Καμμένου: «Να φέρουμε την Αγία Παρασκευή στην καλύτερη δυνατή θέση»

Μια από τις πιο έμπειρες παίκτριες της ομάδας, η Δανάη Καμμένου, αναφέρεται στη μέχρι τώρα παρουσία της Αγίας Παρασκευής στο πρωτάθλημα. Αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, τονίζοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή θέση και μιλάει για την επιλογή της να συνεχίσει την καριέρα της στην Α2. Θεωρεί, τέλος, ότι το πρωτάθλημα είναι υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό:

Η Αγία Παρασκευή έχει γράψει τη δική της ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ. Πιστεύεις ότι ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στην κατηγορία των μεγάλων;

«Κάθε ομάδα με τις προδιαγραφές της Αγίας Παρασκευής έχει δικαίωμα να βρίσκεται στην Α1, πολλώ δε μάλλον όταν έχει και την ιστορία της... Δεν ξέρω αν ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στην κατηγορία των μεγάλων, το σίγουρο, όμως, είναι πως εμείς θα προσπαθήσουμε να την φέρουμε στην καλύτερη δυνατή θέση».

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη φετινή ομάδα της Αγίας Παρασκευής;

«Το ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί κάθε στιγμή... Ένα ακόμη εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό, το οποίο έχει συμβάλει στην πορεία της ομάδας είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ προπονητών, παικτριών και διοίκησης. Είναι τιμή να είσαι μέλος και να αγωνίζεσαι για μια τέτοια ομάδα-παρέα».

Ποιος ήταν ο λόγος που το καλοκαίρι επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Αγία Παρασκευή;

«Από την πρώτη κιόλας στιγμή με κέρδισε η οργάνωση και ο επαγγελματισμός που έχει η ομάδα αυτή, κάτι που δυστυχώς λείπει από πολλές άλλες. Με ενέπνευσε το γεγονός πως ήθελαν να ανοίξουμε μαζί μια νέα σελίδα, δημιουργώντας μια εντελώς καινούργια ομάδα συνδυάζοντας το ταλέντο με την εμπειρία. Ήταν μια πρόκληση για εμένα».

Πως κρίνεις το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών;

«Η Α2 Γυναικών είναι μια κατηγορία υψηλού επιπέδου, καθώς οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν αξιόλογες αθλήτριες, όπως επίσης και αξιόλογους προπονητές. Πολλοί σύλλογοι έχουν αγωνιστεί στην Α1 για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχαν μια αξιοπρεπέστατη πορεία. Φέτος λοιπόν πιστεύω πως είναι από τα πιο ανταγωνιστικά και ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενη που αγωνίζομαι σε αυτό».

Τι είναι πιο δύσκολο για σένα, να αγωνίζεσαι στην Α1 ή στην Α2 κατηγορία;


«Έχοντας παίξει και στις δύο κατηγορίες θεωρώ πως η καθεμιά έχει την δική της ιδιαιτερότητα και δυσκολία. Η Α2 είναι αναμφισβήτητα μια πολύ δυνατή κατηγορία, η οποία σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις εμπειρίες μέσω του χρόνου συμμετοχής. Από την άλλη, σίγουρα η Α1 αποτελεί πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε αθλήτρια που έχει υψηλές προσδοκίες και υψηλούς στόχους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια