Απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου από τον προπονητή του ΑΟ Μεσήμβριας Αγγελο Κυρκόπουλο

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του ΑΟ Μεσημβρίας ο προπονητής Άγγελος Κυρκόπουλος θέλησε να κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Τον παραθέτουμε παρακάτω:












«Με  ήττα ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις, ο ΑΟ Μεσήμβριας, τερματίζοντας στην έκτη θέση του πρώτου ομίλου Γ2 Αντρών, σημειώνοντας 15 νίκες και 11 ήττες (ρεκόρ νικών κατά την τελευταία τριετία). Η ομάδα παρουσίασε σε όλα τα παιχνίδια (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) ένα σοβαρό, ανταγωνιστικό και πειθαρχημένο σύνολο. Θεωρώ σε γενικές γραμμές, επιτυχημένη την χρονιά συνυπολογίζοντας και τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν.

Οι πέντε παίκτες που ενσωματώθηκαν στο δυναμικό της ομάδας, το καλοκαίρι, προκειμένου να καλύψουν σημαντικές ελλείψεις, δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας, ο καθένας ξεχωριστά για τους δικούς τους λόγους:

Ο Ν. Ζεϊμπέκης αποχώρησε μόλις την 4η αγωνιστική – λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων- στερώντας έτσι την σημαντική του εμπειρία από την ομάδα. Ο Π. Κεραμιδάρογλου μόλις άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του, αποχώρησε αιφνιδίως και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μετακόμισε στο εξωτερικό.

Ο Ν. Μπίσκας, ο τρίτος κατά σειρά απόκτησης  παίχτης δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει καλύπτοντας την νευραλγική θέση του play maker, λόγω συχνών τραυματισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι έλαβε μέρος μόνο στα 14 από τα 29 συνολικά ματς που έλαβαν χώρα. Οι Δ. Κατσούκας και Α. Δημολιός δεν εγκλιματίστηκαν στο πνεύμα της ομάδας. Επί της ουσίας η ομάδα βασίστηκε στους παλαιότερους παίχτες και αναφέρομαι στους Σ. Αλμασίδη, Τ. Ηλίου, Π. Ζηρίδη, Γ. Κιουρσίδη, Γ. Μπρούσαλη, Γ. Στάμογλου, Κ. Χριστοφή και στους δύο νεότερους  Κ. Χουρμουζηίδη και Κ. Χασαπίδη καθώς και τον τελευταία χρονικά αποκτηθέντα Χ. Ασλανίδη.

Έχοντας λήξει η αγωνιστική περίοδος κάνοντας έναν απολογισμό κρατώ τα θετικά (άριστο κλίμα μεταξύ παικτών, προπονητή και διοίκησης. άψογη συνεργασία και υποδειγματική συμπεριφορά από την διοίκηση του Γ.Σ. Γέφυρας όσον αφορά στην φιλοξενία της ομάδας στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γυμναστηρίου καθώς επίσης και στην συνέπεια που έδειξαν οι περισσότεροι παίχτες στις εβδομαδιαίες προπονήσεις της ομάδας).

Εν κατακλείδι αξίζει να σημειώσω τα εξής:

Η ομάδα για πρώτη φορά κατάφερε να περάσει στον 3ο γύρο του κυπέλλου της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., αποκλείοντας το Α.Κ. Πανοράματος και τον Αρίωνα Μενεμένης και αποκλείστηκε από τον ΒΑΟ με σκορ 89-51 , σημειώνοντας όμως μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Οι αποχωρήσεις δεν ήταν μόνο σε επίπεδο παιχτών ,αλλά και σε άτομα του προπονητικού team. Ο Μ. Δημητριάδης βοηθός του προπονητή αποχώρησε από την ομάδα στην 4η αγωνιστική λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και την θέση του ανέλαβε επιτυχώς  ο Γ. Κουτσομίχας, του οποίου η συνεργασία μαζί μου ήταν εξαιρετική.

Η κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγούσε στα μπαράζ  χάθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες . Δύο ήττες στην παράταση από το Μέγα Αλέξανδρο Ηλιούπολης και δύο ήττες που κρίθηκαν στο καλάθι απέναντι στον Αρίωνα Μενεμένης (εκτός έδρας) και Άγιο  Αθανάσιο (εκτός έδρας).


Οι κύριοι Θ.Δαμάσκος, Ζ.Δέλλιος  και Γ. Σιδηρόπουλος κάλυψαν στο έπακρο τις ανάγκες της ομάδας επιδεικνύοντας άψογη οργάνωση και υπευθυνότητα σε όλους τους τομείς. Σε δύσκολες εποχές για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό άνθρωποι που καταναλώνουν χρόνο και χρήμα, δυστυχώς  σπανίζουν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια