Ακρως πετυχημένο το ξεκίνημα του «Giannakis Academy» στις εγκαταστάσεις του «Skouras sports & language camp»-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ξεκίνησε τη Δευτέρα το camp «Giannakis Academy» που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Έλληνα προπονητή και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 του μήνα στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, διεθνών προδιαγραφών του «Skouras Sports & Language Camp», στις Νέες Φώκιες Χαλκιδικής.

Υπό την επίβλεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη και την καθοδήγηση ενός έμπειρου και άψογα καταρτισμένου επιτελείου προπονητών, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις για το μπάσκετ, μαθαίνοντας ορισμένα από τα μυστικά του αθλήματος. Σε αυτές τις πρώτες μέρες του camp δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και τεράστια διάθεση και όρεξη, ακολουθώντας πιστά τις εντολές των προπονητών.

Ταυτόχρονα όμως έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την άθληση με διακοπές και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες που τους προσφέρει στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης η Ακαδημία, η οποία λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στα γήπεδα μπάσκετ μαζί με τους συνεργάτες του και έχει το γενικό πρόσταγμα, επιβλέποντας τις προπονήσεις και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, δίνοντας οδηγίες. Όπως εξήγησε: «Αυτός ήταν ένας λόγος που διάλεξα να διοργανώσουμε αυτές το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το camp. Ήθελα να είμαι κοντά στα παιδιά, να βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή δίπλα τους και να προσπαθήσω να συμπαρασταθώ στα όνειρα τους και στην προσπάθεια τους.

Και να τους πω ότι αν δουλεύουν σκληρά και φυσικά πιστεύουν, μπορούν να πετύχουν ακόμη και πράγματα που φαίνονται αδύνατα. Το κατάφερε η δική μου γενιά το 1987, το κατάφερε και η γενιά της Εθνικής ομάδας του 2005 που σημείωσε απίστευτες νίκες και νομίζω ότι μπορούν να τα καταφέρουν κι αυτά τα παιδιά».

Οι εντυπώσεις από τη φιλοξενία αλλά και τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης είναι εξαιρετικές. «Βρισκόμαστε σε μια πολύ ωραία κατασκήνωση του κ. Σκούρα, γεγονός που βοηθά και τη δική μας προσπάθεια», τόνισε αρχικά ο προπονητής που έχει συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και συμπλήρωσε, αναφέροντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ιδρύσει την Ακαδημία αυτή.

«Συναντούσα πολλούς γονείς στο δρόμο, οι οποίοι μιλώντας μου στον ενικό, αισθανόμενοι ότι έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση, μού έλεγαν ότι θα ήθελαν πολύ να με δουν να ασχολούμαι με τα παιδιά γιατί πιστεύουν ότι θα μπορέσω να τους μεταδώσω τις εμπειρίες μου. Με δεδομένο ότι, όπως τόνιζαν, έπαιξα μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο και προπόνησα ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο. Ένας συνδυασμός που θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν πράξη τα όνειρα τους.

Η ημερομηνία έναρξης της Ακαδημίας ήταν βγαλμένη από την 14η Ιουνίου του 1987, όταν κατακτήσαμε το Ευρωμπάσκετ. Ήθελα την επόμενη μέρα να ξεκινήσει αυτή η σχέση μου με τα παιδιά».

Η επιλογή του μέρους δεν έγινε τυχαία. Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα έζησα ανεπανάληπτες στιγμές όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι Έλληνες γιατί η συμμετοχή μου στην ομάδα του Άρη δημιούργησε μια ομάδα, την οποία την αγάπησε όλη η Ελλάδα, έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων και έγινε πασίγνωστη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θεώρησα ότι θα ήταν μια πολύ ωραία αρχή να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια από εδώ».  

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια