Ο Δημήτρης Κυριακού επέστρεψε στην ΗΟΟΡ-Οι πρώτες του δηλώσεις

Η Σχολή Εκμάθησης Καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του Γιώργου Μασλαρινού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει μετά από τρία χρόνια και πάλι στην οικογένειά της τον Δημήτρη Κυριακού.





Η συμφωνία για την επιστροφή του 45χρονου τεχνικού έγινε ουσιαστικά την ημέρα των γενεθλίων του, 27 Μαΐου, και με αυτήν θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει ότι είχε αφήσει κατά την αποχώρησή του για επαγγελματικούς λόγους όντας ένας από τους δημιουργούς της ΗΟΟΡ.

Η εκ νέου παρουσία του Κυριακού στην ΗΟΟΡ ενισχύει το τεχνικό της επιτελείο καθώς πρόκειται για έναν τεχνικό με πλούσια εμπειρία εντός και εκτός συνόρων σε όλες τις ηλικίες. Και ειδικά σε αυτές όπου μπαίνουν οι βάσεις της εκμάθησης του μπάσκετ όπως είναι η λογική της.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τα χέρια του έχουνε περάσει Έλληνες παίκτες που εκτός του ότι έχουνε φθάσει να αγωνιστούν στην Basket League, ή πιο γνωστή ως Α1 που αποτελεί και το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μας, έχουνε αγωνιστεί ακόμη σε ομάδες του εξωτερικού σε Ευρώπη και ΝΒΑ αλλά και την Εθνική μας ομάδα.

Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Κώστας Παπανικολάου που αγωνίζεται στους Χιούστον Ρόκετς του ΝΒΑ, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που έφθασε να κατακτήσει την Euroleagueμε την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Σπύρος Μούρτος, Θόδωρος Ζάρας και όχι μόνο.

Κι όσο για τον ίδιο εκτός του έχει αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς στις ηλικίες U18 το 2009 κατακτώντας αήττητος με τον Άρη το πρωτάθλημα εφήβων τα τελευταία χρόνια γεύτηκε την Basket League σε Ηρακλή, Καβάλα και Ρέθυμνο ως άμεσος συνεργάτης των προπονητών τους.

Ο Γιώργος Μασλαρινός αναφερόμενος στην επιστροφή του Δημήτρη Κυριακού μετά από τρία χρόνια και πάλι στην οικογένεια της ΗΟΟΡ δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Δημήτρης είναι και πάλι κοντά μας. Είναι ένας φίλος και είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα από όταν είχε αποχωρήσει. Πλέον με τις γνώσεις του θα κοιτάξουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι κάνοντας ένα ακόμη βήμα μπροστά».

Από την πλευρά του ο 45χρονος τεχνικός υποστήριξε: «Δεν θεωρώ ότι κάνουμε νέα εκκίνηση. Θεωρώ ότι επιστρέφω σε κάτι που μεγάλωσε, δημιούργησε παράδοση και έχει την δυνατότητα να διατρανωθεί. Να εξελιχθεί σε ένα χώρο για τους αθλητές που θα επιλέξουν την ΗΟΟΡ, όχι μόνο για την εκμάθηση του αθλήματος του μπάσκετ, αλλά και για την δυνατότητά τους να οραματιστούν μέσα από το μπάσκετ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια