Μουράτος: «Μπορούσαμε το μετάλλιο»

Ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία της Εθνικής Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, ο Βασίλης Μουράτος, έκανε τον απολογισμό της διοργάνωσης, ενώ τόνισε πως η τέταρτη θέση ήταν επιτυχία για την «γαλανόλευκη».




Έχοντας παραστάσεις στην Εθνική Παίδων, της οποίας ήταν βασικό στέλεχος την περασμένη σεζόν, όταν αυτή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουκρανίας, ο Βασίλης Μουράτος αγωνίστηκε για λογαριασμό της Εθνικής Εφήβων και τα πήγε περίφημα. Ο γκαρντ των Αγίων Ανάργυρων έδωσε πολύτιμες λύσεις στον Ηλία Παπαθεοδώρου, μετρώντας 5,2 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Ήδη, μάλιστα, το όνομά του έχει γραφτεί για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Νέα Κηφισιά, με τον 17χρονο γκαρντ να βγαίνει κερδισμένος -και μόνο- από μια τόσο απαιτητική διοργάνωση.

Η Εθνική Εφήβων κατέλαβε την τέταρτη θέση της διοργάνωσης και λίγες ώρες μετά την επιστροφή της «γαλανόλευκης» στην Αθήνα ο νεαρός άσος μίλησε στο Superbasket.gr για όλα, θέτοντας νέους στόχους για το μέλλον.

Αρχικά, θα ήθελα να κάνεις μια μικρή αποτίμηση της διοργάνωσης τώρα που γυρίσατε στην Αθήνα.

«Σίγουρα ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση για εμάς. Η 4η θέση ήταν επιτυχία για εμάς. Θα μπορούσαμε το μετάλλιο βέβαια όμως η συνολική προσπάθεια μας άφησε ικανοποιημένους».

Τι έλειψε, κατά την γνώμη σου, από την Εθνική και δεν ήρθε το μετάλλιο;

«Δεν πιστεύω ότι έλειψε κάτι.  Χάσαμε σαν ομάδα. Ίσως η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης να έπαιξε το ρόλο της όμως η ήττα είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποκομίσουμε πολλά μαθήματα από αυτή την ιστορία!»

Η Σερβία αποδείχθηκε κακός μας δαίμονας στην διοργάνωση. Η Τουρκία μας κέρδισε στην πρώτη φάση. Αυτές οι δύο ήταν οι φιναλίστ της διοργάνωσης. Είχατε φανταστεί τον εαυτό σας στην θέση είτε των Σέρβων, είτε των Τούρκων στον τελικό;

«Όταν είδαμε την ατμόσφαιρα χθες στον τελικό νιώσαμε όλοι μια μικρή πίκρα!  Ξέραμε μέσα μας ότι η Σερβία ήταν ένας βατός αντίπαλος που αν είχαμε δώσει έμφαση στις λεπτομέρειες θα είχαμε κερδίσει!  Η Τουρκία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα θεωρώ ισάξια με εμάς και δίκαια βρέθηκε στον τελικό».

Οι Τούρκοι κατέκτησαν την διοργάνωση ως οικοδεσπότες. Πιστεύεις πως εάν γινόταν η διοργάνωση στην Ελλάδα θα είχατε ανάλογη πορεία με αυτή των Τούρκων;

«Δεν ξέρω αν θα είχαμε την ίδια πορεία πάντως η ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι Τούρκοι ήταν κάτι ξεχωριστό.  Ήταν σαν 6ος παίκτης!»

Το κλίμα εντός της ομάδας έπαιξε τον ρόλο του στην πορεία σας στην διοργάνωση;

«Πιστεύω σε μεγάλο βαθμό ναι. Το ότι μείναμε ενωμένοι στα δύσκολα μας έφερε στη τετράδα!  Καθένα από τα παιδιά ήταν ξεχωριστά και ιδιαίτερα! Αυτό ήταν το κρυφό μας όπλο!  Ότι ήμασταν μαζί και κάθε λάθος το συζητάγαμε και το διορθώναμε».

Η συνεργασία σου με τον coach, Ηλία Παπαθεοδώρου, πώς ήταν;

«Από τις καλύτερες συνεργασίες που θα μπορούσε να έχει παίκτης με προπονητή! Με βοήθησε να μάθω πολλά και να αλλάξω νοοτροπία».

Αυτό που σου μένει εσένα προσωπικά από την διοργάνωση τι είναι;

«Ότι είναι πολύ δύσκολο να σταθείς σε υψηλό επίπεδο αν δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος στο παιχνίδι!  Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να αγωνίζομαι με μεγαλύτερα παιδιά και το μόνο που έκανα ήταν να έμπαινα μέσα και απλά να το ευχαριστιόμουν! ‘Ολη η διοργάνωση ήταν μια γιορτή».

Έχοντας εμπειρία από Εθνική Παίδων και τώρα Εφήβων, σου ανοίγει η όρεξη για Εθνική Νέων και αργότερα την Ανδρών;

«Σίγουρα η εθνική Ανδρών είναι ένα όνειρο ζωής!  Για να φτάσουμε, όμως, εκεί χρειάζεται άφθονη δουλειά και σκυμμένο κεφάλι γι’ αυτό δεν θέλω να πω πολλά λόγια!  Ότι είναι να γίνει θα γίνει ο καθένας ανταμείβεται όπως δουλεύει».

Οι στόχοι σου για το μέλλον ποιοι είναι;

«Να δουλέψω σκληρά και να μπορέσω να καταξιωθώ στο υψηλό επίπεδο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια