Νταμπλ και φέτος για το Ελληνικό στις γυναίκες

Ακόμη μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του έγραψε το Ελληνικό, που μετά από έναν συγκλονιστικό πέμπτο τελικό, πήρε τη νίκη με 62-61 επί του μαχητικού Παναθηναϊκού και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος κάνοντας το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου.



 Όπως γράφει το www.superbasket.gr οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι προσπαθώντας να βρουν ρυθμό και στα πρώτα λεπτά το σκορ παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα. Από το πέμπτο λεπτό κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να βρίσκει καλύτερα πατήματα στο παρκέ και στο 7ο λεπτό προηγήθηκε με 8-13, με το Ελληνικό να μειώνει στο τέλος του δεκαλέπτου σε 10-13.

Στην δεύτερη περίοδο οι «πράσινες» ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και άρχισαν να ανοίγουν την διαφορά, αιφνιδιάζοντας το Ελληνικό, που δυσκολευόταν  να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 14ο λεπτό οι φιλοξενούμενες να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 12-25 και να ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό. Δύο λεπτά αργότερα όμως ανέλαβε δράση η Ανθή Μπαλτά που με δύο διαδοχικά τρίποντα μείωσε σε 18-25 για τις γηπεδούχες και «ξύπνησε» την ομάδα της, που στην συνέχεια με συνολικό επιμέρους σκορ 14-1 κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και το 26-26 ενώ στο 18’ πέρασε μπροστά με 28-26 και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου προηγούνταν με 31-30!

Στο δεύτερος μέρος το παιχνίδι πήρε χαρακτήρα «ντέρμπι» αλλά ο ρυθμός στην επίθεση είχε πέσει. Το Ελληνικό παρόλα αυτά κατάφερνε να παραμένει σταθερά μπροστά στο σκορ και εκμεταλλευόταν το γεγονός πως η Ολιβερ είχε από νωρίς χρεωθεί με τρία φάουλ. Στο 23’ το Ελληνικό προηγήθηκε με 39-34 αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα μικρό σερί κατάφερε να μειώσει σε 39-38 στο 27ο λεπτό και το παιχνίδι ξαναπήρε «φωτιά», με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει το Ελληνικό στο +4 (46-42).

Στην τελευταία περίοδο το ματς εξελίχθηκε σε πραγματικό «θρίλερ» μα τις δύο ομάδες να δίνουν δυνατές μάχες μέσα στο παρκέ. Οι γηπεδούχες βρίσκονταν μπροστά στο σκορ μεν αλλά ο Παναθηναϊκός παρέμενε σε απόσταση «αναπνοής». Στο 35ο λεπτό το Ελληνικό προηγούνταν με 55-53 και ήταν σαφές πως όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Η Λικέντρα Τζόνσον ήταν εξαιρετική στο τελευταίο δεκάλεπτο και κρατούσε το Ελληνικό σε θέση οδηγού. Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά ανέλαβε και πάλι δράση η Μπαλτά και με μεγάλα καθοριστικά καλάθια, οδήγησε την ομάδα της στη  νίκη με 62-61 και το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ στην ιστορία του Ελληνικού!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός δεν επέστρεψε στο παρκέ για την απονομή στο Ελληνικό και για να παραλάβει τα μετάλλια του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαιτησία του αγώνα από την οποία έχουν πολλά παράπονα.

Δεκάλεπτα: 10-13, 31-30, 46-42, 62-61
Διαιτητές: Μάνος-Σώμος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 4, Καλογήρου 2, Κοσμά 2, Παπαμιχαήλ 3, Μπαλτά 15 (5), Νικολαΐδου 2, Χαλιβέρα 12, Τζόνσον 22 (21ρ), Μπόνη, Β. Φουράκη, Σ.Φουράκη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρέκας): Καλέντζου 9 (1), Δανούση, Αυτζή 5, Κόνιαλη, Ολιβερ 17 (9ρ), Σλούκα 11 (2τρ, 10ρ), Έιβερι 4, Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 15 (1).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια