Αμοιρίδης: «Ωραία παιχνίδια και ποιοτικοί παίκτες στη Β’ Εθνική»

Ο Παναγιώτης Αμοιρίδης δεν είναι άγνωστος στα μπασκετικά στέκια ειδικά σε αυτά του Βορρά. Με μια πλούσια θητεία σε αξιόλογες ομάδες (ΧΑΝΘ, Μακεδονικό, Ερμή Λαγκαδά και άλλες) φέτος ήταν στο τιμόνι της Ευκαρπίας που με πολύ μικρό μπάτζετ  και άπειρους πλην δυο παιδιών παίκτες προσπάθησε σκληρά μέχρι το τέλος για την παραμονή στην κατηγορία αλλά δεν τα κατάφερε.








Το basket247.gr εντόπισε τον έμπειρο κόουτς στο σπίτι του στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και μίλησε για την φετινή χρονιά και όχι μόνο.

Για την συνεργασία του με την Ευκαρπία:

Ξεκίνησε όταν η ομάδα βρισκόταν στην Γ Εθνική την περσινή χρονιά. Την ανέλαβα την 3η αγωνιστική με ρεκόρ 1 νίκη και 2 ήττες. Καταφέραμε κάνοντας ένα σερί 14 συνεχόμενων νικών να ανεβούμε στην Β Εθνική. Φέτος τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.  Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Δώσανε και την ψυχή τους και τους Ευχαριστώ. Σε κάθε αγώνα παλεύανε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η απειρία και ο τραυματισμός του Σουτζόπουλου που έπαιζε με πρόβλημα στους κοιλιακούς για περίπου 2 μήνες μας στοίχισαν.

Για το τι θα άλλαζε στην ομάδα αν είχε την ευκαιρία να γυρίσει το χρόνο πίσω:

Δεν θα άλλαζα κανένα από τα παιδιά. Το τονίζω η επιλογή ήταν δικιά μου και των προέδρων, και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια τους. Η μόνη ίσως αλλαγή που θα έκανα ήταν να προσθέσω ένα έμπειρο παίκτη ακόμα που να γνωρίζει την κατηγορία και να μας βοηθήσει σε κρίσιμα σημεία των αγώνων.

Ο λόγος του διαζυγίου με την ομάδα της Ευκαρπίας:

Διαφορά φιλοσοφίας στον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Η Ευκαρπία στηρίζεται στην αγάπη κυρίως λίγων ανθρώπων. Η προσπάθεια στο φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής ήταν τιτάνια εκ μέρους αυτών των ανθρώπων. Για την νέα σεζόν είχαν κατά νου μια πιο... λιτή πορεία. Θα γινόντουσαν αλλαγές σε έμψυχο δυναμικό και όχι μόνο. Ας πούμε ότι ένας κύκλος έκλεισε. Θέλω να πω ότι έχω μόνο καλές αναμνήσεις από το σύλλογο και οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους της ομάδας και τους παίκτες είναι κάτι παραπάνω από άριστες. Ίσως στο μέλλον ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας.

Για το τι συνέβη και ενώ συμφώνησε με τον Ιωνικό Ιωνίας τελικά δεν θα κάτσει στον πάγκο της:

Υπήρξε μια αρχική συμφωνία με τους ανθρώπους της ομάδας. Μετά από όμως 2-3 εβδομάδες αλλάξανε κάποια δεδομένα. Η απόφαση να μην συνεργαστούμε πάρθηκε από κοινού. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας του Ιωνικού.

Αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή από ομάδα:

Όχι. Και ο λόγος είναι ότι μόλις τώρα ουσιαστικά αποφασίσαμε με τους διοικούντες του Ιωνικού να μην συνεργαστούμε. 

Θα δούλευε εκτός Θεσσαλονίκης μιας και μέχρι τώρα έχει υπάρξει προπονητής μόνο σε συλλόγους της συμπρωτεύουσας:

Φυσικά και θα δούλευα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αρκεί οι συνθήκες να είναι οι κατάλληλες. Το μπάσκετ είναι ωραίο παντού όταν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Θα πήγαινα εκτός Θεσσαλονίκης.

Για το πως είδε το φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής:

Είχαμε ωραία παιχνίδια και είδαμε νέους ποιοτικούς παίκτες. Παιδιά όπως ο Πρωτούλης του Ιωνικού, ο Ναούμης και ο μικρός ο Κυριλής του ΑΟ Αγρινίου. Φυσικά ήταν ένα θέμα ότι ήταν σχεδόν τριών ταχυτήτων με τον Αστακό να ξεχωρίζει μετά ένα γκρουπ καλών ομάδων και τέλος αυτές που υποβιβάστηκαν 4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Υπήρξε κάποιος παίκτης που να σου έκανε μεγάλη εντύπωση:


Αρκετοί. Είδα αυτά τα νέα παιδιά που προανέφερα. Είναι πολλοί. Θα φέρω ένα τυχαίο παράδειγμα τον Γιώργο Μπερερή του ΑΟ Αγρινίου. Τα προσόντα του είναι καταπληκτικά. Η Β Εθνική είναι ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα αμιγώς Ελληνικό και από αυτές τις κατηγορίες αναδεικνύονται οι παίκτες που στελεχώνουν αργότερα τις ομάδες στις παραπάνω κατηγορίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια