Η ΕΟΚ κοντά στα παιδιά στην Καισαριανή

Η γιορτή μπάσκετ και αθλητισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Καισαριανής το Σάββατο 21 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με τη συμβολή της ΕΟΚ, στο πρόσωπο του Κώστα Μίσσα (τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Μπάσκετ και ομοσπονδιακός προπονητής).


Ο Μίσσας, ο οποίος άνοιξε την ημερίδα με μπάσκετ στο κλειστό της Νήαρ Ηστ με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών, μίλησε στο απόγευμα σε ανοιχτή συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής με θέμα «Η Άθληση δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα».

Η δική του ομιλία είχε ως θέμα «Το μπάσκετ ως εργαλείο για τη θωράκιση της προσωπικότητας των νέων», εστιάζοντας στη συμβολή του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού στην ανάπτυξη και θωράκιση του χαρακτήρα του νέου ανθρώπου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ηλικιακή κατηγοριοποίηση στο μπάσκετ, δηλαδή στο τι πρέπει να μαθαίνει το παιδί σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Ο Μίσσας τόνισε πως η επιτυχία δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός για παιδιά που βρίσκονται σε κρίσιμες νεαρές ηλικίες για να προσθέσει: «Αντίθετα, εκείνο που πρέπει να αποτελεί στόχο για προπονητές και γονείς είναι να δοθούν οι σωστές βάσεις στο παιδί και πάνω απ' όλα να χαίρεται τη συμμετοχή του στο άθλημα».

Στην ανοιχτή συζήτηση μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Καισαριανής,  Ηλίας Σταμέλος και η Μαρία Ψυχουντάκη (αναπλ. καθηγήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας στο ΤΕΦΑΑ) με θέμα «ο ρόλος της οικογένειας στην ανάπτυξη του νεαρού αθλητή», καθώς και άλλοι παράγοντες του αθλήματος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια