Σπυριδοπούλου: «Το Ελληνικό αξίζει να παίξει στην Ευρώπη»

Η Άννα Σπυριδοπούλου υπέγραψε την τελευταία νίκη του Ελληνικού που κατέκτησε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του μίλησε στο Sport24.gr για την γλύκα των δύο πρώτων τίτλων της καριέρας της!









Το Ελληνικό έγραψε ιστορία κατακτώντας το φετινό νταμπλ στην Α1 γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του με την Άννα Σπυριδοπούλου να πανηγύρισε τους πρώτους τίτλους της καριέρας της και όπως παραδέχθηκε στο www.sport24.gr και τον Πάρη Τσελεπίδη είναι έτοιμη για πολλούς ακόμη.

Κι αν ο σοφός λαός αναφέρει: «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» η διεθνής Σερραία φόργουορντ του Ελληνικού θέλει να γευτεί κι άλλους τίτλους στην καριέρα της τώρα που έγινε η αρχή.

Πρώτα στην Κω στο Final Four του Κυπέλλου στις 18 Μαρτίου κόντρα στον Παναθηναϊκό όταν η Ανθή Μπαλτά ευστόχησε από δική της πάσα και χθες στην Βούλα φρόντισε να πραγματοποιήσει την καλύτερή της εμφάνιση με 23 πόντους στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ με τον Πρωτέα.

Η Σπυριδοπούλου έβαλε το κερασάκι της φετινής χρονιάς του Ελληνικού, αφήνοντας που λένε το καλύτερο για το τέλος, με 23 πόντους έχοντας 1/1 βολές, 5/7 δίποντα και 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα τινάζοντας το TENDEX στο 0,907 με την ίδια να σχολιάζει: «Εμπαιναν όλα μέσα», και να προσθέτει:

«Ένιωθα από το ζέσταμα ότι ήμουνα σε καλή μέρα. Από την προπόνηση της Δευτέρας ωστόσο νιώθαμε όλες ότι θα κερδίζαμε και αυτό το παιχνίδι και θα πανηγυρίζαμε το πρωτάθλημα και το νταμπλ».

Για την κατάκτηση του νταμπλ δεν έκρυψε πως: «Η κατάκτηση του νταμπλ ήταν στόχος εξ αρχής για την ομάδα μετά από την περσινή πορεία», ενώ για το ποιος τίτλος ήταν πιο δύσκολος από το πρωτάθλημα ή το κύπελλο η Σπυριδοπούλου φρόντισε να είναι ξεκάθαρη.

«Μιλάμε για δύο διαφορετικούς θεσμούς. Στο Final Four του Κυπέλλου όλα κρίνονταν μέσα σε δύο ημέρες και κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στην εκπνοή. Στο πρωτάθλημα αποδείξαμε όλη την χρονιά ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και το κατακτήσαμε με μία ήττα. Αυτή από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια που ίσως ήταν και το μόνο μας στεναχώρησε. Κι αυτό γιατί θέλαμε να κατακτήσουμε το νταμπλ αήττητες. Η πορεία μας ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήταν αλλά ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής μας δουλειάς».

Για το ότι η σειρά των τελικών των πλέι οφ κόντρα στον Πρωτέα Βούλας ξεκίνησε με ένα 2-0 νικών υπέρ του Ελληνικού σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής σχολίασε: «Ακόμη και 0-0 να ήταν πάλι εμείς θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Και πάλι κάναμε ένα νέο 2-0 και θα θέλαμε δύο ακόμη νίκες. Με ένα 2-0 που ήρθε παρά το ότι δεν είχαμε τα παιχνίδια που έδωσε ο Πρωτέας Βούλας με τον Παναθηναϊκό αλλά φροντίσαμε να διαχειριστούμε μέσα από τις προπονήσεις την αποχή μας από τα παιχνίδια αναμένοντας τον αντίπαλό μας».

Για το δικό της παιχνίδι σχολίασε: «Πράγματι έκανα ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι που ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι μίας απόλυτα πετυχημένης χρονιάς για την ομάδα με την κατάκτηση του νταμπλ για το Ελληνικό. Ένα νταμπλ που ήταν και το πρώτο στην καριέρα μου όπως και οι πρώτοι μου δύο τίτλοι που με γλύκαναν και θέλω να κερδίσω πολλούς ακόμη περισσότερους στην καριέρα μου».

Κι όσο για την επόμενη μέρα δεδομένου ότι το συμβόλαιό της με το Ελληνικό ήταν μόνο για την φετινή χρονιά τόνισε: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε αφού η χρονιά μόλις τελείωσε». Η Σπυριδοπούλου πάντως δεν αρνείται επιστροφή της στο εξωτερικό μετά από την περσινή της εμπειρία στην Σουηδία με την Σόλνα λέγοντας: «Γιατί όχι. Η εμπειρία μου στην Σουηδία ήταν απίστευτη και θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά σε ομάδα του εξωτερικού».

Πως όμως βλέπει την επόμενη χρονιά για το Ελληνικό; Η διεθνής Σερραία φόργουορντ κατέθεσε και την δική της άποψη επισήμανε: «Το Ελληνικό θα πρέπει να παίξει και βέβαια στην Ευρώπη. Αποτελεί μία ομάδα με αξιοζήλευτη οργάνωση και αν συνεχίσει να υπάρχει μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο Αθηναϊκό.

Ο Γιώργος Λεριώτης είναι ο αφανής ήρωας της όλης προσπάθειας ενώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελένη Καπογιάννη. Την προπονήτριά μας που παρά τον τραυματισμό μου το καλοκαίρι με εμπιστεύτηκε όπως και τους συνεργάτες της που θέλω να πιστεύω ότι τους δικαίωσα. Όπως και όλοι μας δικαιώσαμε το θέλω της διοίκησης για την κατάκτηση του νταμπλ με μυστικό το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε».


Για την ιστορία η 26χρονη Σπυριδοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της από την ΑΕΣ, ομάδα των Σερρών, και ακολούθως αγωνίστηκε κατά σειρά σε Πανσερραϊκό, Μέγα Αλέξανδρο, Άρη, Τερψιθέα και Σόλνα πριν το περασμένο καλοκαίρι πάρει μεταγραφή στο Ελληνικό και κατακτήσει το νταμπλ. Κι όσον αφορά τις μέρες που θα ακολουθήσουνε είπε: «Καιρός για ξεκούραση με το μυαλό μου να είναι και στην Εθνική ομάδα που έχει μπροστά της το Ευρωμπάσκετ του επόμενου καλοκαιριού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια