Καλτσίδου: «Θα δώσουμε πάνω από το 100%»

Σε ένα ακόμη Ευρωμπάσκετ θα συμμετάσχει η εθνική γυναικών με την προετοιμασία να είναι πλέον σε… φουλ ρυθμούς ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στην Τσεχία.

Από τις αθλήτριες που έχουν πολλές συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι και η Στέλλα Καλτσίδου. Θεωρεί ότι οδηγός της εθνικής είναι η εμπειρία και ότι η ομάδα θα πρέπει να δώσει πάνω από το 100% για να έχει ελπίδες για κάτι καλό.

Τι σημαίνει για σας να επιστρέφετε και πάλι στην εθνική ομάδα;

«Η εθνική ομάδα είναι τιμή για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες να την υπηρετούν όταν καλούνται. Έτσι και φέτος για ένα ακόμη καλοκαίρι είμαστε εδώ, να προετοιμαστούμε και να πάμε σε ένα ακόμα Ευρωμπάσκετ».

Η εμπειρία μπορεί να είναι οδηγός για την εθνική με δεδομένο ότι έχουμε πέσει σε έναν δύσκολο όμιλο;

«Σίγουρα είναι ένας οδηγός… Το γεγονός ότι έχουμε συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και ξέρουμε τις ομάδες με τις οποίες παίζουμε, είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες με δεδομένο ότι μας γνωρίζουν και αυτές. Όπως κάθε χρόνο θα πάμε να δώσουμε πάνω από το 100%, γιατί αυτό απαιτείται για να έχουμε ελπίδες. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που έχει δείξει ψυχή και καρδιά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Αν ήσουν προπονητής αντίπαλης ομάδας τι θα έλεγες να προσέξουν περισσότερο από την εθνική μας;

«Θα τους έλεγα ότι είναι μια επικίνδυνη ομάδα που είναι ικανή να προκαλέσει πανικό στον αντίπαλο. Είμαστε απρόβλεπτες ως προς το παιχνίδι μας, γιατί δεν έχουμε τα κλασικά σχήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. Είναι μια ομάδα που σίγουρα θα παλέψει, οι παίκτριες θα πέσουν κάτω να διεκδικήσουν κάθε μπάλα και θα έλεγα για να κερδίσει θα πρέπει να δώσει ψυχή…»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια