Ανετη πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών για τον Ολυμπιακό-Επικράτησε με 56-85 του Πρωτέα Βούλας-Καπογιάννη: «Να σηκώσουμε το κύπελλο»-Δάγλας: Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας»-Μάλτση: «Συγχαρητήρια σε όλους»-Γκοτζή: «Ραντεβού την Κυριακή»-Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, εξασφάλισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 56-85 του Πρωτέα Βούλας στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση έκαμψαν την αντίσταση του Πρωτέα Βούλας και την Κυριακή στις 17:00 θα διεκδικήσουν το δεύτερο σερί κύπελλο στον μεγάλο τελικό με το νικητή του ζευγαριού του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Νίκης Λευκάδας και του Πανιωνίου. Πρώτη σκόρερ των νικητριών  η Εβίνα Μάλτση με 18 πόντους (4/7 τριπ., 3/3 διπ., 6 ασσίστ) και ακολούθησαν η Ζωή Δημητράκου και η Εβίνα Σταμάτη που σημείωσαν αμφότερες από 15, ενώ η Στέλλα Καλτσίδου ολοκλήρωσε το ματς με 11!

Κυρίαρχος από την αρχή ως το τέλος

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-5 ύστερα από καλάθι της Τζόνσον και τρίποντο της Μάλτση για να μειώσει ο Πρωτέας σε 4-5. Η Μάλτση με μπάσιμο διεύρυνε εκ νέου το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα (4-7) και έφτασε νωρίς στους 7 πόντους πετυχαίνοντας το 6-9, 3:57 πριν τη λήξη της 1ης περιόδου. Η Ζωή Δημητράκου με δίποντο διαμόρφωσε το 6-11 και αφού μείωσε ο Πρωτέας, η Τζόνσον διατήρησε τη διαφορά των 5 πόντων υπέρ του Ολυμπιακού (8-13) ενώ η περίοδος έκλεισε με το επιμέρους 10-17. 

Το δυνατό ξεκίνημα στη 2η περίοδο έφερε γρήγορα την ομάδα του Πειραιά μπροστά με +12 (10-22).  Οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν ακόμα περισσότερο στροφές και έχοντας ως πρώτη σκόρερ την Μάλτση με 10 πόντους (2/3 τριπ.), την Δημητράκου (1/1 τρπ.) να ακολουθεί με 9 και την Καλτσίδου με 8 (1/1 τριπ.), έφτασαν με +16 στην ανάπαυλα και προηγήθηκαν με 23-39.

Στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός διατήρησε υψηλό ρυθμό και έφτασε στο φινάλε της στο 40-61. Η διαφορά των 20 πόντων παρέμεινε και στην τελευταία περίοδο (51-71) με την ομάδα από τον Πειραιά να φτάνει άνετα στο τελικό 56-85 και να σφραγίζει την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (17:00).

Δεκάλεπτα:  10-17, 23-39, 40-61, 56-85
Διαιτητές: Τσαρούχα-Πολυχρόνης-Γρίβα
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Δάγλας): Καρλάφτη 3, Γουάιτ 11, Χατζηβασιλείου, Σπυριδοπούλου 15, Κολλάτου 4, Ράτζα, Σκρμπα 14, Νικολοπούλου 8, Μυλωνάκη, Χατζηγιακουμή, Αναστασοπούλου, Μαγγίνα 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Γκοτζή 2, Σταμάτη 15 (3/5 τριπ.), Δημητράκου  15 (1/2 τριπ.), Χατζηνικολάου 4 (5 ασσίστ), Κάιζερ 9, Μάλτση 18 (4/7 τριπ.), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 5, Τζόνσον 6, Κοσμά, Καλτσίδου 11, Φουράκη

Καπογιάννη: «Να σηκώσουμε το κύπελλο»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Κερδίσαμε τον ημιτελικό που ήτανε το πρώτο βήμα για μας για να κατακτήσουμε το Κύπελλο, με μια διαφορά στο ματς. Θεωρώ ότι είχαμε διαστήματα καλά, είχαμε και διαστήματα όμως που δεν είχαμε υπομονή και στην άμυνά μας και στην επίθεσή μας. Πιστεύω ότι στον τελικό θα είμαστε πολύ βελτιωμένοι, πολύ καλύτεροι. Ευελπιστώ ότι στον τελικό θα είναι και ο κόσμος του Ολυμπιακού κοντά μας, να σηκώσουμε το Κύπελλο, το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Είναι κάτι που το θέλουμε, το περιμένουμε και είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Δάγλας: Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας»

Ο προπονητής του Πρωτέα Βούλας, Αλέκος Δάγλας δήλωσε στο τέλος του αγώνα: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση, του εύχομαι τα καλύτερα για τον τελικό.  Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Η ομάδα μας δεν ήταν ανταγωνιστική και αν δεν παίξεις καλά απέναντι στον Ολυμπιακό δεν έχεις καμιά τύχη. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Κοιτάμε πλέον το πρωτάθλημα, καθώς στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ».

Γκοτζή: «Ραντεβού την Κυριακή»

Η Νατάσα Γκοτζή δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Ο πρώτος ημιτελικός νομίζω στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να τρέξουμε εκεί που μπορούσαμε. Νομίζω ότι παίξαμε έτσι ανα διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ, Προσέξαμε πολύ την άμυνά μας όπως πάντα και το αποτέλεσμα ήρθε με απόλυτη επιτυχία. Ο αντίπαλος ήταν μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα που ήθελε ιδιαίτερη προσοχή, ωστόσο εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, περάσαμε στον τελικό. Απομένει ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένες και σοβαρές γιατί είναι ένας τελικός. Αυτό εμείς που θέλουμε είναι να καλέσουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού και τους οπαδούς μας στο γήπεδο, για να κατακτήσουμε τον τίτλο όλοι μαζί, όπως ξέρουμε, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, και όπως αξίζει σε αυτό το σύλλογο τον Ολυμπιακό. Οπότε ραντεβού όλοι εδώ την Κυριακή να είμαστε όλοι καλά και να σηκώσουμε για δεύτερη σερί χρονιά το Κύπελλο για τον Ολυμπιακό».


 Μάλτση: «Συγχαρητήρια σε όλους»

H Εβίνα Μάλτση δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την νίκη. Παίξαμε ένα πολύ ωραίο μπάσκετ, νομίζω βγάλαμε ενέργεια και ήμασταν συγκεντρωμένες για να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια και στον Πρωτέα πολύ δυνατός αντίπαλος, έκανε το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον και θεαματικό. Τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας σήμερα, έχουμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για το επόμενο παιχνίδι που είναι την Κυριακή και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να σηκώσουμε την κούπα».




















































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια