Οι Μαχητές πήραν όλη τη… Δόξα-Τι δήλωσαν Χατζηκυριακίδης και Ελευθεριάδης για το «13 στα 13» και όχι μόνο

Η ιστοσελίδα http://www.metrosport.gr σε επιμέλεια του Στέλιου Παρθενάκη δημοσίευσε το ακόλουθο αφιέρωμα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων:







Στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια ειδικά στο μπάσκετ και τις μικρές κατηγορίες οι ομάδες που δείχνουν σωστή οργάνωση και ανάπτυξη είναι …δαχτυλοδεικτούμενες. Παλιά είχαμε την ΜΕΝΤ του Δημήτρη Πάππα, το ICBS του Κώστα Τσοτσουμάνου, τον Αία Ευόσμου, στη Βόρεια Ελλάδα τους Ικάρους Σερρών, την Ξάνθη και άλλες. Φωτεινό παράδειγμα ο Ερμής Λαγκαδά και ο Φίλιππος Βέροιας. Λάθος επιλογές, υπερεκτιμημένα συμβόλαια, οικονομική ασυνέπεια και κακές εξελίξεις που τις πλήρωσαν όλες οι ομάδες. Η ώρα της επανεκκίνησης είναι κοντά με συνταγή συγκεκριμένη. Νέα παιδιά, έμπειροι παίκτες, σωστή δουλειά και συγκεκριμένο ταβάνι.

Αυτό είναι το μοντέλο των Μαχητών Δόξας Πεύκων. Σοβαρή διοίκηση και νέοι άνθρωποι, ο πολύπειρος και αδικημένος Λευτέρης Χατζηκυριακίδης και δίψα για μπάσκετ. Αυτοσκοπός δεν είναι η άνοδος, είναι το μπάσκετ. H Metrosport βρέθηκε σε μια προπόνηση των Μαχητών και μίλησε με τους πρωταγωνιστές. Με 100άρα γιόρτασαν το ιστορικό ρεκόρ τους οι Μαχητές Δόξας Πεύκων!

Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη νίκησε 100-80 τους Τιτάνες Παλαμά και ολοκλήρωσε αήττητη τον 1ο γύρο στον βόρειο όμιλο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην 28χρονη ιστορία της Β’ Εθνικής. Συν τοις άλλοις, οι Μαχητές Δόξας Πεύκων «έκλεισαν» το πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχοντας εκτός από το καλύτερο ρεκόρ (13-0), την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στον βόρειο όμιλο!

Χατζηκυριακίδης : «Ανταγωνιστικός όμιλος»

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης είναι από το 1998 στα εθνικά πρωταθλήματα. Νίκησε ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα υγείας, είναι σοβαρός και χαμηλών τόνων, αλλά καλός προπονητής. Στα Πεύκα έχει το γενικό σχεδιασμό. «Είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από πέρσι. Θέλαμε να προωθήσουμε νέα παιδιά. Ο μικρότερος 16, ο μεγαλύτερος 29. Ο Τρόπος που αγωνιζόμαστε είναι το διαφορετικό και μας βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα βελτιωνόμαστε. Όταν έκανα το καλοκαίρι, αυτό ακριβώς ήθελα.

Με τη βοήθεια βέβαια της διοίκησης που μου έδωσε την απολυτή λειτουργία. Όλοι οι αθλητές είναι επιλογές δικές μου και ήθελα να δω πως θα βγει το δικό μου πλάνο. Έλειπε αυτή κατάσταση και είναι μονόδρομος πιστέψτε» είπε αρχικά. «Ο Βόρειος όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός και έχει δυνατές και συνεπείς ομάδες. Αυτό είναι το ωραίο στην κατηγορία. Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, αλλά δε μπορεί κανείς να πει ότι δε μας ενδιαφέρει. Παιχνίδι με παιχνίδι, να ικανοποιούνται τα παιδιά και να έχουμε ανάπτυξη στο δικό μας πρότυπο δουλειάς».

Η Θεσσαλονίκη γενικότερα είναι πίσω σε οικονομικές συνθήκες και αυτό φαίνεται από τα μεγαλύτερα σωματεία. «Λειτουργούμε με επαγγελματικό τρόπο, ο αθλητής έχει πολλές υποχρεώσεις. Το μπάτζετ μας είναι 25.000 ευρώ και μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό. Είμαστε συμμαζεμένο σωματείο, με πλάνο και ξεκάθαρους ρόλους». Ο πρώτος γύρος τελείωσε και οι Μαχητές κατέκτησαν πολλά αριθμητικά και  ψυχολογικά. «Το ταβάνι μας είναι η βελτίωση μέχρι τέλους, ατομικά και ομαδικά. Ευχαριστώ τα παιδιά και τη διοίκηση από καρδιάς».

Ελευθεριάδης: «Δουλειά και πίστη στους εαυτούς μας»

Ο Δάνης Ελευθεριάδης είναι ο αρχηγός της ομάδας. Η ιεραρχία σε  μία ομάδα ακόμα και στα πιο απλά είναι πολύ σημαντικό. Μας μίλησε μόνο αρχηγός, ο Δάνης Ελευθεριάδης. Νεαρό παιδί, σοβαρός και ξεκάθαρος για αυτά που λέει. «Η ομάδα πάνω από όλα είναι μια παρέα. Η επιτυχία οφείλεται σε τρεις λόγους. Πρώτον, δουλεύουμε πάρα πολύ. Καθημερινά και με στόχο. Δεύτερον, έχουμε πίστη στον εαυτό μας σαν ομάδα και ο καθένας ατομικά. Οι περισσότεροι είμαστε νέα παιδιά και θέλουμε να είμαστε βελτιωμένοι. Τρίτον, έχουμε πίστη σε κάθε παιχνίδι για την νίκη και δεν σταματάμε σε μία επιτυχία. Έτσι, θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» λέει ο αρχηγός της ομάδας.

Η διοίκηση στηρίζει τα νέα παιδιά με σκοπό την ανάπτυξη και ένα πλάνο που βγάζει υγεία με σωστές εγκαταστάσεις και πάντα κοντά στην ομάδα. Το τιμ είναι οι εξής: Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, Στέλιος Χαλκιάς, Ανέστης Χριστοφορίδης και Μιχάλης Ευθυμιάδης.
Στο ρόστερ υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ παιδιά, που ήταν σε Άρη, ΠΑΟΚ και άλλα δυνατά τμήματα. Δάνης Ελευθεριάδης, Γιώργος και Δημήτρης Απιδόπουλος, Δημήτρης και Πέτρος Γερομιχαλός, Νεκτάριος Μάρουσιτς, Δημήτρης Γράβας, Δημήτρης Στόλης, Νίκος Θεοδωράκος, Σπύρος Βαρδής, Χριστόφορος Κελεσίδης, Νίκος Γκαμούρας, Βασίλης Παπαβασιλείου, Άρης  Ταρπάγκος, Αθανάσιος  Τσούτσουκας και Αλέξανδρος Κολότσιος.

Το «ευχαριστώ» της ομάδας

Στο επίσημο site της ομάδας την Κυριακή δημοσιεύτηκε μεταξύ άλλων και το παρακάτω κείμενο. «Η ομάδα μας σήμερα έγραψε ιστορία! Κατέρριψε το ρεκόρ της ομάδας της Ξάνθης από το 2002-2003 και με δεκατρείς  συνεχόμενες νίκες κατέχει πλέον το καλύτερο αήττητο ξεκίνημα ομάδας Β’ Εθνικής στην 28χρονη ιστορία της κατηγορίας. Για τους λάτρεις των στατιστικών η Β’ Εθνική αναδιαρθρώθηκε το 1986.

Το Ηράκλειο ήταν η πρώτη ομάδα το 1991 που έφτασε το 10-0,ενώ το 2002 η Ξάνθη έφτασε στο 12-0. Σήμερα στο ξεκίνημα του 2015 η νεανική μας ομάδα έφτασε σε ένα ασύλληπτο 13-0. Αυτό που κάνει πιο σημαντικό αυτό το ρεκόρ είναι ότι οι δυο προαναφερόμενες ομάδες ήταν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί εκείνες τις χρονιές με μπάτζετ εκατομμυρίων δραχμών τότε. Αντιθέτως, η ομάδα μας που έχει και το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας σε  όλες τις εθνικές κατηγορίες, το κατάφερε αυτό ως αουτσάιντερ και με ένα από τα πιο μικρά μπάτζετ της κατηγορίας.


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή, το τεχνικό τιμ και όλους τους παίκτες μας για αυτήν την επιτυχία. Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο μια πορεία πρωταθλητισμού και την εξέλιξη νέων παικτών μέσα από τα παιχνίδια. Η μέχρι τώρα πορεία μας αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση στο στόμα. Ότι και να γίνει στη συνέχεια, προπονητές και παίκτες έγραψαν ιστορία. Τους ευχαριστούμε για τις χαρές που μας δίνουν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια