Τάσος Τζιότζιος: “Είμαστε μία πραγματική ομάδα”

Ο Άρης έφτασε στο Βόλο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, κουβαλώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλονίκης και αποχώρησε από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας με αυτόν του πρωταθλητή Ελλάδος. 








Ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, Τάσος Τζιότζιος, μίλησε στο basket.gr για αυτή τη μεγάλη επιτυχία που καταφέρανε να βγάλουνε εις πέραν τα 12 κορίτσια του, αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και στο γεγονός πως η ομάδα του ολοκλήρωσε την διοργάνωση δίχως να χάσει αγώνα.

-Ο Άρης και πάλι πρωταθλητής Ελλάδος στις κορασίδες, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Αυτός ήταν και ο στόχος της ομάδας όταν φτάσατε στο Βόλο;

“Ειλικρινά, όχι! Ήρθαμε για να έχουμε μία θέση στην τριάδα, κάτι που πέρυσι το χάσαμε. Βήμα-βήμα όμως κερδίζαμε κάτι. Ξεκινήσαμε καλά και αυτό μας έδωσε και την ψυχολογία. Θεωρώ πως ήμασταν πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι και γι’ αυτό δεν χάσαμε και κανένα παιχνίδι στο τουρνουά.

-Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Ιωνίας και είδαν τα παιχνίδια του Άρη, συμφώνησαν πως η ομάδα σας ήταν η καλύτερη, γιατί ήταν και η πιο πλήρης σε όλες τις θέσεις. Ήταν το rotation το κλειδί;

“Δεν το λέω επειδή είναι η ομάδα μου, αλλά ο Άρης ήταν πιο ομάδα από τις έξι που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όχι μονάχα στο rotation, αλλά και στο παιχνίδι, έτσι όπως παίζαμε ήμασταν αυτοί που είχαμε καλές καλύψεις. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Είμαστε μια πραγματική ομάδα και αυτό είναι ένας στόχος μας εδώ και δύο χρόνια που δουλεύουμε με αυτά τα παιδιά”.

-Σκοράρατε στο σύνολο πέντε παιχνιδιών 278 πόντους, εκ των οποίων τους 87 τους έβαλε η MVP της διοργάνωσης, Έλενα Τσινέκε. Σίγουρα όλα τα παιδιά προσπάθησαν για να έρθει η πρωτιά, όμως η Έλενα ήταν αυτή που στα δύσκολα, βγήκε λιγάκι πιο μπροστά;

“Στην κυριολεξία, η παίκτρια που έκανε την διαφορά, δεν ήταν η Έλενα, αλλά η Κατερίνα, ασχέτως αν όλοι όσοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια έχουν διαφορετική γνώμη, γιατί η Έλενα σκοράρει. Αυτή που κάνει την τρομερή δουλειά είναι η Κατερίνα. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν θέλω να αδικήσω κανένα παιδί, να πω κάτι ιδιαίτερο. Όλα μαζί έχουν δουλέψει. Πιστεύω πως σε αυτή την ομάδα υπάρχει πολύ ταλέντο και στο μέλλον θα στηρίξουν τον Άρη και θα τον βοηθήσουν να πάει πολύ ψηλά”.

-Μετά τον νικηφόρο αγώνα επί της Ένωσης Γαλάτσίου όπου κάνατε και το 3-0, αντί να πάτε στο ξενοδοχείο πήρατε τα κορίτσια και πήγατε βόλτα στην παραλία του Βόλου.
Χρειαζόσασταν ένα διάλειμμα, να ηρεμίσουν και αθλήτριες;

“Πιστεύω ότι χρειαζόταν. Μας βοήθησαν και τα αποτελέσματα για να πάρουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης. Ουσιαστικά όμως, η μεγάλη χαλάρωση ήταν μετά το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο και αφού σηκώσαμε το Κύπελλο. Τώρα τα παιδιά έχουν όλο το χρόνο να ηρεμήσουν, γιατί τα πόδια τους εδώ και δυόμισι μήνες είχαν βαρύνει τόσο πολύ”.

-Υπήρξαν δυσκολίες κατά την προετοιμασία σας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα; Τα κορίτσια είχαν να σκεφτούν πέρα από το μπάσκετ, τα μαθήματα και τις εξετάσεις τους.

“Όχι! Στην περίοδο των εξετάσεων τα παιδιά έκαναν κάθε μέρα δύο και δυόμισι ώρες προπόνηση. Απλώς, είναι κάτι που όλοι μαζί το έχουμε συζητήσει και το έχουμε βάλει στον προγραμματισμό, τα παιδιά από πριν έχουν ετοιμάσει τους χρόνους τους, έχουν βάλει τις προτεραιότητές τους και βασικά, έχουν οργανώσει τον χρόνο τους. Αυτό είναι όλη η ιστορία”.

-Υπάρχουν παιδιά από την ομάδα των κορασίδων που μπορούν να προωθηθούν στη γυναικεία ομάδα;

“Βήμα-βήμα, πριν πάμε στο γυναικείο του Άρη, κάποια από αυτά τα κορίτσια θα πλαισιώσουν τις νεανίδες και αντίστοιχα οι νεανίδες το γυναικείο. Βήμα-βήμα. Δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα για παιδιά που είναι κορασίδες να πάνε σε μια γυναικεία ομάδα στην Α1. Είναι πολύ μακριά. Ας τις κρατήσουμε στις νεανίδες γα να μην πάρουν και τα μυαλά τους αέρα. Έχουν πάρα πολλά να μάθουν. Το καλό είναι πως είναι κρατάνε χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουν να δουλεύουν στο παρκέ”.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια