Κοροκυθάκης: «Στόχος των Μαχητών Δόξας Πεύκων η γρήγορη σωτηρία»

Εν όψει της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν της Β΄ Εθνικής την Κυριακή η ιστοσελίδα των Μαχητών Δόξας Πεύκων ζήτησε από τον αντιπρόεδρο του σωματείου και υπεύθυνο για το ανδρικό τμήμα Δημήτρη Κοροκυθάκη να μοιραστεί τις σκέψεις του για το φετινό πρωτάθλημα:






Κύριε Κοροκυθάκη, είναι η πέμπτη σεζόν που ασχολείστε με την ομάδα του ανδρικού. Οι επιτυχίες του τμήματος είναι αρκετές και σημαντικές αυτά τα χρόνια.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2008 παίζαμε στο Β. τοπικό της ΕΚΑΣΘ  και φέτος είναι η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία μας στη Β΄ Εθνική μπορούμε να πούμε ότι η πορεία μας είναι αρκετά ανοδική».

Που σταματάνε οι φιλοδοξίες των διοικούντων του σωματείου;

«Πάντα παλεύουμε για το καλύτερο αλλά ευτυχώς είμαστε αρκετά ρεαλιστές για να καταλαβαίνουμε και τις ευκαιρίες αλλά και τις παγίδες που μπορεί να κρύβει μια συνεχής ανοδική πορεία. Είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα μας και με το γεγονός ότι έχουμε κτίσει σιγά αλλά σταθερά την φήμη ενός οργανωμένου, υγιούς και συνεπούς σωματείο με οικογενειακό περιβάλλον».

Πολλοί βιάστηκαν να σας χαρακτηρίσουν έναν από τους διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος.

«Όπως σωστά είπατε βιάστηκαν πολύ. Εμείς φέτος κάναμε μια αλλαγή πλεύσης και μια στροφή σε ακόμα νεότερο ρόστερ. Αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή μας και αποτελεί μέρος ενός 3ετούς πλάνου που έχουμε θέσει με τον προπονητή της ομάδος. Βάση μας θα είναι νέα παιδιά που θέλουν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο με την προσθήκη κάποιων λίγων έμπειρων παικτών. Στο φετινό ρόστερ έχουμε δύο παίκτες άνω των 30 και 13 κάτω των 23 ετών.»

Ποιοι άραγε είναι οι στόχοι της ομάδος;

«Ο αντικειμενικός στόχος είναι η ομάδα να σωθεί όσο πιο νωρίς γίνεται και μετέπειτα να εξελιχθούν οι νεαροί παίκτες της ομάδας και να κερδίσουν μπασκετικές παραστάσεις. Ξέρουμε ότι εμπεριέχει ρίσκο αυτή μας η επιλογή αλλά η διοίκηση στηρίζει αυτό το αναπτυξιακό πλάνο και είμαστε όλοι προσγειωμένοι ως προς τις πρώτες δύσκολες αγωνιστικές. Είμαστε όλοι σίγουροι ότι όσο προχωράμε η ομάδα θα βελτιώνεται και τα τελικά αποτελέσματα θα δικαιώσουν τις επιλογές μας».

Μήπως αυτή η προσγειωμένη προσέγγιση σας οφείλεται και στους τραυματισμούς που έχει η ομάδα;

Σίγουρα οι τραυματισμοί είναι σοβαροί και παίζουν ρόλο και στο πρωτάθλημα. Είμαστε αρκετά άτυχοι καθώς θα κληθούμε να παίξουμε τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές χωρίς το βασικό μας playmaker τον Γιάννη Ευαγγελινό και χωρίς το βασικό μας point guard τον Νεκτάριο Μάρουσιτς. Θα είναι δύσκολα για όλους αλλά έχουμε πίστη σε όλο το ρόστερ ότι θα αντεπεξέλθει περίφημα. Εύχομαι σε όλους τους παίκτες και το τεχνικό team να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα χωρίς άλλους τραυματισμούς και πιστεύω ότι τον Μάιο ο απολογισμός μας θα είναι θετικός. Καλή αρχή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια