Οι κορυφαίοι των αριθμών της Ελληνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Εφήβων

Ο Δημήτρης Μωραϊτης και ο Μιχάλης Λούντζης ήταν οι δύο Έλληνες παίκτες που βρέθηκαν ψηλά σε κατηγορίες της στατιστικής, με τον Γιάννη Αγραβάνη και τον Βασίλη Χρηστίδη να βρίσκουν και αυτοί τη δική τους θέση.

Στους σκόρερ ο Λούντζης ήταν στη 10η θέση της σχετικής λίστας με 15,2 πόντους μέσο όρο (91π), με τον Μωραϊτη να  βρίσκεται δύο θέσεις πιο κάτω (12ος με 14,7 μέσο όρο και 88π συνολικά).

Ο Γιάννης Αγραβάνης ήταν 2ος σε ευστοχία στα σουτ τριών πόντων με 56,3% (9/16).

Ο Μωραϊτης ήταν 8ος σε ευστοχία στις βολές με 75,8% (25/33).

Μωραϊτης και Λούντζης βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα στα κλεψίματα. Ο Μωραϊτης ήταν 1ος στη σχετική κατηγορία με 24 (4μ.ο.), ενώ ο Λούντζης τρίτος με 14 (2.5μ.ο.). Ο πρώτος βρήκε τη θέση του και στην πρώτη δεκάδα στις ασίστ με 4.2 ανά αγώνα.

Διπλή ελληνική παρουσία υπήρχε και στις τάπες με τον Χρηστίδη στην 9η θέση (1μ.ο.) και τον Λούντζη, έναν γκαρντ, στη 10η (0.8 μ.ο.). Ο Έλληνας γκαρντ ήταν και ο πρώτος ριμπάουντερ της ελληνικής ομάδας με 6,7 μ.ο.

Τέλος, Δημήτρης Μωραϊτης και Μιχάλης Λούντζης ήταν αυτοί που είχαν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από την Εθνική Εφήβων, ενώ ήταν και μέσα στους 10 παίκτες τους Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έμειναν περισσότερο στο παρκέ: Ο Μωραϊτης βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας και ο Λούντζης στην 7η.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια