Το πρωτάθλημα των νεανίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ επέστρεψε στη Δράμα

Ο πρώτος τίτλος των διοργανώσεων υποδομής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την περίοδο 2013-14 απονεμήθηκε στο κλειστό των Ποταμουδίων της Καβάλας. Τον κατέκτησαν οι Τιτάνες Δράμας στις νεανίδες, νικώντας την κάτοχο του πρωταθλήματος Ένωση Καβάλας με σκορ-«καρμπόν» του πρώτου αγώνα (40-53).


Όπως διαβάζουμε στο http://www.kavala-sports.gr, το ντέρμπι ήταν αντάξιο της σημασίας του. Δύο πολύ καλές ομάδες, αυτές που κερδίζουν τα τρόπαια από το 2009, αναμετρήθηκαν και για το φετινό σε μία μάχη καθοριστική. Η Ένωση δεν ήθελε απλά τη νίκη, αλλά και διαφορά μεγαλύτερη των 14 πόντων για να καλύψει το σε βάρος της 54-40 του πρώτου παιχνιδιού στη Δράμα. Το ‘κανε πέρυσι, κλήθηκε να το επαναλάβει φέτος. Οι Τιτάνες είχαν αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά και την πίεση ότι αγωνιζόντουσαν εκτός έδρας. Συν τοις άλλοις, αν και το υλικό τους είναι υψηλού επιπέδου, έπρεπε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς με 7 παίκτριες όλες κι όλες. Οπότε, μ’ αυτά τα δεδομένα, η τακτική είχε πολύ μεγάλη σημασία κι όπως αποδείχθηκε, ο Σάκης Γαϊτάνης είχε τον τρόπο. Τον εφάρμοσε κι έκανε «ματ» στην Ελένη Κωνσταντινίδου.

Στο α’ δεκάλεπτο η Ένωση έπαιξε όπως έπρεπε. Με πολλές διεισδύσεις που είχαν σκοπό να φορτώσουν με φάουλ τις παίκτριες της αντίπαλης ομάδας. Η αριθμητική υπεροχή ήταν ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η ποιότητα των Τιτάνων. Πράγματι, πήρε σφυρίγματα (7 φάουλ οι φιλοξενούμενοι), αλλά η αστοχία στις βολές δεν της επέτρεψε να αρχίσει να «χτίζει» διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έβαλε τους 9 πόντους με 2 δίποντα της Παναγιωτίδου και 5 βολές. Έτσι, όχι μόνο δεν προηγήθηκε αλλά έχανε 9-16 αφού από την άλλη πλευρά η Γαϊτάνη (6π.) και η Αρσένογλου (5π.) κυριαρχούσαν κάτω από τα καλάθια. Με την εκ των υστέρων γνώση, το ματς τέλειωσε στο 15’. Σ’ εκείνο το σημείο οι Τιτάνες προηγήθηκαν 13-25 (12π. η Γαϊτάνη) και η Ένωση που δεν είχε ούτε μακρινό σουτ αλλά ούτε και την ικανότητα να μπλοκάρει τα ατού των αντιπάλων, έπρεπε σε 25 λεπτά να βάλει 27 πόντους περισσότερους. Και όταν σ’ ένα ματς γυναικών μια ομάδα πάει συνήθως ως τους 55-60 πόντους, το να γυρίσει το σκορ από 13-25 σε, π.χ., 62-47 είναι πολύ μα πολύ δύσκολο. Ο έμπειρος κόουτς των Τιτάνων το ήξερε καλά αυτό και έδωσε εντολή για επιθέσεις υπομονής. Πλέον, ο χρόνος ήταν ο πιο μεγάλος εχθρός της Ένωσης. Δεν βοήθησε ούτε η αναμενόμενη χαλάρωση που επήλθε από πλευράς φιλοξενούμενων (η διαφορά μειώθηκε αισθητά, 23-26 στο 19’34).

Στο γ’ δεκάλεπτο η Λύρου, με καλάθια ουσίας μα και ψυχολογίας, έδωσε τους πόντους που χρειαζόταν η καβαλιώτικη ομάδα και στο 24’10 πέρασε μπροστά με 32-30. Οι Τιτάνες αντέδρασαν ψύχραιμα σε δύο χρόνους. Πρώτα έκαναν σερί 0-5 με καλάθι της Γαϊτάνη και ένα πολύ δύσκολο τρίποντο της Αρσένογλου. Μετά άρχισαν να παίζουν ξανά με το χρόνο. Στο 30’ το σκορ ήταν 35-35 και το +15 έμοιαζε, πια, με προσπάθεια επίτευξης του ακατόρθωτου. Ποια ακριβώς ήταν η ψυχολογία των κοριτσιών εκείνη τη στιγμή, αποτυπώθηκε ανάγλυφα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Ένωση ήθελε πόντους, οι Τιτάνες τους έβαζαν. Από παντού! Με σερί 0-9 προηγήθηκαν 35-44 στο 33’ και μετέτρεψαν το υπόλοιπο ματς σε τυπική διαδικασία. Για την ιστορία, η διαφορά ανέβηκε στους 13 στο 37’ (39-52) κι έμεινε εκεί.

Δεκάλεπτα: 9-16, 23-26, 35-35, 40-53
ΈΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ (Κωνσταντινίδου): Σιδηροπούλου 4, Λουπεϊδου 7, Καλαϊτζή 3, Λύρου 14 (1), Ζιώγα 4, Μιχαηλίδου 4, Παναγιωτίδου 4.
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ (Γαϊτάνης): Στάικου 4, Δημητρακούδη 7 (1), Αραμπατζή 7 (1), Γαϊτανίδου 4, Αρσένογλου 11 (2), Γαϊτάνη Ε. 20, Φούντα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια