Δικαιουλάκος: «Θα τα καταφέρει η Εθνική Γυναικών»- Στο Final Four της Ευρωλίγκας Γυναικών η Φενέρμπαχτσε

Στην κατάκτηση του Κυπέλλου Τουρκίας με τη γυναικεία ομάδα της Φενέρμπαχτσε, αλλά κι εν γένει την πορεία του στους πάγκους, αναφέρθηκε ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος.








Ο 47χρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Πρακτορείο 104.9, μίλησε για την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, τους επόμενους φετινούς στόχους του που φθάνουν μέχρι και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, τους «συγκατοίκους» τους στην «Ulker Sports Arena» Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα, όπως και για το πώς βρέθηκε να προπονεί γυναικείες ομάδες, με ιδιαίτερη επιτυχία μάλιστα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την παρουσία του στη Φενέρμπαχτσε: «Σε όποια ομάδα πηγαίνεις, εννοείται πως θέλεις να κατακτάς τα πάντα! Η προηγούμενη χρονιά μου στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε (2011-2012) ήταν ονειρεμένη. Είχαμε πάρει το πρωτάθλημα, φθάσαμε μια… ανάσα και από το Κύπελλο Τουρκίας, φαινόταν ότι είμαστε και το φαβορί για την Ευρωλίγκα, αλλά ατυχήσαμε στα ημιτελικά με τον τραυματισμό παίκτριάς μας από την Αμερική. Ανάλογη περιμένουμε να είναι και η φετινή. Μια χρονιά γεμάτη τίτλους… ».

Για τους επόμενους στόχους του, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και του Σούπερ Καπ Τουρκίας: «Οι προπονητές δεν θέλουμε να μιλάμε με μεγάλα λόγια. Λειτουργούμε με διαφορετική νοοτροπία, πάντα κοιτάμε την επόμενη ημέρα, το πόσο καλή θα είναι η προπόνηση, το εάν θα είμαστε υγιείς. Κάπως έτσι φτιάχνονται και οι στόχοι. Σίγουρα, με το μπάσκετ που έχουμε παίξει, είμαστε πρώτοι στην Ευρωλίγκα με διαφορά από το δεύτερο, πρώτοι και στο τούρκικο πρωτάθλημα. Με τους τίτλους που κατακτήσαμε ήδη έχουν καλλιεργηθεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες. Μια ομάδα με μεγάλο όνομα, όπως η Φενέρμπαχτσε, είναι λογικό να έχει απαιτήσεις. Το ξέρουμε, αντέχουμε την πίεση και προσπαθούμε για το μέγιστο».

Για το επίπεδο του γυναικείου τουρκικού πρωταθλήματος: «Θα έλεγα πως κινείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο με αυτό των ανδρών, ίσως να είναι και μεγαλύτερο. Είναι μακράν το καλύτερο στην Ευρώπη, λίγο πιο κάτω είναι το ρωσικό. Παίζουν τέσσερις ξένες, με μια πέμπτη να υπάρχει πάντα και να αλλάζει τη μία από τις τέσσερις στη δωδεκάδα και είναι όλες σταρ του γυναικείου NBA. Τα πράγματα σε επίπεδο οργάνωσης και προβολής είναι εφάμιλλα του ανδρικού, τα γήπεδα είναι γεμάτα, όταν παίζουμε με τη Γαλατάσαραϊ έχουμε 10.000-15.000 κόσμο».

Για το όνομά του, που είναι συνυφασμένο πλέον με το γυναικείο μπάσκετ: «Δεν μπορώ να πω ότι ήταν συνειδητή επιλογή να προπονώ γυναίκες. Έγινε τυχαία στην καριέρα μου και μάλλον σωστά. Ήταν το 2008, με τον Αθηναϊκό, και τότε τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Άρχισε η ανοδική πορεία, την οποία δεν περίμενα ούτε εγώ. Τυχαία ή μοιραία ίσως έγιναν όλα, δεν ξέρω. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ και μας αρέσει να το υπηρετούμε. Είτε έχεις κάποια στιγμή να κοουτσάρεις γυναίκες είτε άνδρες είτε παιδιά είτε εφήβους, η ομορφιά του αθλήματος του αθλήματος εκτυλίσσεται μπροστά σου. Δεν θα κρύψω, βέβαια, πως η φήμη και τα χρήματα είναι στο ανδρικό μπάσκετ. Όχι το παραπονιέμαι στο σημείο που βρίσκομαι, κάθε άλλο! Στο εξωτερικό που βρίσκομαι τα τελευταία χρόνια, δε, ο γυναικείος και ο ανδρικός αθλητισμός εξισορροπούνται. Δεν διαπίστωσα διαφορά στην προβολή και το ενδιαφέρον που βλέπουμε πως υπάρχει στην Ελλάδα».

Για την πίεση και το άγχος για την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων: «Η πίεση ξεκινάει από τον ίδιο τον άνθρωπο. Δηλαδή, η πίεση που θα βάλω εγώ στον εαυτό μου, για να ανταποκριθώ στο μέγιστο βαθμό σε αυτό που θέλω, δεν συγκρίνεται με αυτή που θα μου βάλει η ομάδα ή κάποιος πρόεδρος ή οι φίλαθλοι. Για να είμαι ειλικρινής, οι Έλληνες, ειδικά εμείς που έχουμε περάσει και από πάγκους μεγάλων ομάδων ανδρικού, όπως, για παράδειγμα, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό (σ.σ. βοηθός του Λευτέρη Σούμποτιτς, κατέκτησε με τους «ερυθρόλευκους» το 2002 το Κύπελλο Ελλάδας, φθάνοντας ακόμα μαζί τους στα τελικά των πλέι οφ της Α1 και στους «16» της Ευρωλίγκας), έχουμε βιώσει το δυσκολότερο. Η πίεση, όταν είσαι προπονητής στον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να συγκριθεί με την πίεση σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή χώρα της Ευρώπης. Εάν τα καταφέρεις εκεί είσαι τότε ελεύθερος να ανταποκριθείς σχεδόν παντού».

Για την ανδρική ομάδα της Φενέρμπαχτσε και τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα: «Έχουν προπόνηση με το ανδρικό της Φενέρμπαχτσε ύστερα από εμάς, είναι λογικό να βρισκόμαστε. Συζητάμε, βλέπω τις προπονήσεις τους. Τον Κώστα τον είχα και παίκτη παλιότερα».

Για την Εθνική Ελλάδας Γυναικών και την προσπάθειά της για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017: «Θα πετύχει το στόχο της. Έχει κάνει καλές εμφανίσεις, ακόμα και στο παιχνίδι που χάθηκε με τη Ρωσία η εμφάνιση ήταν καταπληκτική. Η Ρωσία μπορεί να μην είναι η ομάδα που όλοι γνωρίζαμε, αλλά δεν παύει να είναι Ρωσία. Ο κορμός στην ομάδα μας είναι ο ίδιος, το προπονητικό τιμ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

Για την ευχή που θα ήθελε να κάνει: «Θέλω, πάνω από όλα, να έχουμε υγεία. Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις. Υγεία να έχουμε και να διεκδικούμε αυτά που μας αναλογούν».

Στο Final Four της Ευρωλίγκας Γυναικών η Φενέρμπαχτσε

Την πρόκρισή της στο Final Four της Ευρωλίγκας Γυναικών εξασφάλισε η Φενέρμπαχτσε, του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, μετά τη νέα νίκη της επί της Βίσλα. Το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης έκανε το 2-0, μετά τη νίκη του με 79-63 στην Πολωνία επί της ομάδας της Κρακοβίας, και «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια