Λευτέρης Χατζηκυριακίδης: Γεννημένος Μαχητής

Αν σε κάποιον ταιριάζει γάντι ο όρος Μαχητής, αυτός είναι ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια έδωσε την δική του μάχη, όταν αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τους Ίκαρους Σερρών, αντιμετωπίζοντας προσωπικό πρόβλημα υγείας (το γνωρίζουμε αλλά για λόγους σεβασμού δεν το δημοσιεύουμε) το οποίο ξεπέρασε πλήρως, επανήλθε στους πάγκους την σεζόν 2012-13 όταν ανέλαβε τον Πιερικό Αρχέλαο, και από την σεζόν 2013-14, διαπρέπει με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, ακολουθώντας ένα πλάνο το οποίο είδη είχε ξεκινήσει και που έφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης από την Γ' Εθνική στην Α2.

Την προηγούμενη Τετάρτη οι Μαχητές κέρδισαν στα Πεύκα τον Πανερυθραϊκό με 86-63 και με 3-2 νίκες στα πλέι άουτ, παρέμειναν στην κατηγορία, με τον Έλληνα τεχνικό να καταθέτει τα διαπιστευτήρια του, έχοντας ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία. Ο 47χρονος τεχνικός μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωση αυτής της ομάδας, αναφέροντας ότι αυτή έπιασε το ταβάνι της.

Δύσκολη χρονιά, αλλά η ομάδα έστω την ύστατη στιγμή τα κατάφερε. Ήταν αυτή η μεγαλύτερη δικαίωση τα τρία χρόνια που είστε στους Μαχητές;

Ήταν όντως πολύ δύσκολη χρονιά και ιδιαίτερα μεγάλη. Με γνώμονα ότι πετύχαμε το στόχο μας και παραμείναμε στην κατηγορία, αποτελεί όντως την μεγαλύτερη δικαίωση αυτής της ομάδας και αν οριοθετήσουμε σαν κορύφωση την προηγούμενη χρονιά για την ομάδα ,σίγουρα αυτή αποτελεί την αποκορύφωση της. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη ομάδα έφτασε στο ταβάνι της.

Είστε η ομάδα των μπαράζ, πέρυσι με τον Φάρο πήρατε την άνοδο, φέτος την σωτηρία. Πως προετοιμάζεται την ομάδα σας για αυτά τα παιχνίδια;

Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό ,απλά το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας ,η ομαδική αντίδραση σε άμυνα κι επίθεση η αγωνιστική πειθαρχία ,πίστη στο πλάνο σε συνδυασμό με τον υψηλό ρυθμό του παιχνιδιού , πιστεύω μας έδωσαν την δύναμη να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια που προανέφερες ,μας δώσανε ψυχολογική ώθηση και κυρίως τον τρόπο για να καλύψουμε τα μειονεκτήματα μας και κυρίως την απειρία μας

Οι Μαχητές συνέχισαν αφοσιωμένοι στο σχέδιο τους, δηλαδή στην δημιουργία παικτών, και ομάδες με μικρό μπάτζετ. Θα συνεχίσει και τη νέα περίοδο αυτή η λογική;

H λογική αυτή είναι μονόδρομος για την ομάδα, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους ,ο οποίος είναι και ο κυριότερος, αλλά και ιδιοσυγκρισιακούς τόσο δικούς μου όσο και της διοίκησης. Πιστεύω πολύ στην προώθηση νέων παιδιών, μέσα βεβαία από κάποιες διαδικασίες και όχι στην τύχη.

Πόσο δύσκολο ήταν το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας χάσει και τον Γερομιχάλο που διαπρέπει στον Προμηθέα;

Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, στην αρχή μέχρι μα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της κατηγορίας σε συνδυασμό και με την φυγή του Πέτρου με την έλευση νέων παικτών που θα έπρεπε να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες της ομάδας. Όλα αυτά ανέβασαν το βαθμό ενός εκ' προοιμίου δύσκολου πρωταθλήματος .

Πως είδατε το φετινό επίπεδο της Α2, και πόσο δίκαια κρίνεται τα πεπραγμένα, και ποιες ομάδες ξεχωρίσατε;

Tο επίπεδο ήταν υψηλό ,κυρίως στο παικτικό κομμάτι. Κατά το πλείστον ήταν ένα πρωτάθλημα προσωπικοτήτων ,στο επίπεδο των ομάδων σίγουρα ήταν το πιο καθαρό πρωτάθλημα από την άποψη, ότι δεν τα παράτησαν οι ομάδες και παίξανε τα παιχνίδια μέχρι και το τελευταίο της κανονικής διαρκείας, και νομίζω ότι αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο το πρεστίζ του πρωταθλήματος δίνοντας του μια ιδιαίτερη ομορφιά, άλλα κυρίως αποδίδοντας δικαιοσύνη σε ότι άφορα την έκβαση του .

Πως είδατε την παρουσία του κόσμου, αν η επιλογή του Θορστέινσον ήταν επιτυχημένη, και τα πλάνα σας για τη νέα σεζόν, δεδομένου ότι παραμένετε:

Η παρουσία του κόσμου σε συνδυασμό με την κόσμια συμπεριφορά ,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αποτέλεσε το μεγάλο κέρδος αυτού του πρωταθλήματος ,γεμάτα γήπεδα ,αθλητικές συμπεριφορές ,υψηλοί επιπέδου παιχνίδια ,δώσανε μεγάλη αίγλη στο πρωτάθλημα . Όσον άφορα για την επιλογή του Θορστέινσον σίγουρα ήταν μια επιλογή που μας βγήκε ,θα έλεγα λίρα εκατό,γιατί εκτός από τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και την αγωνιστική συνεισφορά που είναι μεγάλη, ήταν κι ένας εξαίσιος χαραχτήρας, κάτι που ήρθε να εναρμονιστεί με το περιβάλλον της ομάδας. Όσον αφορά εμένα ,υπάρχει ένα πολύ κάλο κλίμα μια εξαιρετική σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης μεταξύ έμενα και της διοίκησης. Θα συζητήσουμε τις επόμενο επόμενες μέρες και θα δούμε ,προς το παρόν ξεκούραση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια