Νέα απάντηση του ΔΑΣΩ για το θέμα της χορηγίας στη φανέλα του ΣΔΚΘ

Από το ΔΣ του ΔΑΣΩ πήραμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι απάντηση στο πρόσφατο κείμενο του Δημήτρη Ιατρού για τη χορηγία στη φανέλα του ΣΔΚΘ:









«Η απαντητική δήλωση του κ. Δημήτρη Ιατρού στην δημοσίευσή μας σχετικά με τη χορηγία στο Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, στην ουσία δικαιώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την πρωτοβουλία που πήραμε να αναφέρουμε το πρωτοφανές αυτό γεγονός και να ζητήσουμε την λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων.

Πρωτίστως χαιρόμαστε επειδή ο ίδιος, χωρίς να κατονομάζεται από εμάς, ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του, άσχετα από την προσπάθειά του να τις δικαιολογήσει.

Από όσα αναφέρει ο κ. Ιατρού, πολλά είναι απολύτως ανακριβή. Είναι γνωστό σε όλους ότι συνδέεται ιδιαίτερα με την ομάδα μπάσκετ του Πειραματικού, που είναι και χορηγός της, όπως και ο ίδιος παραδέχεται. Στον πρόσφατο μεταξύ μας αγώνα καθόταν στον πάγκο της ομάδας αυτής χωρίς να αναγράφεται στο φύλλο αγώνα που έχουμε στα χέρια μας, επομένως κακώς του επιτράπηκε από τους διαιτητές.

Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που τον συνδέουν με την ομάδα αυτή με διάφορες ιδιότητες, μεταξύ αυτών και του προπονητή, επομένως είναι ατελέσφορος ο ισχυρισμός ότι η ομάδα έχει περάσει στα χέρια άλλης εταιρείας, αφού άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο.  

Εννοείται ότι για όλα αυτά, υπάρχουν στη διάθεση οποιουδήποτε, πολλά δημοσιευμένα στοιχεία.

Ποια είναι η θέση της ΕΚΑΣΘ και του Συνδέσμου Διαιτητών, όπου ομολογεί ο κ. Ιατρού, ότι κάθεται στον πάγκο της ομάδος του Πειραματικού (χωρίς να είναι παράγοντας, σύμφωνα με δική του δήλωση); Σε ποιο κανονισμό, διεξαγωγής πρωταθλημάτων, προβλέπεται να κάθεται στον πάγκο ομάδος ο χορηγός του Συνδέσμου Διαιτητών και ομάδας;

Θα θέλαμε να ενημερωθούμε και εμείς οι αδαείς περί τούτου και να γεμίσουμε τον πάγκο της ομάδας μας με χορηγούς. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν ασχοληθήκαμε ούτε με την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Ιατρού, ούτε με τον τρόπο που την προβάλλει.


Μας αφορά όμως το γεγονός ότι χορηγεί το Σύνδεσμο Διαιτητών και τα πρόσωπα, που ανήκουν σε αυτόν, τα οποία διαιτητεύουν μετά τους αγώνες της ομάδας του. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό αφορά και την ΕΚΑΣΘ, το Σύνδεσμο Διαιτητών, αλλά και κάθε υπερκείμενη αθλητική και όχι μόνο Αρχή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια