Καλαμπάκου: «Να παραμείνουμε στην τετράδα»

Σταθερή αξία στο φετινό Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αποτελεί ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μια καλή πορεία και βρίσκεται στην πρώτη τετράδα.





 Και εκεί θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται σύμφωνα με την Ασπα Καλαμπάκου. Η διεθνής γκαρντ του ΠΑΟΚ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας της, τον επικείμενο αγώνα με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, αλλά και τις προσωπικές τις φιλοδοξίες.

 Ο ΠΑΟΚ κάνει μια καλή πορεία στο Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Που μπορεί να φτάσει;

«Εμείς φιλοδοξούμε να κάνουμε καλή πορεία και στο β’ γύρο. Ο στόχος μας εξαρχής ήταν η παραμονή στην κατηγορία και θεωρώ ότι έχουμε πετύχει αυτό που θέλαμε. Θα παλέψουμε λοιπόν να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε με βασικό στόχο να είμαστε τετράδα, αν και δεν θα είναι καθόλου εύκολο το έργο μας».

Μετά από χρόνια άφησες την Αθήνα και μετακόμισες στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Πως είναι οι πρώτοι μήνες στη νέα σου ομάδα;

«Με υποδέχτηκαν θερμά στον ΠΑΟΚ. Δέσαμε αμέσως με τις συμπαίκτριές μου από την προετοιμασία και κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου. Αυτό με βοήθησε να εγκλιματιστώ γρήγορα κάτι το οποίο νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό».

Τι είναι αυτό που διακρίνει τη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Έχουμε πολύ καλό κλίμα. Δεν διαθέτουμε γεμάτο ρόστερ, αλλά υπάρχει καλή χημεία μεταξύ των παικτριών και του προπονητικού τιμ, αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο και έχει σαν αποτελέσματα την καλή πορεία»

Την περασμένη αγωνιστική κερδίσατε τον Ολυμπιακό Βόλου και τώρα έχετε το ματς με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου.

 «Ξεκινήσαμε νωθρά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε. Στο β’ μέρος παίξαμε καλή και πιεστική άμυνα, ξεφύγαμε στο σκορ και πήραμε τη νίκη. Όσον αφορά στον αγώνα με την Αναγέννηση θα είναι δύσκολος για μας. Έχουμε και το πρόβλημα της Κατωπόδη, αλλά παρόλα αυτά θα τα δώσουμε όλα για να συνεχίσουμε τις επιτυχίες. Είναι μια δύσκολη έδρα αυτή του Ρυσίου θέλουμε τη νίκη που θα μας βοηθήσει και στον ψυχολογικό τομέα».

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι;

«Βασική προτεραιότητα είναι να τελειώσω τα ΤΕΦΑΑ και παράλληλα να κάνω όσο καλύτερη μπασκετική πορεία μπορώ. Ελπίζω να μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω κάτι καλό. Μακάρι να έρθει στο μέλλον και η ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια