Σλούκας: «Η μεγάλη σφαλιάρα και το μάθημα»

Είναι μόλις 24 χρονών. Η παρουσία του όμως είναι από τις πλέον οικείες στους φίλους του μπάσκετ. Ουσιαστικά από το 2007 (τότε κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων συμπτωματικά στην Ισπανία) ως σήμερα, έχει βρει τον τρόπο να τρυπώσει στις συνειδήσεις όσων αγαπούν το άθλημα.





Γεννημένος το 1990, ο Κώστας Σλούκας για ένα ακόμη καλοκαίρι φορά το εθνόσημο και ετοιμάζεται για μια μεγάλη διοργάνωση.

-Βετεράνος ετών 24;

«(γελάει) Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει αρκετές προετοιμασίες με την Εθνική Ανδρών και πριν από την Ανδρών με τις μικρές Εθνικές. Ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος για μένα σε αυτή τη φάση: Να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, για μια θέση στη δωδεκάδα».

-Είστε αρκετοί οι... παλιοί γνώριμοι από τις μικρές εθνικές ομάδες που ανέφερες. Πέντε παιδιά που πανηγυρίσατε μαζί στη Ρόδο, βρίσκεστε κι εδώ τώρα...

«Θεωρώ πως κάπου είναι η φυσική εξέλιξη. Όπως το 2004 έγινε μια αλλαγή σκυτάλης, έτσι σιγά σιγά με το χρόνο και όταν πρέπει να ενσωματωθούν οι νέες γενιές και θα συνεχίσει να γίνεται. Είναι η φυσική συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ταλέντο στην Εθνική Ομάδα σε κάθε επίπεδο».

-Υπάρχουν τέσσερα καινούρια πρόσωπα στην Εθνική Ανδρών, ένας αριθμός μάλλον μεγάλος σε σχέση με προηγούμενες κλήσεις. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να δεθούν αυτά τα παιδιά με εσάς;

«Είναι δύσκολο, γιατί υπάρχει λίγος χρόνος και θα πρέπει να προσαρμοστεί ο οποιοσδήποτε πολύ γρήγορα. Αλλά γίνεται ευκολότερο, γιατί είναι ότι όλοι καλοί χαρακτήρες, παλεύουν σε κάθε προπόνηση και κάνουν το καλύτερο δυνατό. Όλοι κατανοούμε άλλωστε πως το ζητούμενο είναι να δεθεί η ομάδα και να παρουσιαστεί έτοιμη στην Ισπανία».

-Ποιος είναι ο ρόλος σε όλη αυτή τη διαδικασία των παλιότερων;

«Σημαντικός! Είναι εκεί, σε συμβουλεύουν, σε επιπλήττουν όπου χρειάζεται, είναι και μέντορες πολλές φορές μέσα και έξω από το γήπεδο».

-Γιατί είσαι εδώ;

«Έχουμε γίνει... γραφικοί, αλλά θα το ξαναπούμε... Είναι χαρά να είσαι εδώ, είναι χαρά να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου. Από την πρώτη στιγμή που έπαιξα μπάσκετ ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ με την Εθνική Ομάδα και αν είμαι καλά θα δηλώνω το παρών όποτε με καλεί».

-Έχεις ζήσεις καλές στιγμές με την Εθνική Ανδρών, αλλά και αρνητικές. Όπως η περσινή πορεία. Πόσο πολύ είναι στο μυαλό σου;

«Το περσινό ήταν μεγάλη σφαλιάρα! Ξεκινήσαμε με υψηλούς στόχους, μεγάλα λόγια και η αλήθεια είναι ότι αποτύχαμε παταγωδώς. Και αυτό θα είναι εκεί, στο μυαλό μας για να γίνει μάθημα. Θα βαδίσουμε διαφορετικά: Με χαμηλά το κεφάλι, δουλειά και λίγα λόγια».

-Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο εδώ;


«Το ότι είναι όλοι καλά παιδιά! Όλοι χωρίς καμία εξαίρεση δουλεύουν πολύ, δεν υπάρχει γκρίνια, δεν αποσπάται κανείς. Είμαστε όλοι επαγγελματίες που έχουμε ένα στόχο και χαίρομαι που είμαι συμπαίκτης με αυτά τα παιδιά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια