Ο αντιπρόεδρος της Λοκομοτίβ Κούμπαν, μιλά για τις εντυπώσεις του από την GBA

Ο αντιπρόεδρος της Λοκομοτίβ Κούμπαν, Γκίνας Ρουτκάουσκας με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για τον σημερινό αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του Eurocup, βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο της ΕΚΟ, στον Εύοσμο και παρακολούθησε την προπόνηση της Greek Basketball Academy.





Ο Λιθουανός παράγοντας με την πολύ σημαντική διαδρομή στον χώρο του μπάσκετ, έμεινε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα και το επίπεδο της προπόνησης που γίνεται στη GBA και η άποψη του έχει βαρύνουσα σημασία γιατί διαθέτει τεράστια εμπειρία από τον τρόπο, με τον οποίο δουλεύουν οι ακαδημίες αλλά και τα τμήματα υποδομής γενικότερα, στη Λιθουανία αλλά και στη Ρωσία.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της GBA (www.gbacademy.gr) επισήμανε: «Μπορώ να πω ότι βρήκα πολύ ενδιαφέρον το project της GBA. Τα μάτια μου έχουν δει πολλά πράγματα από τότε ήμουν στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Επίσης έχω παρακολουθήσει τον τρόπο δουλειάς στην ακαδημία του Άρβιντας Σαμπόνις και σε άλλες ακαδημίες, ρωσικές και λιθουανικές και αυτό που είδα στη GBA μου άρεσε πολύ.

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά συμμετέχουν στις προπονήσεις της Ακαδημίας. Το επίπεδο της δουλειάς είναι υψηλό και διαπίστωσα ότι και τα παιδιά απολαμβάνουν την παρουσία τους στην προπόνηση. Ο Λάζαρος και οι υπόλοιποι προπονητές δίνουν τον καλύτερο τους αυτό και μεταδίδουν την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους και τα παιδιά με τη σειρά τους ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο.

Επίσης διαπίστωσα ότι οι ιδρυτές και όσοι εργάζονται για την GBA βάζουν καινούργιους στόχους και έχουν μεγάλη όρεξη αλλά και νέες ιδέες για να βελτιώσουν κι άλλο το επίπεδο και τις συνθήκες προπόνησης, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό για την μεγαλύτερη ανάπτυξη της ακαδημίας».

Ποιος είναι ο Γκίνας Ρουτκάουσκας


Ο Γκίνας Ρουτκάουσκας γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1962 στην πόλη Πασβάλις της Λιθουανίας. Διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, υπηρετώντας το άθλημα που αγαπά από διάφορα πόστα. Υπήρξε γιατρός (1990-1992), μάνατζερ (1992-1998) και τζένεραλ μάνατζερ (1998-2007) στην πιο γνωστή ομάδα της πατρίδας του, τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με την οποία έχει συνδέσει το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του. Στη συνέχεια ανέλαβε για μια διετία (2007-2009) τη θέση του αθλητικού διευθυντή στη Ντινάμο Μόσχας ενώ την επόμενη χρονιά (2009-2010) προήχθη σε αντιπρόεδρο της ρωσικής ομάδας. Από το 2010 μέχρι το 2012 κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή της ρωσικής λίγκας. Εδώ και δυο σεζόν (από το 2012 μέχρι σήμερα) είναι ο αντιπρόεδρος της Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες ομάδες της Ρωσίας.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια