Τζόνσον: «Υπερήφανη για το Ελληνικό»

Το Ελληνικό κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Α1 και η Λικέντρα Τζόνσον έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται υπερήφανη για την ομάδα της.










Η 25χρονη Αμερικανίδα φόργουορντ-σέντερ, η οποία έκανε θραύση (19 π., 7/14β., 6/11δ., 10ρ., 1ασ. 2κλ., 3κοψ. σε 29:52) και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, μίλησε στο www.superbasket.gr  και φρόντισε να μην κρύψει την ικανοποίησή της για την επιλογή της να αφήσει την Σουηδία και την πρωταθλήτρια Νόρκοπινγκ για το Ελληνικό, το οποίο αποτελεί την δεύτερή της οικογένεια! Επίσης, η Λικέντρα Τζόνσον επισήμανε την δουλειά που γίνεται που γίνεται στην ομάδα της, τον τρόπο που το Ελληνικό την καλωσόρισε αλλά και τις όμορφες αναμνήσεις που αποκόμισε από το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών στην Κω.

Νιώθεις δικαιωμένη για την απόφασή σου να συνεχίσεις την καριέρα σου στο Ελληνικό μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της Α1;

«Είμαι πραγματικά ευλογημένη που είμαι μέλος μίας σπουδαίας ομάδας. Μου αρέσει πραγματικά να αγωνίζομαι για το Ελληνικό, όχι γιατί κατακτήσαμε το Κύπελλο και τερματίσαμε στην πρώτη θέσης της κανονικής περιόδου, αλλά επειδή όλη η δουλειά που κάναμε μάς έφερε ως εδώ. Είναι μία πολύ καλή εμπειρία και είμαι πολύ υπερήφανη για την ομάδα μας».

Η μέχρι στιγμής πορεία του Ελληνικού αποτελεί κι ένα μήνυμα ενόψει των play offs; Ποια είναι τα στοιχεία που οδηγούν  την ομάδα σου σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία; 

«Αυτό που μας κάνει μία επικίνδυνη ομάδα, είναι το γεγονός ότι όλες γνωρίζουμε τον ρόλο μας. Δεν προσπαθούμε να πιέσουμε κάτι. Οταν φτάνουμε στο παιχνίδι, όλες οι παίκτριες είτε οι βασικές είτε εκείνες που έρχονται από τον πάγκο, γνωρίζουν τι αναμένεται να κάνουν. Οι ηγέτες μας κάνουν καταπληκτική δουλειά στο να μας κρατούν συγκεντρωμένες σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν κοιτάμε πολύ μακριά, μένουμε στο παρόν και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

Η προπονήτριά σας, Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε πως κατακτήσατε το Κύπελλο κάνοντας την χειρότερη φετινή εμφάνιση στον τελικό. Πού πιστεύεις μπορεί να φτάσει το Ελληνικό;

«Συμφωνώ  με την κόουτς Ελένη πως αυτό ήταν το χειρότερο επιθετικά παιχνίδι μας. Πιστεύω πως αν παίξουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, πως θα είμαστε πραγματικές καλές, αλλά καμία ομάδα δεν είναι τέλεια. Θα έχουμε και άσχημα παιχνίδια, αλλά πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να νικάμε. Η άμυνά μας μάς έχει σώσει φέτος. Αν παίζουμε πολύ καλή άμυνα ή αν βρούμε άλλα πράγματα για να βοηθήσουμε την ομάδα να παίρνει τις νίκες, ξέρουμε πως και η επίθεση θα ακολουθήσει».

Πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι ποιες εντυπώσεις σου έμειναν από το Final 4 του Κυπέλλου στην Κω;

«Ηταν υπέροχα. Το ξενοδοχείο ήταν σε μία πολύ καλή τοποθεσία, καθώς μόνο μακριά δεν ήταν από το γήπεδο, ενώ περπατώντας μπορούσαμε να πάμε και στα μαγαζιά. Ηταν διασκεδαστικό που βγαίναμε έξω και περπατούσαμε κοντά στην θάλασσα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αν είχαμε χρόνο».

Θα ήθελα να μας πεις και λίγα λόγια για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα σου και κατά πόσο είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι μακριά από την χώρα σου;

«Η ομάδα και οι συμπαίκτριές μου έχουν κάνει την εμπειρία μου στην Ελλάδα, να είναι μια εμπειρία ζωής. Από την στιγμή που ήρθα, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μου δείχνουν αγάπη. Γύρω από την ομάδα επικρατεί οικογενειακή ατμόσφαιρα. Φροντίζουμε η μία την άλλη και αυτό κάνει τα πράγματα λιγότερο δύσκολα παρόλο που αγωνίζομαι μακριά από το σπίτι μου. Το μοναδικό δύσκολο κομμάτι είναι ότι βρίσκομαι μακριά από την κόρη μου. Οι περισσότερες επαγγελματίες παίκτριες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, το κάνουν για να τελειοποιήσουν το παιχνίδι τους και αυτό είναι το ιδανικό για εμένα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια