Διαμαρτύρεται για τη διαιτησία ο ΔΑΣΩ

Διαμαρτυρία για τη διαιτησία απέστειλε στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ, με κοινοποίηση στον πρόεδρο της ΚΕΔ και τα μέσα  κοινωνικής  δικτύωσης, ο ΔΑΣΩ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε ,

Στους τελευταίους  πέντε (5) αγώνες διαπιστώσαμε ότι η διαιτησία ήταν μεροληπτική υπέρ των αντίπαλων μας.

Στην αρχή θεωρήσαμε ότι επρόκειτο για τυχαίο γεγονός . Στον τελευταίο αγώνα όμως καταλάβαμε, χωρίς καμία αμφιβολία , ότι η διαιτησία όχι μόνον ήταν εναντίον μας αδικαιολόγητα αλλά έφθασε στα όρια της αθλιότητας και επικινδυνότητας για την διασφάλιση της ακεραιότητας των διαγωνιζόμενων αθλητών.

Στον τελευταίο αγώνα αθλητής της ομάδας μας ΔΑΣΩ , ήταν αιμόφυρτος κάτω στο παρκέ, και σφάδαζε από τον πόνο , ενώ οι τρεις διαιτητές , με καθοδήγηση από τον πρώτο , παραδόξως δεν τήρησαν τους κανονισμούς να διακόψουν τον αγώνα αλλά επέμεναν στην συνέχιση του . Η ομάδα του ΔΑΣΩ αγωνιζόταν εκείνη την στιγμή με τέσσερις (4) παίκτες , καθώς ο ένας ήταν αιμόφυρτος στο παρκέ , και ενώ η αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν με πέντε (5) παίκτες.  Ο δε παίκτης της αντίπαλης ομάδας που χτύπησε τον παίκτη του ΔΑΣΩ κυνηγούσε τον πρώτο διαιτητή ζητώντας να δοθεί φάουλ υπέρ του. Μετά από την αντίδραση και τις παραινέσεις της κερκίδας οι διαιτητές αναγκάσθηκαν να διακόψουν προσωρινά τον αγώνα.

Ευτυχώς για τον αθλητή του Συλλόγου μας , Παπαευαγγελου Γιώργο, οι διασώστες που διέθετε  η αντίπαλη ομάδα , του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Οι ίδιοι διασώστες πιστοποιούν τον τραυματισμό του αθλητή μας κάτι που δεν αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα.

Στην συνέχεια σε άλλη στιγμή του αγώνα και ενώ η γραμματεία πάτησε  την κόρνα λήξης χρόνου επίθεσης (24΄) της αντίπαλης ομάδας, ο πρώτος διαιτητής αγνόησε το γεγονός και σφύριξε φαουλ σε βάρος της ομάδας του ΔΑΣΩ αρκετά δευτερόλεπτα μετά το πάτημα της κόρνας. 

Σε πολλά σημεία του αγώνα οι διαιτητές είχαν συνομιλία με τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας υψώνοντας τον αντίχειρα του χεριού τους σε ένδειξη συμφωνίας (οk) . Επιπλέον συνομιλούσαν και κατά την διάρκεια του αγώνα με δυο ( 2) αθλητές της αντίπαλης ομάδας και τους αντιμετώπιζαν με δέος επιτρέποντας τους να συνομιλούν ακόμη και με την κερκίδα της ομάδας του ΔΑΣΩ. Αντίθετα στους αθλητές της δικής ομάδας , ΔΑΣΩ, μόλις τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν δικαιολογημένα και κόσμια έδιναν τεχνικές ποινές, προκαλώντας νευρικότητα και εκνευρισμό .

Το αποτέλεσμα ήταν επτά (7) τεχνικές ποινές στο ΔΑΣΩ και στην αντίπαλη ομάδα μόνον μια (1) στον πάγκο, κάτι πραγματικά εξωφρενικό.

Τα τελευταία πέντε (5) παιχνίδια η ομάδα μας , ΔΑΣΩ , δέχτηκε τριάντα (30) τεχνικές ποινές, όσες δεν δέχθηκε από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα.

Μετά από αυτήν την συμπεριφορά των διαιτητών, που κάποιοι από αυτούς, βρίσκονται κοντά στην διοίκηση της ΕΚΑΣΘ αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η συνέχεια και εάν είναι ήδη προειλημμένη η απόφαση για την νίκη κάποιας ομάδας και απλά δρομολογείται με τέτοιες συμπεριφορές. 

Η ομάδα μας , ΔΑΣΩ, καθώς βρισκόμαστε επτά (7) πριν από το τέλος του πρωταθλήματος είναι ακόμη (εφόσον το επιτρέπουν οι διαιτησίες) στους διεκδικητές ανόδου στη Γ΄ Εθνική και ταυτόχρονα στα ημιτελικά του κυπέλλου της ΕΚΑΣΘ.


Σας καλούμε να κάνετε το καθήκον σας ώστε να διασφαλίσετε την αμεροληψία των διαιτητών στους εναπομείναντες αγώνες για να αποφευχθούν φαινόμενα αγανάκτησης που παρατηρήθηκαν στον προπέρσινο τελικό κυπέλλου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια