Γυναικείο τμήμα Απόλλωνα-Το «καμάρι» της Καλαμαριάς-Διαβάστε το αφιέρωμα της «Metrosport» που επιμελήθηκε ο Στέλιος Παρθενάκης-Γκογκάκης: «Οικογένεια με κίνητρο»-Καλαντίδου: «Το μπάσκετ είναι απόλαυση»- Ακσεκέρογλου: «Τρόπος ζωής»- Εξοδοι και φαγητό-Τραυματισμοί και στήριξη

Το «καμάρι»  του συλλόγου παλεύει για την άνοδο στην Α1 Γυναικών χωρίς να προβλέπεται οικονομική αποζημίωση για τις παίκτριες. Ναι καλά ακούσατε, παίζουν για τη φανέλα και την παρέα. Είναι πάντως υπό την αιγίδα του Ερασιτέχνη Απόλλωνα.

Οι «κοκκινόμαυρες» ελπίζουν στην υψηλότερη δυνατή κατάταξη, αλλά και να μην έρθουν τα μπαράζ, θα τους έχει μείνει η ευχαρίστηση της προσπάθειας. «Είμαστε κοντά στα κορίτσια, τους παρέχουμε ότι είναι δυνατό σε υλικό και φαγητό, αλλά δεν μπορούσαμε να τάξουμε αμοιβές. Η προσπάθειά μας είναι αγνή, εκπροσωπεί τα ιδανικά του Απόλλωνα και είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από την όλη διαδικασία» τονίζει στη «Μ» ο υπεύθυνος του τμήματος, Μιχάλης Μηλιαράς.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι μια ομάδα με τη δική της ιστορία στον ελληνικό γυναικείο μπάσκετ,  όταν διεκδικούσε και έπαιρνε πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Προπονητής είναι ο Χρήστος Γκογκάκης, που είναι και στις υποδομές των εθνικών ομάδων, ενώ το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από πολύ έμπειρες παίκτριες, νέα κορίτσια με πολύ ταλέντο, αλλά και έναν χαρακτήρα ομάδας, που δεν τα παρατάει ποτέ. Αλλωστε, τα δύο Πρωταθλήματα και το ένα Κύπελλο Ελλάδας είναι η προίκα του τμήματος .

Γκογκάκης: «Οικογένεια με κίνητρο»

Ο Χρήστος Γκογκάκης έχει τον τρόπο του με τις γυναίκες και απολαμβάνει την παρουσία του στον Απόλλων Καλαμαριάς. «Παίζουμε για τη φανέλα, για την τρέλα μας  και για το όνειρό μας. Τα κορίτσια αγαπούν αυτό που κάνουν και εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτές. Δουλεύουμε στο βαθμό που μας επιτρέπεται, παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Αν μας υποτιμήσει κάποιος, νομίζω θα κάνει λάθος».

Καλαντίδου: «Το μπάσκετ είναι απόλαυση»

Η Κατερίνα Καλαντίδου είναι σχεδόν μια ζωή στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Φέτος, είναι η αρχηγός σε μια διαφορετική χρονιά. «Θα ήθελα να πω αρχικά πως ο Απόλλων έχει δώσει στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και στον αθλητισμό πολλούς ικανούς αθλητές υψηλού επιπέδου. Εμείς φέτος είμαστε μια μεγάλη παρέα, που ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ. Είμαστε πολύ ανταγωνιστική ομάδα και σε κάθε παιχνίδι κάνουμε κατάθεση ψυχής. Οσο πιο ψηλά τερματίσουμε, τόσο πιο ικανοποιημένες θα είμαστε».

Ακσεκέρογλου: «Τρόπος ζωής»

Η Βίκυ Ακσεχέρογλου είναι παλιά καραβάνα. Περνάει καλά όμως με τη φανέλα του Απόλλων Καλαμαριάς και δε σταματάει το μπάσκετ, που είναι τρόπος ζωής. «Εχουμε μεγαλώσει με τη «σπυριάρα». Φέτος, είμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση. Το κίνητρό μας είναι η αγάπη μας για το μπάσκετ και τον Απόλλωνα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και  νομίζω πως αυτό που κάνουμε είναι υγεία. Δεν υπάρχει άγχος, θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας».

Τραυματισμοί και στήριξη

Ο βόρειος όμιλος της Α2 Γυναικών είναι αρκετά δυνατός με Ηρακλή και Ολυμπιακό Βόλου. Ο Απόλλωνας είναι η έκπληξη. Οι «κοκκινόμαυρες» είχαν και πολλά προβλήματα τραυματισμών, οπότε παρουσιάστηκαν ελλιπείς σε πολλά παιχνίδια. «Η ομάδα παλεύει και δείχνει χαρακτήρα σε όλες τις αναμετρήσεις» λέει ο Χρήστος Γκογκάκης, που δεν έχει παράπονο από τις παίκτριες του.
Αλλωστε, είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν προβλέπονται αμοιβές. Η διοίκηση, πάντως, προσπαθεί σε όλα τα άλλα επίπεδα να είναι  κοντά στα κορίτσια, που προσφέρουν ότι περισσότερο μπορούν.

Εξοδοι και φαγητό

Το γυναικείο τμήμα του Απόλλωνα δεν είναι μόνο μέσα στο παρκέ παρέα. Οι έξοδοι για φαγητό ή για λόγους ψυχαγωγίας είναι  πάντα μια επιλογή στη διάρκεια της εβδομάδας. Η ομάδα στηρίζεται σε 4 έμπειρες παίκτριες (Φλώρου, Καλαντίδου, Καϊμακτσή, Αξεχέρογλου, Παλάνη) και έχει επίσης πολλές νεαρές και φιλόδοξες αθλήτριες .

 Η 3η θέση φαίνεται να είναι και η πιο εφικτή, αλλά στα μάτια των φιλάθλων του Απόλλωνα οι παίκτριες του Χρήστου Γκογκάκη είναι ήδη πρωταθλήτριες. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους. 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια