επικρατώντας με 53-39 (20-10, 30-14, 39-21, 53-39) της πρώτης ομάδας της διοργανώτριας, προκρίθηκαν στην τετράδα και θα διεκδικήσουν ένα από τα μετάλλια. Αύριο στις 10:30 θα αντιμετωπίσουν το Ισραήλ για την είσοδο στον τελικό.

Οι εμπειρίες που έχουν μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχουν με την ομάδα του Πρωτέα Βούλας στην Α1 Εθνική κατηγορία, ήταν το μεγάλο όπλο των Ελληνίδων που δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και πήραν μια πολύ άνετη πρόκριση.

Ηττα από την Τουρκία για τα αγόρια των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη

Αντίθετα εκτός ημιτελικών έμεινε η ομάδα αγοριών των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, καθώς ηττήθηκε από την Τουρκία με 75-70, παρά το ότι πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ με 58-47.

Στο σημείο εκείνο όλα έδειχναν ότι θα κατάφερναν να προκριθούν στα ημιτελικά, καθώς ήταν εύστοχοι από μακριά, έκλειναν καλά τους διαδρόμους στην άμυνα και έπαιρναν τα αμυντικά ριμπάουντ. Όμως από εκεί και μετά οι Τούρκοι έδειξαν να είναι μια άλλη ομάδα, καθώς ... μεταμορφώθηκαν σε Έλληνες και έκαναν τα πάντα καλά μέχρι το τέλος για να πάρουν την νίκη - πρόκριση. Από το 58-47 το σκορ έφτασε στο 60-60 ... εν ριπή οφθαλμού και ακόμη πιο γρήγορα οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 68-60 για να κρατήσουν με άγχος το αποτέλεσμα που ήθελαν μέχρι τέλους.

Πλέον η Ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8, με πρώτο παιχνίδι σήμερα στις 12:00 με την Δανία. Στους «4» εκτός της Τουρκίας προκρίθηκαν ακόμη η Φινλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια