«Περίπατος» επί της Μίσκολιτς για τον Ολυμπιακό-Καπογιάννη: «Ετοιμαζόμαστε για την… μητέρα των μαχών!»-Μάλτση: «Κάναμε αυτό που έπρεπε»-Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Μια πολύ σημαντική νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Eurocup, καθώς επικράτησε στο κλειστό της Γλυφάδας με 93-58 της Μίσκολτς και την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Γκούντ Έιντζελς Κόζιτσε θα διεκδικήσει την πρόκριση.

Να σημειωθεί ότι ο στόχος της πρόκρισης θα επιτευχθεί ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός χάσει με διαφορά 6 πόντων, καθώς είχε επικρατήσει με +7 στον Α’ γύρο στη Γλυφάδα (85-78).

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Μίσκολτς. Πήρε από το ξεκίνημα προβάδισμα στο σκορ και με την πάροδο του αγώνα το αύξανε. 

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο εκεί όπου ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε ένα τρίλεπτο (13ο με 16ο λεπτό) το 27-23 σε 42-13 βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες της αντιπάλου. Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη κράτησαν τη μεγάλη διαφορά που την έφτασαν ως τους 41 πόντους (90-49 στο 37ο λεπτό) φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση με 93-58.

Δεκάλεπτα: 17-8, 51-21, 77-39, 93-58
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Σταμάτη 5 (1), Μπόνη, Χατζηνικολάου 6 (11 ασ.), Χόντζις 5 (1), Μάλτση 25  (5/7 τρ.), Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα, Τζόνσον 5, Κοσμά, Καλτσίδου 7 (1),  Δημητράκου 18 (2), Κάιζερ 20 (14 ριμπ.).
ΑΛΟΥΙΝΒΕΝΤ ΜΙΣΚΟΛΤΣ (Λόπεζ): Τόμλινσον 15 (2), Χόρβαθ, Αντάμεζ 4, Τσανκ 4 (1), Ουόρεν 1, Γιοβάνοβιτς 19 (1), Γκορχανάζ 2, Ρασίντ 6, Ζέσκι 7 (1).

Καπογιάννη: «Ετοιμαζόμαστε για την… μητέρα των μαχών!»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής:  «Θεωρώ ότι η ομάδα μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη. Κερδίζουμε χρόνο για να δείξουν τα κορίτσια στο γήπεδο αυτό που μπορούν να κάνουνε. Ήμασταν βελτιωμένοι στην άμυνά μας και αυτό το δείχνει και το σκορ. Πιστεύω ότι ετοιμάζουν τους εαυτούς τους και ετοιμαζόμαστε και εμείς σαν ομάδα για το επόμενο παιχνίδι το οποίο για εμάς θα είναι η μητέρα των μαχών. Θέλω να συγχαρώ τις παίκτριές μας για την απόδοσή τους και για τον χαρακτήρα τους όπως θέλω να συγχαρώ και την αντίπαλη ομάδα και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημά τους».

Μάλτση: «Κάναμε αυτό που έπρεπε»

Η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης, Εβίνα Μάλτση δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής: «Πιστεύω ότι τα είπε όλα η κόουτς.  Συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και συγκεντρωνόμαστε για το επόμενο παιχνίδι που είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης για εμάς. Φυσικά σε όλα τα ματς υπάρχει το θέμα της ψυχολογίας. Ο κάθε παίκτης «φτιάχνεται» ανάλογα με την ένταση του ματς και την κρισιμότητα. Πάντα είναι μπάσκετ βέβαια, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος που προετοιμάζεσαι για τα παιχνίδια. Συγκεντρώνεσαι κάπως περισσότερο, έχεις περισσότερη αδρεναλίνη στο αίμα σου και είσαι λίγο στα κόκκινα».

Λόπεζ: «Έπαιξε καταπληκτικά ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής της Αλούιβεντ Μίσκολτς, Μαικέλ Λόπεζ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής: «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έπαιξε καταπληκτικά σήμερα. Οφείλουμε να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία για το επόμενο παιχνίδι.  Αναφορικά με το παιχνίδι, ήταν μόνο μια ομάδα πραγματικά καλύτερη από την άλλη και είχε τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός από εμάς. Προσπαθήσαμε  για το καλύτερο αλλά δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό.  Η άμυνα του αντιπάλου μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Τώρα μας περιμένει ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Γιάκιν Ντόγκου που διαθέτει εξίσου δυνατό ρόστερ όπως ο Ολυμπιακός.  Θα είναι πολύ δύσκολο και αυτό το ματς.  Φέτος είχαμε πολύ δύσκολο έργο σε αυτό τον όμιλο, κόντρα στην ομάδα από την Τουρκία και τον Ολυμπιακό που έχει εξαιρετικό ρόστερ».

Γιοβάνοβιτς: «Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό»

Η σέντερ της Αλούιβεντ Μίσκολτς, Τάνια Γιοβάνοβτς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής: « Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι για εμάς.  Δεν ελέγξαμε τον ρυθμό και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας από την αρχή.  Προσπαθήσαμε αλλά ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλές παίκτριες. Είμαι ικανοποιημένη για την πρόοδο της ομάδας μου γιατί προσπαθήσαμε.  Και στο επόμενο παιχνίδι θα προσπαθήσουμε ξανά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για το επόμενο παιχνίδι».




























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια