Η κλήρωση της τέταρτης φάσης των εφήβων και της δεύτερης των παίδων λεπτό προς λεπτό από τα γραφεία της ΕΚΑΣΘ-Φωτορεπορτάζ

Αρχίζουν σε λίγο στα γραφεία της ΕΚΑΣΘ οι κληρώσεις της τέταρτης φάσης των εφήβων και της δεύτερης των παίδων. Το μπλογκ βρίσκεται ήδη εκεί και θα σας περιγράψει λεπτό προς λεπτό την διαδικασία.








Αρχισε η προσέλευση των εκπροσώπων των σωματείων με πρώτους τον Αχιλλέα Θερμαϊκού το ΠΚ Νεάπολης και το Ναύαρχο Βότση.

Στο εφηβικό η διαδικασία έχει ως εξής:

Οι πέντε (5) νικητές των αγώνων της Γ’ φάσης, οι  εννέα (9) ομάδες του 2ου ομίλου και ο 9ος και 10ος του 1ου ομίλου σύνολο δεκάξι (16) ομάδες που θα αγωνισθούν κατόπιν κλήρωσης σε διπλούς αγώνες (εντός-εκτός).

Οι ομάδες 9 & 10 του 1ου ομίλου και οι ομάδες 1-6 του 2ου ομίλου, τον πρώτο αγώνα θα τον δώσουν στην έδρα των αντιπάλων τους.

Δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους οι ομάδες του 1ου ομίλου και οι έξι (6) πρώτες ομάδες του 2ου ομίλου.

Με βάση αυτή την διαδικασία τα ζευγάρια έχουν ως εξής:

ΜΕΝΤ-ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ
ΚΑΛΟΧΩΡΙ Η ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΑ-ΕΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΙΝΔΟΥ-ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΡΥΣΙΟΥ
ΔΕΚΑ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
ΒΑΟ-ΗΡΑΚΛΗΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ-ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 20 και 27 Φεβρουαρίου

Ε’ ΦΑΣΗ

Οι οκτώ (8) νικητές των αγώνων της Δ’ φάσης και οι οκτώ (8) ομάδες του 1ου ομίλου, σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες  θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε  διπλά παιχνίδια.
Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις έδρες των ομάδων των οκτώ (8) νικητών της Δ΄ φάσης
Δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους ομάδες οι 8 πρώτες ομάδες  του 1ου ομίλου.




ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι νικητές* των αγώνων της Ε’ φάσης (8 ομάδες) θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο (2) αγώνες κατόπιν κλήρωσης.
Δεν θα παίξουν μεταξύ τους σε περίπτωση που προκριθούν οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου.
Γηπεδούχοι στο πρώτο αγώνα  θα είναι :
α) η ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση σε περίπτωση που αγωνίστηκαν στην πρώτη φάση στον ίδιο όμιλο και β) όπως κληρωθούν αν έχουν αγωνισθεί σε διαφορετικό όμιλο στην πρώτη φάση.
*Νικητής θεωρείται η ομάδα που στους δύο (2) αγώνες συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς. Αν συγκέντρωσαν τους ίδιους βαθμούς, τότε λαμβάνεται υπ’ όψη η διαφορά πόντων και αναδεικνύεται νικητής η ομάδα με την μεγαλύτερη διαφορά.
Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε ορίζεται ένας αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο.
Στους παραπάνω αγώνες πρέπει να υπάρξει νικητής και δεν υπάρχει ισόπαλο αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που λήξει από τον διαιτητή ισόπαλος θα συνεχισθεί με πεντάλεπτη παράταση  ή όσες παρατάσεις χρειάζονται για να αναδειχθεί νικητής.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι νικητές των αγώνων της ημιτελικής φάσης (4 ομάδες), θα αγωνιστούν με σύστημα πουλ (ένας με όλους) σε ένα γύρο σε ουδέτερο γήπεδο μετά από κλήρωση. Δεν θα αγωνιστούν  τη πρώτη ημέρα οι ομάδες που έχουν καταλάβει τις δύο (2) πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου της Α’ Φάσης και την δεύτερη ημέρα οι νικητές της πρώτης ημέρας.
Ο πρώτος της τελικής βαθμολογικής κατάταξης, ανακηρύσσεται πρωταθλητής εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγων.περ.:2015/2016 και αντιπροσωπεύει την Ένωση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2015/2016.

Στο παιδικό η διαδικασία είναι η εξής:
   
Β’ ΦΑΣΗ

Οι δώδεκα (12) πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου προκρίνονται απευθείας στην Γ’ Φάση.
Οι δύο (2) πρώτοι των πέντε (5) άλλων ομίλων, οι τρεις (3) καλύτεροι των ομίλων αυτών και οι ομάδες που κατάλαβαν τις θέσεις 13, 14 και 15 του 1ου ομίλου, σύνολο 16 ομάδες, θα αγωνισθούν σε δύο αγώνες (μέσα –έξω) κατόπιν κλήρωσης.
Σαν καλύτεροι τρίτοι θα προκριθούν οι ομάδες με το μεγαλύτερο πηλίκο από τη διαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσαν με τους αγώνες που έδωσαν στον όμιλό τους.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα λαμβάνεται υπόψη το πηλίκο της διαίρεσης των πόντων που σημείωσε η ομάδα με τους πόντους που δέχθηκε (υπερτερεί το μεγαλύτερο πηλίκο)
Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, θα ορίζονται μονοί αγώνες μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο.
Δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους ομάδες που ήταν ήδη στον ίδιο όμιλο στην Α’ Φάση καθώς και οι ομάδες που κατέλαβαν κατά την Α’ Φάση, την ίδια θέση.
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την χαμηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη.
Οι ομάδες του 1ου ομίλου θα αγωνισθούν στον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους. 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΒΑΟ
ΗΟΟΡ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΡΥΣΙΟΥ
GBA ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ-ΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ICBS-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΕΚΑ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 21 και 27-28 Φεβρουαρίου

Γ’ ΦΑΣΗ (16 Ομάδες)

Α)  Οι οκτώ (8) νικητές* των αγώνων της Β’ φάσης, και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5 – 12 του 1ου ομίλου, σύνολο 16 ομάδες, θα αγωνισθούν κατόπιν κλήρωσης σε δύο (2) αγώνες (μέσα – έξω). Δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους οι ομάδες του 1ου ομίλου.

Β)  Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους τρεις αγώνες στις έδρες που δεν έπαιξαν στην 1η φάση έτσι θα σχηματισθεί μεταξύ τους τελική βαθμολογία από τους αγώνες της 1ης και 3ης φάσης.

*Νικητής θεωρείται η ομάδα που στους δύο αγώνες συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς. Αν συγκέντρωσαν τους ίδιους βαθμούς, τότε λαμβάνεται υπ’ όψη η διαφορά πόντων και αναδεικνύεται νικητής η ομάδα με την μεγαλύτερη διαφορά.
Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε ορίζεται ένας αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο.
Στους παραπάνω αγώνες πρέπει να υπάρξει νικητής και δεν υπάρχει ισόπαλο αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που λήξει από τον διαιτητή ισόπαλος θα συνεχισθεί με πεντάλεπτη παράταση  ή όσες παρατάσεις χρειάζονται για να αναδειχθεί νικητής

Δ’ ΦΑΣΗ (8 ομάδες)

Οι οκτώ (8) νικητές* των αγώνων της Γ’ Α  φάσης θα αγωνισθούν  μεταξύ τους μετά από κλήρωση στις δύο νίκες ( έδρες εναλλάξ).
Γηπεδούχοι στο πρώτο αγώνα  θα είναι :
α) η ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση σε περίπτωση που αγωνίστηκαν στην πρώτη φάση στον ίδιο όμιλο και β) όπως κληρωθούν αν έχουν αγωνισθεί σε διαφορετικό όμιλο στην πρώτη φάση.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι νικητές* των αγώνων της Δ’ φάσης και οι τέσσερεις πρώτες (4)  ομάδες της Γ(Β)  φάσης  θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (μέσα – έξω).
Δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους οι ομάδες της Γ(Β) φάσης

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Οι τέσσερεις (4) νικητές της ημιτελικής φάσης θα αγωνισθούν με σύστημα πουλ (ένας με όλους) σε ένα γύρο σε ουδέτερο γήπεδο μετά από κλήρωση.

Δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους τη πρώτη ημέρα οι ομάδες που έχουν καταλάβει τις δύο (2) πρώτες θέσεις της ΓΒ φάσης και τη δεύτερη ημέρα οι νικητές της πρώτης ημέρας

   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια