Διακόπηκε το ΠΣ Ευκαρπίας-Ζέφυρος

Αδοξο τέλος είχε το παιχνίδι που θα έκρινε την ένατη θέση στην Α΄ ΕΚΑΣΘ γυναικών μεταξύ του ΠΣ Ευκαρπίας και του Ζέφυρου, καθώς ο δεύτερος διαιτητής Πολυχρονιάδης, τον διέκοψε 3:24 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και ενώ το σκορ ήταν 16-13 υπέρ των γηπεδούχων.



Στο φύλλο αγώνα αναφέρονται τα εξής: «Στο 3:24  του πρώτου δεκαλέπτου, ο προπονητής της β΄ ομάδας, διαμαρτυρόταν έντονα και ανάρμοστα. Χρεώθηκε τεχνική ποινή, κατόπιν εισήλθε εντός αγωνιστικού χώρου και συνέχισε τα παραπάνω. Αποβλήθηκε δεν αποχώρησε ως όφειλε, προσήλθε μπροστά στο χώρο της γραμματείας, έλεγε «εμένα αποβάλεις, ρε, δε βγαίνω έλα βγάλε με εσύ». Μετά από πέντε λεπτά, ενώ παρατύπως βρισκόταν στην κερκίδα, εισήλθε με δύο φιλάθλους και συνέχισε τα παραπάνω. Προσπαθήσαμε να πάμε στα αποδυτήρια για να εκτονωθεί η κατάσταση. Τότε ήρθε με βία….». Τα υπόλοιπα αναγράφονται μόνο στο πίσω μέρος του άσπρου φύλλου αγώνα.

Διαιτητές: Χατζίδου-Πολυχρονιάδης
ΠΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (Σταϊκοπούλου): Πετράκη, Κεσεσίδου 4, Πεχλιβανίδου 3, Κέκελη 2, Αντικατζίδου 7, Μακρίδου .

ΖΕΦΥΡΟΣ (Αλεξανδρίδης): Γεωργούλα 5(1), Μπάλκογλου, Κιλιγκαρίδου 6(2), Αθιανά, Σαμαρά, Γραββάνη, Ζηβώνη, Οζπαπαδοπούλου Σ.  

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ζηβωνης Αθανάσιος είπε…
Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Σήμερα το βράδυ όσοι ήταν στο γήπεδο της Ευκαρπίας γίνανε μάρτυρες ενός αλλοπρόσαλλου διαιτητή που έκανε ότι ήταν δυνατόν για να τινάξει ένα ωραίο παιχνίδι στον αέρα. Από τα πρώτα του σφυρίγματα ο "κύριος" Πολυχρονιάδης φάνηκε ότι ήρθε αποφασισμένος όχι βέβαια να βοηθήσει την ομάδα της Ευκαρπίας αλλά να εκδικηθεί τον Ζέφυρο γιατί παλαιότερα είχε ζητήσει την εξαίρεση του από τα παιχνίδια του. Μέσα σε 6'36" έδωσε 9 φάουλ σε βάρος του Ζέφυρου πολλά εκ των οποίων ελέγχονται από αυστηρά έως ανύπαρκτα. Παρόλα αυτά καμία ουσιαστική διαμαρτυρία υπήρξε τόσο από τον προπονητή της ομάδας όσο κι από τους φίλους της ομάδας. Στο παραπάνω λεπτό όμως έγινε το "Μπαμ" όταν σε επιθετικό ριμπάουντ που πήρε μόνη της παίκτρια του Ζέφυρου έδωσε επιθετικό φάουλ σε βάρος της. Ο προπονητής του Ζέφυρου διαμαρτυρήθηκε, όχι απρεπώς η' υβριστικά, όπως έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, κι αυτόματα δέχθηκε τεχνική ποινή. Ταυτόχρονα έδωσε τεχνική ποινή και στην αρχηγό της ομάδας για διαμαρτυρία. Ζητώντας το λόγο για τα παραπάνω ο προπονητής αυτός τον αποβάλει με ντισκαλιφιε επικαλουμενος ότι τον έβρισε γεγονός που κανένας από την γραμματεία και την Ευκαρπία δεν επιβεβαιώνει. Το παιχνίδι ήταν,στο διάστημα που ο διαιτητής το επέτρεψε, ένα από τα ωραιότερα του πρωταθλήματος με εναλλαγές στο σκορ, ωραίες φάσεις, ωραία κι εύστοχα σουτ ένα παιχνίδι για σεμινάριο κι όμως αυτός ο διαιτητής το διέλυσε. Το παιχνίδι το παρακολουθούσαν και παιδιά των τμημάτων υποδομής της Ευκαρπίας, αλήθεια τι εμπειρίες αποκόμισαν. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο το γυναικείο μπάσκετ της πόλης μας πάει από το κακό στο χειρότερο αφού όλο και λιγότερες ομάδες δηλώνουν συμμετοχή ενώ ιστορικές ομάδες οπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αίας, η Αρετσου, η Ν. Κρήνη κλπ έχουν εξαφανιστεί. Τέτοιοι διαιτητές είναι επικινδυνοι για το άθλημα και πρέπει οι αρμόδιες αρχές να τους αφαιρέσουν τις σφυρίχτρες. Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο κι δύο ομάδες είχαν την διάθεση να ευχαριστήσουν τους φίλους τους που όλη την χρονιά τους ακολουθούσαν και τους παρότρυναν. Δυστυχώς αλλά οι θνητοί επιθυμουν αλλά οι διαιτητές κελευουσι. Νοιώθω την ανάγκη μετα από τόσα χρόνια που υπηρέτησα το άθλημα, μέσα από τα τμήματα υποδομής του Άρη και του Μ. Αλέξανδρου να ζητήσω συγγνώμη από τα παιδιά των τμημάτων υποδομής της Ευκαρπίας,που παρακολουθούσαν το παιχνίδι για το έγκλημα του "κυρίου" Πολυχρονιάδη και του οποίου γίνανε αναγκαστικά μάρτυρες.
Λυπάμαι αλλά τέτοιες διαιτητές διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.
Κρίμα, κρίμα, κρίμα.