ΔΑΣΩ: «Το νόμιμο είναι και ηθικό;»

Από τον ΔΑΣΩ πήραμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι ανακοίνωση:












«Το σωματείο μας διαπίστωσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και δικαιολογημένη ανησυχία, ότι χορηγός του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, που διαφημίζεται στην επίσημη φανέλα που χρησιμοποιούν οι διαιτητές όλων των κατηγοριών της ΕΚΑΣΘ, είναι η επιχείρηση που διατηρεί παράγοντας ομάδας που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα, με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτό προκάλεσε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση στους αθλητές και τα μέλη της ομάδας μας, γιατί δημιουργείται φόβος ότι μπορεί η χορηγία αυτή να γεννά και συνθήκες διακριτικής αντιμετώπισης του σωματείου αυτού. Στον συγκεκριμένο αγώνα ο εν λόγω παράγοντας καθόταν στον πάγκο της ομάδας του χωρίς να δηλωθεί στο φύλλο αγώνα (το πιστοποιεί το βίντεο που αναρτά στο διαδίκτυο η συγκεκριμένη ομάδα).

Ο τελευταίος φίλαθλος αντιλαμβάνεται ότι, αν υπάρχουν αποφάσεις των διαιτητών υπέρ του παραπάνω σωματείου, αυτές θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη καχυποψία και θα γεννούν εντάσεις και προστριβές. Αυτά δεν είναι θεωρίες, αλλά πραγματικότητα που τη ζήσαμε και εμείς και οι άλλες ομάδες, που φοβούνται να αναφέρουν το γεγονός και απέτρεπαν και εμάς, γιατί μπορεί (;) να μας αντιμετωπίσουν εχθρικά οι άνθρωποι της ΚΕΔ.

Γνωρίζουμε επομένως εκ των προτέρων ποια θα είναι η συνέχεια. Εμείς όμως δεν δειλιάζουμε και δεν εξαρτιόμαστε από κανένα, ούτε ζητήσαμε χάρες, ούτε σκοπεύουμε σε πρωταθλητισμό χωρίς όρια.

Καλέσαμε, με επίσημο έγγραφό μας, τα αρμόδια όργανα του αθλήματος να εξετάσουν το θέμα και περιμένουμε την ανταπόκρισή τους. Το ενδεχόμενο υλικό όφελος του Συνδέσμου Διαιτητών, δεν μπορεί να βλάπτει τόσο σοβαρά την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ, αλλά και την αξιοπιστία των ιδίων των διαιτητών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέλος, ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και σίγουρα δεν είναι και αναγκαίο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια