Νταμπλ της Θεσσαλονίκης στην τελική φάση των Λυκείων-Χρηστίδης: «Τρίτη και φαρμακερή»-Κοκκινόπουλος: «Πανάξια πρώτοι»-Χασιώτης: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά»-Μασλαρινός: «Δικαίωση των κόπων τους»-Τσιότρας: «Αριστες μαθήτριες και αθλήτριες»- Ιγγλέζου: «Παλεύουμε μια τριετία για αυτό το σκοπό»- Γιαννάκης: «Πάντα κοντά στα νέα παιδιά»

Ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα για το Πανελλήνιο Λυκείων που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Καβάλα, με δηλώσεις των πρωταγωνιστών, επιμελήθηκε ο καλός φίλος και συνάδελφος Στέλιος Παρθενάκης στην εφημερίδα «Metrosport» το οποίο αναδημοσιεύουμε:










ΑΓΟΡΙΑ-Πρωταθλητές Ελλάδας τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Χρηστίδης: «Τρίτη και φαρμακερή»

H «Metrosport» μίλησε με τους βασικούς πρωταγωνιστές της προσπάθειάς που έγινε. Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το τέλος του αγώνα ο πρώτος σκόρερ του Μαντουλίδη, Βασίλης Χρηστίδης και αρχηγός της ομάδας, που τόνισε: «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, την τρίτη χρονιά το πήραμε. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την τεράστια επιτυχία. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα, καθώς τελειώνει ένα κεφάλαιο στην καριέρα μου αρχικά σε σχολικό επίπεδο, αλλά ανοίγει ένα νέο πιστεύω μεγαλύτερο, με την παρουσία μου σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο Αρης».

Κοκκινόπουλος: «Πανάξια πρώτοι»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Σωτήρης Κοκκινόπουλος, τόνισε: «Κατακτήσαμε πανάξια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων για έβδομη φορά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες της ομάδας για τη συνέπεια και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Η ομάδα σήμερα ήταν εξαιρετικά πειθαρχημένη στο πλάνο μας, για αυτό και η νίκη ήρθε ίσως πιο εύκολα από ότι περιμέναμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που σε λίγο καιρό θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις».

Χασιώτης: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά»

Ο Μάκης Χασιώτης είναι ο άνθρωπος που τρέχει τα τελευταία 20 χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Η Καβάλα είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για αυτόν και φυσικά δε θα μπορούσε να μην αποβεί γούρικοι. «Είναι η έβδομη φορά που κατακτούμε τον τίτλο. Οι παίκτες είναι πάνω από όλα μαθητές και δεν είναι εύκολο να ανταποκριθείς σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ηταν πολύ υψηλό το επίπεδο. Εγινε πολύ καλή διοργάνωση και πρέπει να πούμε και μια καλή κουβέντα για τους ανθρώπους που έτρεξαν. Εχουμε πάρει μέρος σα σχολείο 17 φορές σε φάιναλ-φορ, αλλά φέτος ήταν μια ειδική χρονιά. Σκοπός μας είναι να συνδυάζουν οι παίκτες μας συνέπεια και ήθος. Καλή επιτυχία σε όσα παιδιά δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις». Nα σημειωθεί ότι στον ημιτελικό ο Μαντουλίδης είχε αποκλείσει τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, που ουσιαστικά ήταν και ο πιο δυνατός αντίπαλος.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ-Στην κορυφή το Ελληνικό Κολέγιο

Μασλαρινός: «Δικαίωση των κόπων τους»

Ο Βασίλης Μασλαρινός και ο Δημήτρης Τσιότρας είναι το προπονητικό δίδυμο της ομάδας. Ο πρώτος μιλώντας στην «Metrosport»  τόνισε. «Μπράβο στα κορίτσια. Ηταν πολύ συνεπείς όλη την χρονιά και έφτασαν δίκαια σε αυτήν την επιτυχία. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλη την περίοδο. Ηταν ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά και όλα τα παιδιά εκτός από αθλητές είναι πρωτίστως και μαθητές. Η κατάκτηση του τίτλου είναι πάνω από όλα μια ηθική επιβράβευση».

Τσιότρας: «Αριστες μαθήτριες και αθλήτριες»

Ο Δημήτρης Τσιότρας έζησε πολύ έντονα τις στιγμές με τις παίκτριες και μόνο καλά λόγια θα μπορούσε να πει. Να σημειωθεί ότι μετά από 13 χρόνια το Ελληνικό υποσκέλισε το Αριστοτέλειο σε επίπεδο Θεσσαλονίκης. «Τα κορίτσια εκτός από καλές αθλήτριες, είναι και άριστες μαθήτριες. Θέλαμε πολύ αυτή τη διάκριση και είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων. Ενας τίτλος πάντα είναι μεγάλη ανταμοιβή για τα νεαρά παιδιά». Κοντά σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι η οικογένεια Φουντά, ενώ να σημειωθεί ότι η πρώτη θέση δίνει μπόνους 20% για τα ΤΕΦΑΑ και 10% για τις υπόλοιπες σχολές στις Πανελλήνιες εξετάσεις που ακολουθούν».

 Ιγγλέζου: «Παλεύουμε μια τριετία για αυτό το σκοπό»

Η Βιβή Ιγγλέζου είναι η αρχηγός του Ελληνικού Κολέγιου και μόνο περιχαρής θα μπορούσε να είναι από αυτήν την επιτυχία. Τι δήλωσε όμως στην «Metrosport». «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από το τελικό αποτέλεσμα και είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε στην κορυφή. Είμαστε πάνω από όλα μια οικογένεια και πολύ δεμένες σαν ομάδα. Παλεύουμε τρία χρόνια και οφείλουμε πολλά στο κόουτς, το Βασίλη Μασλαρινό. Είναι μια πολύ γεμάτη χρονιά και έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης μας γέμισε χαρά».

Γιαννάκης: «Πάντα κοντά στα νέα παιδιά»

O Παναγιώτης Γιαννάκης σε δηλώσεις του για το τριήμερο τουρνουά τόνισε. «Η Καβάλα είναι μία ιδιαίτερη πόλη και χαρακτηρίζεται από ευγενείς ανθρώπους. Είδαμε παιδιά με δεξιότητες και αυτά τα παιδιά θέλουν υποστήριξη και χώρους. Το μπάσκετ είναι ένα σπορ που παίζεται σε όλη την Ελλάδα. Στις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας θα πρέπει να βρούμε λύσεις σε αυτά τα θέματα, γιατί το μπάσκετ έχει φέρει πολλές χαρές. Πολλά συγχαρητήρια στους νικητές, ενώ είναι πολύ σημαντικό που δίνουν το παρών αθλητές-μαθητές από όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι που βρέθηκα στην πόλη και παρακολούθησα μία διαφορετική νότα του μπάσκετ. Εγώ θα είμαι πάντα κοντά στο μπάσκετ!». Ο «Δράκος» αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους και χάρισε χαμόγελα στους συμμετέχοντες, αφού για τους περισσότερους αποτελεί πρότυπο.

Ατέλειωτα πανηγύρια

Τα πανηγύρια αποτελούν εθιμοτυπική διαδικασία για όλους τους νικητές. Έτσι, οι παίκτες του Μαντουλίδη κατά τη διάρκεια της απονομής δε σταμάτησαν να βγάζουν φωτογραφίες και να πέφτουν με ειδικό τρόπο στο παρκέ, κάνοντας χαρακτηριστικές γκριμάτσες, ενώ οι παίκτριες του Ελληνικού Κολεγίου μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και δημιουργώντας ένα κύκλο, φώναζαν «Κύπελλο, Κύπελλο, στον Πύργο το Λευκό».  Και αν νομίζει κανείς ότι είναι εύκολο να αγωνίζεσαι στις ομάδες που ανήκεις, να κάνεις πρωταθλητισμό στο σχολικό Πρωτάθλημα και να είσαι άριστος μαθητής ενόψει εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ας ρωτήσει κάποια από αυτά τα παιδιά. Η Θεσσαλονίκη έχει λαμπρό μέλλον.

Αψογη διοργάνωση από το γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καβάλας

Καθοριστική ήταν η συνεισφορά του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολου Βαγενά στην άψογη διοργάνωση των αγώνων τόσο στα Ποταμούδια, όσο και στην Καλαμίτσσα. Ακόμη σημαντική ήταν η συμβολή και του Γιάννη Τζήμα, γνωστού προπονητή, που είχε αναλάβει τα διαδικαστικά και όχι μόνο θέματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια